Exmouth aan de Jurassic Coast in East Devon

Badplaats Exmouth in Devon, Engeland Kuststadje Exmouth in Zuidwest Engeland Exmouth in East Devon, Engeland Exe Estuary in Devon, Engeland Orcombe Point aan de Jurassic Coast in Devon Boeken Jurassic Coast in East Devon Sidmouth in Devon, Engeland Exeter Cathedral in Devon, Engeland Teignmouth in Devon Torquay in Devon, Engeland Dartmoor in Devon Blackdown Hills in Engeland Rondreis per trein door Zuidwest Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenexmouth en de Exe Estuary in East Devon, Engeland

Exmouth een niet al te grote badplaats in het oosten van het graafschap Devon. Het heeft ongeveer 35 duizend inwoners ligt niet alleen aan zee maar ook aan de Exe Estuary. Aan de andere kant van die riviermonding ligt het dorp Dawlish Warren en het gelijknamige natuurreservaat. In Exmouth vindt u een zandstrand, een eigen museum dat u verteld over de geschiedenis van deze plaats en ook is dit het begin van de Jurassic Coast World Heritage Site. Dat begin wordt gemarkeerd door Orcombe Point waar de Geoneedle (beeldhouwwerk) staat. Het is een fraai kustgebied met dorpen, badplaatsjes, rode kliffen, baaien en kustpaden. U zit hier ook aan de rand van de East Devon Area of Outstanding Natural Beauty, een mooi landelijk gebied. De Blackdown Hills liggen ook niet al te ver weg, evenals het Dartmoor National Park.

Vlakbij de badplaats kunt u ook A la Ronde, een apart historisch huis van de National Trust bezichtigen. Voorbeelden van bekende plaatsen niet al te ver van hier zijn de kathedraalstad Exeter, het stijlvolle badplaatsje Sidmouth en Torquay dat het epicentrum vormt van de Engelse Riviera.


Wandelen en fietsen in Exmouth

Exmouth ligt aan een het prachtige South West Coast Path, het lange bewegwijzerde kustpad van zuidwest Engeland. Zo kunt u hier de paden volgen naar Budleigh Salterton, langs Ladram Bay en verder naar Sidmouth. U kunt ook het pad volgen in noordwaartse richting waarbij u voortdurend zicht hebt op de andere kant van het estuarium. Dat is het Exe Estuary Trail, een fiets -en wandelpad dat eerst noordwaarts naar Exeter loopt en dan weer zuidwaarts afbuigt langs de andere kant van het estuarium naar Dawlish Warren. Als u gaat fietsen dan kunt u bij Starcross (in en rondom de zomermaanden) de veerpontterug nemen naar Exmouth.

Meer info: South West Coast Path | Exe Estuary Trail


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Exmouth

Enkele bestemmingen in de buurt

Exeter Sidmouth Torquay

Reis plannen naar Exmouth

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Exmouth te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Exmouth duurt daarna nog minimaal 4,5 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. De badplaats is het eindpunt van de spoorlijn en vanaf hier kunt u met de trein naar de stad Exeter. Vanaf dat station kunt u direct verder reizen naar Londen maar bijvoorbeeld ook een aantal stations in het verre zuidwesten van Engeland als Plymouth, Torquay, Truro en Penzance. U kunt de Exe Estuary oversteken door de veerpont te nemen naar Starcross. Ook is er een watertaxi naar Dawlish Warren.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Devon en Cornwall