Exmouth aan de Jurassic Coast in East Devon

Badplaats Exmouth in Devon, Engeland Boeken Kuststadje Exmouth in Zuidwest Engeland Exmouth in East Devon, Engeland Exe Estuary in Devon, Engeland Orcombe Point aan de Jurassic Coast in Devon Jurassic Coast in East Devon Sidmouth in Devon, Engeland Exeter Cathedral in Devon, Engeland Teignmouth in Devon Torquay in Devon, Engeland Dartmoor in Devon Blackdown Hills in Engeland Rondreis per trein door Zuidwest Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenexmouth en de Exe Estuary in East Devon, Engeland

Exmouth een niet al te grote badplaats in het oosten van het graafschap Devon. Het heeft ongeveer 35 duizend inwoners ligt niet alleen aan zee maar ook aan de Exe Estuary. Aan de andere kant van die riviermonding ligt het dorp Dawlish Warren en het gelijknamige natuurreservaat. In Exmouth vindt u een zandstrand, een eigen museum dat u verteld over de geschiedenis van deze plaats en ook is dit het begin van de Jurassic Coast World Heritage Site. Dat begin wordt gemarkeerd door Orcombe Point waar de Geoneedle (beeldhouwwerk) staat. Het is een fraai kustgebied met dorpen, badplaatsjes, rode kliffen, baaien en kustpaden. U zit hier ook aan de rand van de East Devon Area of Outstanding Natural Beauty, een mooi landelijk gebied. De Blackdown Hills liggen ook niet al te ver weg, evenals het Dartmoor National Park.

Vlakbij de badplaats kunt u ook A la Ronde, een apart historisch huis van de National Trust bezichtigen. Voorbeelden van bekende plaatsen niet al te ver van hier zijn de kathedraalstad Exeter, het stijlvolle badplaatsje Sidmouth en Torquay dat het epicentrum vormt van de Engelse Riviera.

Wandelen en fietsen in Exmouth

Exmouth ligt aan een het prachtige South West Coast Path, het lange bewegwijzerde kustpad van zuidwest Engeland. Zo kunt u hier de paden volgen naar Budleigh Salterton, langs Ladram Bay en verder naar Sidmouth. U kunt ook het pad volgen in noordwaartse richting waarbij u voortdurend zicht hebt op de andere kant van het estuarium. Dat is het Exe Estuary Trail, een fiets -en wandelpad dat eerst noordwaarts naar Exeter loopt en dan weer zuidwaarts afbuigt langs de andere kant van het estuarium naar Dawlish Warren. Als u gaat fietsen dan kunt u bij Starcross (in en rondom de zomermaanden) de veerpontterug nemen naar Exmouth.

Meer info: South West Coast Path | Exe Estuary Trail


De locatie van Exmouth

Enkele bestemmingen in de buurt

Exeter Sidmouth Torquay

Mogelijkheden om naar Exmouth te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Exmouth te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Sidmouth duurt daarna nog ongeveer 4,5 a 5 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven moet u ongeveer net zo lang in de auto zitten. Exmouth heeft een treinstation dus u kunt er ook zeker met het openbaar vervoer heen. Het is het eindpunt van de spoorlijn en vanaf de badplaats kunt u met de trein naar de stad Exeter. Vanaf dat station kunt u direct verder reizen naar Londen maar bijvoorbeeld ook een aantal stations in het verre zuidwesten van Engeland als Plymouth, Torquay, Truro en Penzance. U kunt ook gebruik maken van de bus, bijvoorbeeld naar Exeter, Budleigh Salterton en Sidmouth. En dan is er nog het vervoer over het water. U kunt de Exe Estuary oversteken door de veerpontte nemen naar Starcross. Ook is er een watertaxi naar Dawlish Warren.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Devon en Cornwall