Moretonhampstead en omgeving in Dartmoor - Devon

Moretonhampstead in Devon, Engeland Moretonhampstead in Dartmoor, Engeland Castle Drogo in Dartmoor Boeken Becky Falls in Dartmoor Pony's in Dartmoor Kennick Reservoir in Dartmoor Widecombe-in-the-Moor in Dartmoor Bonehill Down in Dartmoor Emsworthy Mire in Dartmoor Ponsworthy in Dartmoor Wistman's Wood in Dartmoor Rondreis door Devon in Zuidwest Engeland

InformatieMoretonhampstead in Dartmoor, Devon

Het dorp Moretonhampstead is gesitueerd in het noordoosten van het Dartmoor National Park, zuidwest Engeland. Het heeft net als het nabijgelegen Chagford ongeveer 1500 inwoners en ligt in het graafschap Devon. Beide dorpen zijn ongeveer 7 kilometer van elkaar verwijderd. U vindt hier uiteraard mooie natuur en wandelmogelijkheden maar in Moretonhampstead kunt u ook een motormuseum bezoeken waar vintage auto's, brommers en motoren te zien zijn. In deze plaats staat ook een informatiepunt dat ondersteund wordt door de autoriteiten van het nationale park.

Een paar kilometer van Chagford staat tevens het mooie Castle Drogo en de omliggende Teign Gorge. Ook niet ver van hier in North Bovey bevindt zich het Miniature Pony Centre en nog iets verder weg het mooie Becky Falls Woodland Park en het bosrijke East Dartmoor natuurreservaat. Hier rechts ziet u de kaart van de dorpen inclusief enkele andere dorpjes als Drewsteignton, North Bovey en Gidleigh. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in deze omgeving.


Wandelen in de omgeving

In dit deel van Dartmoor kan uiteraard prima worden gewandeld. Zo ligt Chagford langs de Two Moors Way, een meerdaagse route die van de noord naar de zuidkust van Devon trekt en onderweg door Exmoor en Dartmoor heen komt. Ook is er bijvoorbeeld een mooie wandeling vanuit Castle Drogo te maken, door de Teign Valley. Wat verder weg rondom het dorpje Widecombe-in-the-Moor zijn ook mooie landschappen zoals die van Bonehill Down en het Emsworthy Mire natuurreservaat.

Meer info: Two Moors Way | Wandeling vanuit Castle Drogo


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Moretonhampstead en omgeving

Enkele bestemmingen in de buurt

Exeter Buckfastleigh Tavistock

Reis plannen naar Moretonhampstead

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Moretonhampstead te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Moretonhampstead duurt daarna nog minimaal 5,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Bovey Castle - North Bovey

herberg kent

Overnachten in een luxe hotel of lodge?

Bovey Castle is een 5 sterren hotel in het dorpje North Bovey waarbij u zowel in het kasteel kunt overnachten als in luxe lodges (vakantiehuizen) op dit prachtige landgoed binnen de ruige natuur van het Dartmoor National Park. Dit landschap is gesitueerd in het binnenland van het graafschap Devon in zuidwest Engeland. Het heeft heuvels, heidevelden, wat bos en zeer karakeristiek zijn de rotsen (tors) en de loslopende pony's. Vlakbij het dorpje North Bovey heb je ook het Miniature Pony Centre, andere mooie dorpjes als Chagford en Moretonhampstead en Castle Drogo, een kasteel van de National Trust.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 230 euro per nacht.

Prijs per Castle Lodge (max 6 personen): vanaf ongeveer 650 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, terras, spa, zwembad, tennisbaan en golfbaan.

Sportieve activiteiten in de omgeving: wandelen, tennis, paardrijden, boogschieten en golven.


Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Devon en Cornwall