Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Zuidwest Engeland

Overnachten aan zee in Torquay, Devon Boeken Exmoor in Devon, Engeland Dartmouth in Devon Port Isaac aan de noordkust van Cornwall Mevagissey in Cornwall

Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Devon

Dartmoor National Park in Devon, Zuidwest Engeland
Devon is een prachtige regio om vakantie te vieren vanwege de vele prachtige kustgebieden en de aanwezigheid van twee nationale parken, namelijk Dartmoor in het binnenland en Exmoor in het noorden. Er zijn verschillende grotere en kleinere plaatsen waar u kunt overnachten en waar u tevens wandelingen kunt maken over fraaie kustpaden.

U kunt bijvoorbeeld een hotel of vakantiehuis in Torquay boeken, gelegen aan de Engelse Riviera. Aan weerszijden vindt u de fraaie kustgebieden van East -en South Devon met mooie kustplaatsen als Sidmouth, Dartmouth en Salcombe. U kunt in dit graafschap op vele locaties overnachten aan zee maar ook in een stad, namelijk in Exeter met zijn oude kathedraal en de kuststad Plymouth, de grootste plaats in de regio.

Handig ter ondersteuning: de kaart van Zuidwest Engeland

legenda van kaart

Bekijk plaatsen in Oost -en Zuid Devon:

Exmouth Sidmouth Branscombe

Honiton Exeter Torquay

Brixham Dartmouth Totnes

Salcombe groen vlak Plymouth

Bekijk plaatsen in Dartmoor, Exmoor en Noord Devon:

Tavistock Buckfastleigh Chagford

Clovelly Ilfracombe Lynton

Porlock groen vlak Minehead

Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Cornwall

Looe aan de zuidkust van Cornwall in zuidwest Engeland
Ook het graafschap Cornwall is befaamd om haar kustlandschappen maar ook typisch zijn haar subtropische tuinen. Er zijn geen grote steden waar u kunt overnachten, slechts kleinere stadjes, badplaatsen en vissersdorpjes. Maar ook als u in het binnenland overnacht, zoals bijvoorbeeld in het stadje Truro dat over een kathedraal beschikt, dan nog zit u dicht bij de zee. Dat komt door de smalle vorm van het graafschap.

U kunt wandelen over de vele kilometers aan kustpaden maar uiteraard ook gewoon genieten van de stranden en de zon. Voorbeelden van plaatsen waar u in Cornwall een hotel aan zee kunt boeken zijn Pastow, Mevagissey, St Ives, Newquay maar ook het noordelijke badplaatsje Bude en het fraaie Looe. De Isles of Scilly zijn te bereiken vanuit Penzance.
Bekijk plaatsen in Oost Cornwall:

Kingsand Looe Fowey

Mevagissey Veryan Padstow

Port Isaac Boscastle Bude

Bekijk plaatsen in West Cornwall:

Falmouth Coverack Porthleven

Penzance Isles of Scilly St Ives

Truro groen vlak Newquay


Terug naar:

→ Zuidwest Engeland
→ Andere gebieden in Groot-Brittannië