Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Zuidwest Engeland

Overnachten aan zee in Torquay, Devon Salcombe in South Devon, Engeland Lynton in Exmoor, Devon Fowey aan de zuidkust van Cornwall Overnachten aan zee in St Ives, Cornwall Boeken

Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Devon

Dartmoor National Park in Devon, Zuidwest Engeland
Devon is een beproefd vakantiegebied vanwege de vele prachtige kustgebieden en van de aanwezigheid van twee nationale parken, namelijk Dartmoor in het binnenland en Exmoor in het noorden. De meeste kustgebieden genieten vanwege hun natuurlijke schoonheid bescherming en daarnaast zijn er leuke kustplaatsen waar u kunt verblijven.

U kunt bijvoorbeeld een hotel of vakantiehuis in Torquay boeken, gelegen aan de Engelse Riviera. Aan weerszijden vindt u de fraaie kustgebieden van East -en South Devon met mooie kustplaatsen als Sidmouth, Dartmouth en Salcombe. U kunt in dit graafschap op vele locaties overnachten aan zee maar ook in een stad, namelijk in Exeter met zijn oude kathedraal en de kuststad Plymouth, de grootste plaats in de regio.

Handig ter ondersteuning: de kaart van Zuidwest Engeland

legenda van kaart

Bekijk plaatsen in Oost -en Zuid Devon:

Exmouth Sidmouth Branscombe

Honiton Exeter Torquay

Brixham Dartmouth Totnes

Salcombe groen vlak Plymouth

Bekijk plaatsen in Dartmoor, Exmoor en Noord Devon:

Tavistock Buckfastleigh Chagford

Clovelly Ilfracombe Lynton

Porlock groen vlak Minehead

Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Cornwall

Looe aan de zuidkust van Cornwall in zuidwest Engeland
Ook het graafschap Cornwall is befaamd om haar kustlandschappen maar ook typisch zijn haar subtropische tuinen. Er zijn geen grote steden waar u kunt overnachten, slechts kleinere stadjes, badplaatsen en dorpen. Maar ook als u in het binnenland overnacht, zoals bijvoorbeeld in het stadje Truro dat over een kathedraal beschikt, dan nog zit u dicht bij de zee. Dat komt door de smalle vorm van dit gebied.

U kunt heerlijk wandelen over de vele kilometers aan kustpaden maar uiteraard ook gewoon lui genieten van de stranden en de zon. Bekende locaties waar u in Cornwall een hotel aan zee kunt boeken zijn Falmouth, Mevagissey, St Ives, Newquay maar ook het kleinere Port Isaac en het fraaie Looe. De Isles of Scilly zijn te bereiken vanuit Penzance.
Bekijk plaatsen in Oost Cornwall:

Kingsand Looe Fowey

Mevagissey Veryan Padstow

Port Isaac Boscastle Bude

Bekijk plaatsen in West Cornwall:

Falmouth Coverack Porthleven

Penzance Isles of Scilly St Ives

Truro groen vlak Newquay


Terug naar:

→ Zuidwest Engeland
→ Andere gebieden in Groot-Brittannië