Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Zuidwest Engeland

Badplaatsje looe in Cornwall, Engeland Newquay in Cornwall Padstow in Cornwall Torquay in Devon, Engeland Lynton in Devon Boeken in Devon Luxe hotel in landelijk Engeland

Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Devon

Devon is een prachtige regio om vakantie te vieren vanwege de vele prachtige kustgebieden en de aanwezigheid van twee nationale parken, namelijk Dartmoor in het binnenland en Exmoor in het noorden. Het noorden is daardoor ook een stuk minder bevolkt dan het zuiden. Het kuststadje Ilfracombe is wat groter. U zou bijvoorbeeld een b&b of hotel in Lynton kunnen boeken om Exmoor te verkennen. De zuidkust is dus wat drukker. Met name de badplaats Torquay aan de Engelse Riviera is een stuk groter. Het fraaie kustgebied van South Devon ligt daar vlakbij. Dat is rustiger maar een hotel in Dartmouth of Salcombe is wel een stuk prijziger. Wil u genieten van de rust, denk dan bijvoorbeeld aan een vakantiehuis of hotel in het wat ruigere Dartmoor National Park. Boek een accommodatie in Exeter of Plymouth als u in een stad wilt overnachten.
Boeken, extra service en genius korting

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra (gratis): als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland

Genius korting bij booking.com

Als u regelmatig bij booking.com boekt dan heeft u mogelijk recht op de zogenaamde 'genius' korting. Genius is het loyaliteitsprogramma van booking.com. Na meerdere keren geboekt (en verbleven) te hebben krijgt u vanzelf een melding als u eventueel recht hebt op korting (meestal alleen voor specifieke hotels). Deze korting is automatisch gekoppeld aan uw account dus als die korting voor u van kracht is dan kunt u daar ook via Groot-Brittannië Liefhebbers gebruik van maken en tevens sparen voor een volgende keer.
Handig ter ondersteuning: de kaart van Zuidwest Engeland

legenda van kaart

Bekijk plaatsen in Oost -en Zuid Devon:

Exmouth Sidmouth Branscombe

Honiton Exeter Torquay

Brixham Dartmouth Totnes

Salcombe groen vlak Plymouth

Bekijk plaatsen in Dartmoor, Exmoor en Noord Devon:

Tavistock Buckfastleigh Chagford

Clovelly Ilfracombe Lynton

Porlock groen vlak Minehead

Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Cornwall

Ook het graafschap Cornwall is befaamd om haar kustlandschappen maar ook typisch zijn haar subtropische tuinen. Er zijn geen grote steden waar u kunt overnachten, slechts kleinere stadjes, badplaatsen en vissersdorpjes. Boek een hotel of b&b aan de noordkust als u het strand wilt opzoeken want de grootste en meeste stranden zijn te vinden aan deze kustlijn. Denk aan de omgeving Newquay maar ook Bude verder naar het noorden en het duurdere St Ives in het verre zuidwesten. De zuidelijke kusten zijn meer beschut en hebben ook verschillende inhammen zoals bij Falmouth, Fowey en Looe. Er zijn stranden in deze regionen maar minder en kleiner. Hier zijn wel weer de mooiste plaatsjes te vinden zoals Fowey, Polperro en Looe. Wilt u lekker centraal zitten, boek dan bijvoorbeeld een hotel of b&b in het kleine kathedraalstadje Truro.
Bekijk plaatsen in Oost Cornwall:

Kingsand Looe Fowey

Mevagissey Veryan Padstow

Port Isaac Boscastle Bude

Bekijk plaatsen in West Cornwall:

Falmouth Coverack Porthleven

Penzance Isles of Scilly St Ives

Truro groen vlak Newquay


Terug naar:

→ Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Groot-Brittannië (overzicht alle gebieden)