Looe aan de zuidkust van Cornwall - Zuidwest Engeland

Badplaatsje looe in Cornwall, Engeland Boeken Talland Bay in Cornwall Talland in Cornwall Vissersdorpje Polperro in Cornwall Seaton in Cornwall Fowey in Cornwall Lanhydrock House in Cornwall Bodmin Moor in Cornwall Rondreis door Devon in Zuidwest Engeland Rondreis per trein door Zuidwest Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe badplaats Looe in Cornwall, Engeland

Looe is klein stadje aan de zuidkust van Cornwall, zuidwest Engeland. Het heeft ongeveer 5 duizend inwoners en is een paar jaar terug nog uitgeroepen tot beste kustbestemming van Groot-Brittannië. Het is een vissersdorp met een haventje maar heeft ook een zandstrand. Looe wordt in tweeën gespleten door de gelijknamige rivier en heeft een licht geaccidenteerde kust. Het heeft een klein museum, namelijk het Old Guildhall Museum & Gaol en vlakbij de Monkey Sanctuary waar u apen, vleermuizen en tuinen kunt bewonderen.

Maar de grote trekpleister is het prachtige kustlandschap van zuidoost Cornwall. Vlakbij vindt u bijvoorbeeld Talland Bay en iets verder weg Whitsand Bay, de Fowey Estuary en het schiereiland Rame Head met haar leuke kleine dorpjes Kingsand en Cawsand. Verder landinwaarts is overigens ook mooie natuur te bewonderen, namelijk van de Golitha Falls (bosrijke vallei met watervallen en steile oevers) en het kale landschap van Bodmin Moor. Maar als u de stad in wilt dan kan dat ook want Plymouth ligt niet heel ver ten oosten van het dorp. Historische locaties zijn er ook in de regio. Denk aan Lanhydrock House en Restormel Castle. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Looe.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen in Looe

Deze plaats ligt aan het South West Coast Path, een mooie meerdaagse wandelroute. Daarnaast zijn er vanuit en rondom Looe verschillende mooie wandelingen te maken zoals langs Whitsand Bay, Talland Bay, Lantic Bay en naar het fraaie dorpje Polperro.

Meer info: South West Coast Path | Looe - Polperro (verslag) | Routes rond Lantic Bay


De locatie van Looe

Enkele bestemmingen in de buurt

Fowey Kingsand Boscastle

Reis plannen naar Looe

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Looe te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Looe duurt daarna nog minimaal 5,5 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Het kuststadje heeft een treinstation en dat is tevens het einde van de lijn. Vanaf hier kunt u met de trein naar Liskeard. Daar kunt u weer overstappen op de dienst naar Penzance in het westen of Londen (Paddington Station) in het oosten. Voorbeelden van andere bestemmingen langs die lijn zijn Truro, Plymouth en Exeter.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Devon en Cornwall