Looe aan de zuidkust van Cornwall - Zuidwest Engeland

looe in Cornwall Boeken Talland Bay in Cornwall Talland in Cornwall Polperro in Cornwall Seaton in Cornwall Fowey in Cornwall Lanhydrock House in Cornwall Bodmin Moor in Cornwall Rondreis door Devon in Zuidwest Engeland Rondreis per trein door Zuidwest Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe badplaats Looe in Cornwall, Engeland

Looe is klein stadje / dorp in het zuiden van Cornwall, zuidwest Engeland. Het heeft ongeveer 5 duizend inwoners en is een paar jaar terug nog uitgeroepen tot beste kustbestemming van Groot-Brittannië. Het is een vissersdorp met een haventje maar heeft ook een zandstrand. Looe wordt in tweeën gespleten door de gelijknamige rivier en heeft een licht geaccidenteerde kust. Het heeft een klein museum, namelijk het Old Guildhall Museum & Gaol en vlakbij de Monkey Sanctuary waar u apen, vleermuizen en tuinen kunt bewonderen.

Maar de grote trekpleister is het prachtige kustlandschap van zuidoost Cornwall. Vlakbij vindt u bijvoorbeeld Talland Bay en iets verder weg Whitsand Bay, de Fowey Estuary en het schiereiland Rame Head met haar leuke kleine dorpjes Kingsand en Cawsand. Verder landinwaarts is overigens ook mooie natuur te bewonderen, namelijk van de Golitha Falls (bosrijke vallei met watervallen en steile oevers) en het kale landschap van Bodmin Moor. Maar als u de stad in wilt dan kan dat ook want Plymouth ligt niet heel ver ten oosten van het dorp. Historische locaties zijn er ook in de regio. Denk aan Lanhydrock House en Restormel Castle. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Looe.

Wandelen in Looe

Deze plaats ligt aan het South West Coast Path, een mooie meerdaagse wandelroute. Daarnaast zijn er vanuit en rondom Looe verschillende mooie wandelingen te maken zoals langs Whitsand Bay, Talland Bay, Lantic Bay en naar het fraaie dorpje Polperro.

Meer info: South West Coast Path | Looe - Polperro (verslag) | Routes rond Lantic Bay


De locatie van Looe

Enkele bestemmingen in de buurt

Fowey Kingsand Boscastle

Mogelijkheden om naar Looe te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Looe te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Looe duurt daarna nog ongeveer 5,5 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ook ongeveer 5,5 uur rijden. Het stadje heeft overigens een treinstation en dat is tevens het einde van de lijn. Vanaf hier kunt u met de trein naar Liskeard. Daar kunt u overstappen op de dienst naar Penzance in het westen of Londen (Paddington Station) in het oosten. Voorbeelden van andere bestemmingen langs die lijn zijn Truro, Plymouth en Exeter. Er rijden ook bussen vanuit deze kustbestemming, bijvoorbeeld naar Polperro, Lansallos, Polruan, Liskeard en Plymouth.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Devon en Cornwall
→ Bezienswaardigheden in Cornwall