Vakantie in Sidmouth - Devon

Sidmouth in Devon, Engeland Sidmouth in Devon, Engeland Jurassic Coast in East Devon Branscombe in Devon, Engeland Blackdown Hills in Engeland Orcombe Point aan de Jurassic Coast in Devon Exmouth in Devon Rondreis door Dorset, Wiltshire en Isle of Wight in Engeland Boeken

Informatie, hotels en vakantiehuisjes
Sidmouth in Devon, Engeland

Sidmouth is een mooi kuststadje in het graafschap Devon, zuidwest Engeland. Het is tevens een badplaats en staat bekend om zijn stijlvolle 18e en 19e eeuwse gebouwen, waaronder een aantal hotels. Het stadje heeft ongeveer 14 duizend inwoners, heeft een eigen museum maar is ook vooral aantrekkelijk omdat het aan de prachtige Jurassic Coast ligt. Deze kustlijn met zijn rode kliffen en wandelpaden behoort zelfs tot het werelderfgoed. De meerdaagse wandelroute het South West Coast Path komt hier ook langs. Het hele gebied rondom Sidmouth heeft overigens een beschermde status en heeft de naam East Devon Area of Outstanding Natural Beauty. Iets verderop, verder landinwaarts, vindt u nog een natuurlijk gebied met een zelfde status, namelijk de Blackdown Hills.

Even buiten het stadje kunt u ook een bezoek brengen aan de Donkey Sanctuary, een opvanghuis voor oude ezels en tevens een soort natuurreservaat. Iets verder weg vindt u bijvoorbeeld het pittoreske en historische dorpje Branscombe en het stadje Honiton dat bekend is om haar vele antiekdealers. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Sidmouth.

Wandelen

Deze plaats ligt ook aan een het prachtige South West Coast Path, het enorm lange wandelpad langs de kust van zuidwest Engeland, inclusief Devon. Zo kunt u westwaarts via Otterton en Budleigh Salterton richting Exmouth lopen. Met name het stukje direct vanuit Sidmouth is vrij steil. Of wandel de andere kant op het mooie dorpje Branscombe of verder naar Beer en Seaton. Maar ook het omliggende platteland zijn mooie wandelingen te maken, bijvoorbeeld naar Salcombe Hill en Peak Hill.

Meer info: South West Coast Path | Wandelingen in en bij Sidmouth


De locatie van Sidmouth

Enkele bestemmingen in de buurt

Branscombe Honiton Exmouth

Mogelijkheden om naar Sidmouth te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Sidmouth te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Sidmouth duurt daarna nog ongeveer 4,5 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 5 uur rijden. Er is overigens geen treinstation in deze plaats, de dichtstbijzijnde stations zijn die van Exmouth aan de kust en Honiton verder landinwaarts. Er rijden wel bussen vanuit Sidmouth, bijvoorbeeld naar Exmouth, Honiton, Branscombe en de stad Exeter.


Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

groen vlak Boot Hoek Holland - Harwich groen vlak
Terug naar:

→ Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Devon en Cornwall