Sidmouth aan de Jurassic Coast in East Devon

Badplaats Sidmouth in Zuidwest Engeland Sidmouth in Devon, Engeland Mooi huis in Sidmouth, East Devon Boeken Jurassic Coast in East Devon Branscombe in Devon, Engeland Blackdown Hills in Engeland Orcombe Point aan de Jurassic Coast in Devon Exmouth in Devon Rondreis door Dorset, Wiltshire en Isle of Wight in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenSidmouth in Devon, Engeland

Sidmouth is een mooi kuststadje in het graafschap Devon, zuidwest Engeland. Het is tevens een badplaats en staat bekend om zijn stijlvolle 18e en 19e eeuwse gebouwen, waaronder een aantal hotels. Het stadje heeft ongeveer 14 duizend inwoners, heeft een eigen museum maar is ook vooral aantrekkelijk omdat het aan de prachtige Jurassic Coast ligt. Deze kustlijn met zijn rode kliffen en wandelpaden behoort zelfs tot het werelderfgoed. De meerdaagse wandelroute het South West Coast Path komt hier ook langs. Het hele gebied rondom Sidmouth heeft overigens een beschermde status en heeft de naam East Devon Area of Outstanding Natural Beauty. Iets verderop, verder landinwaarts, vindt u nog een natuurlijk gebied met een zelfde status, namelijk de Blackdown Hills.

Even buiten het stadje kunt u ook een bezoek brengen aan de Donkey Sanctuary, een opvanghuis voor oude ezels en tevens een soort natuurreservaat. Iets verder weg vindt u bijvoorbeeld het pittoreske en historische dorpje Branscombe en het stadje Honiton dat bekend is om haar vele antiekdealers. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Sidmouth.


Wandelen in Sidmouth

Deze plaats ligt ook aan een het prachtige South West Coast Path, het enorm lange wandelpad langs de kust van zuidwest Engeland, inclusief Devon. Zo kunt u westwaarts via Otterton en Budleigh Salterton richting Exmouth lopen. Met name het stukje direct vanuit Sidmouth is vrij steil. Of wandel de andere kant op naar het mooie dorpje Branscombe of verder naar Beer en Seaton. Maar op ook het omliggende platteland zijn mooie wandelingen te maken, bijvoorbeeld naar Salcombe Hill en Peak Hill.

Meer info: South West Coast Path | Wandelingen in en bij Sidmouth


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Sidmouth

Enkele bestemmingen in de buurt

Branscombe Honiton Exmouth

Reis plannen naar Sidmouth

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Sidmouth te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Sidmouth duurt daarna nog minimaal 4,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Devon en Cornwall