Goudhurst en Scotney Castle in Kent - Engeland

Goudhurst in Kent De natuur van de High Weald in Kent Scotney Castle in Kent Boeken Great Dixter House in Kent Sissinghurst Castle Garden in Kent Bateman's in de High Weald Royal Tunbridge Wells in Kent Bodiam Castle in de High Weald Rye in East Sussex Leeds Castle in Kent Rondreis door Kent en Sussex in Zuidoost Engeland

Informatie, hotels en vakantiehuizenVijver in Goudhurst, Kent

Goudhurst is een dorp in het binnenland van Kent, zuidoost Engeland. Het heeft iets meer dan 3 duizend inwoners en ligt in een bijzonder fraai landelijk gebied. Dit is de High Weald, één van Europa's best bewaarde cultuurlandschappen met bossen, akkerland, heggen, lagere heuvels en wijngaarden. Het is een prachtig dorp dat opgetrokken is uit rode baksteen en ook enkele houten vakwerkhuizen, en is deels gebouwd op een heuvel. Goudhurst heeft winkeltjes, de nodige plekken om te eten en te overnachten en bevindt zich in een omgeving met een hele keur aan bezienswaardigheden. Denk aan historische gebouwen als Scotney Castle, Bodiam Castle, Leeds Castle, tuinen als de Marle Place Gardens en de Sissinghurst Castle Gardens. Maar er is nog veel meer. Vlakbij vindt u bijvoorbeeld ook de Bedgebury Pinetum and Forest waar één van 's werelds beste collecties van coniferen te zien is.

Ook moet vermeld worden dat u in de omgeving een paar wijngaarden kunt bezichtigen en uiteraard wijn kunt proeven. Dat kan bijvoorbeeld bij Chapel Down vlakbij Tenterden en bij de Biddenden Vineyards. Mooie dorpen en stadjes in de omgeving zijn er ook waaronder Lamberhurst, Tenterden, Cranbrook, het grotere en stijlvolle Royal Tunbridge Wells en het bijzonder pittoreske Rye meer richting kust. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Goudhurst.


De locatie van Goudhurst en omgeving

Enkele bestemmingen in de buurt

Royal Tunbridge Wells Rye Maidstone

Mogelijkheden om naar Goudhurst te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Goudhurst te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Goudhurst duurt daarna nog ongeveer 1 uur 15 minuten. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 3 uur rijden. Het dorp zelf heeft geen treinstation maar u kunt er wel van de bus gebruik maken, bijvoorbeeld naar Maidstone, Tenterden, Cranbrook en Tunbridge Wells.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidoost Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Kent, Sussex en Hampshire
→ Bezienswaardigheden in Kent