Het stadje Rye in East Sussex - Zuidoost Engeland

Het stadje Rye in Zuid Engeland Het dorp Rye in East Sussex Mooie huizen in Rye, East Sussex Rye Castle in East Sussex De natuur van de High Weald in Kent Boeken Hastings in East Sussex Great Dixter House in Kent Bodiam Castle in de High Weald Sissinghurst Castle Garden in Kent Battle of Hastings in 1066 Rondreis door Kent en Sussex in Zuidoost Engeland Rondreis per trein door Zuidoost Engeland

InformatieRye in East Sussex, Engeland

Rye is een heel klein stadje en één van de mooiste plaatsen in zuidoost Engeland. Het is gesitueerd in het graafschap East Sussex en is befaamd om haar pittoreske uitstraling. Deze plaats ligt vlakbij de kust en ook aan de rand van de High Weald Area of Outstanding Natural Beauty. Dat is een fraai cultuurlandschap met kleine dorpen en stadjes, en een aantal mooie kastelen. Het gebied herbergt ook een aantal wijngaarden waarvan u er een paar kunt bezoeken, bijvoorbeeld vlakbij Battle en bij Tenterden. In het stadje zelf zult u een aantal fraaie vakwerkhuizen van buiten bekijken, een aantal winkeltjes binnenlopen en ook een paar historische bezoekersattracties bezoeken, namelijk het Rye Castle Museum en het Lamb House.

In de omgeving is natuurlijk nog meer te zien, waaronder dus mooie cultuurlandschappen en kusten maar ook historische bezienswaardigheden. Dit zijn onder andere Camber Castle, Smallhythe Place, Bodiam Castle, Dixter House & Gardens en het slagveld van Hastings waar ook een abdij staat. Hastings is ook en vooral de naam van een badplaats en ligt hier ook in de buurt. Daarnaast kunt u ook bezoek brengen aan het natuurreservaat Dungeness. Dat ligt aan zee en bestaat grotendeels uit kiezelstranden en water.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een prachtig hotel in Rye? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Prachtige hotels in Kent en Sussex


Wandelen

Vanuit het stadje kunt u ook zeker de nodige wandelingen maken. Het is bijvoorbeeld het begin of eindpunt van de High Weald Trail, de meerdaagse wandelroute die door het gelijknamige gebied loopt. Het is ook het beginpunt van de 1066 Walk, een route die te maken heeft met de belangrijke gebeurtenissen in dat jaar, namelijk de Battle of Hastings. Die route loopt dus ook door Battle waar u het slagveld kunt zien. Vervolgens ligt het ook nog aan de Saxon Shore Way waar met name het traject van Rye naar Hastings de moeite waard is. Dat pad loopt door het mooie Winchelsea en vervolgens langs de kust waarbij u via het East Hill Country Park op de kliffen boven de oude badplaats uitkomt.

Meer info: High Weald Trail | Wandelroutes - High Weald | 1066 Walk | Saxon Shore Way


De locatie van Rye

Enkele bestemmingen in de buurt

Hastings Goudhurst Folkestone

Mogelijkheden om naar Rye te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Rye te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Rye duurt daarna nog ongeveer een uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 2,5 uur rijden. Vanuit het stadje kunt u ook met de trein reizen, naar plaatsen in de buurt als Hastings en Eastbourne.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidoost Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Kent, Sussex en Hampshire
→ Bezienswaardigheden in Sussex