Canterbury in Kent - Zuidoost Engeland

Canterbury in Kent Canterbury Cathedral in Kent Platteland van Kent Het dorpje Chilham in Kent Leeds Castle in Kent Het stadje Whitstable in Kent Rondreis door Kent en Sussex in Zuidoost Engeland Rondreis per trein door Zuidoost Engeland Boeken

Informatie, hotels en vakantiehuisjes
De kathedraal van Canterbury in Kent, Engeland

Meer info: North Downs Way

Canterbury is een relatief kleine historische stad in het graafschap Kent in zuidoost Engeland. Het heeft een mooi oud centrum waar onder andere de prachtige kathedraal te vinden is. Daarnaast vindt u er ook enkele musea zoals bijvoorbeeld over het Romeinse erfgoed en over de vrijmetselarij. Niet ver van hier kunt u ook genieten van natuur en mooie landschappen. Even ten zuidwesten van de stad ligt namelijk het gebied genaamd de Kent Downs, een Area of Outstanding Natural Beauty. Daar kunt u tevens prima wandelen, waaronder langs de meerdaagse wandelroute de North Downs Way die hier ook langs komt.

Maar dat is niet alles want in de omgeving kunt u ook één van lands oudste bossen bezoeken (The Blean), twee dierenparken bezoeken en Brogdale Collections gaan bekijken. Dat is de grootste collectie fruitbomen -en planten ter wereld. U kunt op de kaart en hieronder een aantal hotels en bezienswaardigheden vinden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Canterbury.

Wandelen in Canterbury

Het stadje werd door de moord op Thomas Becket, aartsbisschop van Canterbury in de middeleeuwen, een bedevaartsoord. Zo loopt er een route hiernaartoe genaamd de Pilgrim's Way, een wandelroute die ook onderdeel is van de bekendere North Downs Way.


De locatie van Canterbury

Enkele bestemmingen in de buurt

Whitstable Chilham Broadstairs

Mogelijkheden om naar Canterbury te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Canterbury te reizen. Vanuit het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie opties. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook met de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Canterbury duurt daarna nog maar een half uur.

Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 2 uur rijden. Met het openbaar vervoer is overigens ook mogelijk. Zo kunt u met de trein naar Londen. U stapt daar uit op St Pancras International of al eerder op Ebbsfleet International. Op die stations kunt u overstappen op een trein naar Canterbury, een reis van respectievelijk 40 minuten en 1 uur 15 minuten. Vanuit het stadje kunt u bijvoorbeeld ook met de trein naar andere plaatsen in de omgeving als Ramsgate, Broadstairs, Dover, Chilham en Faversham.


Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

Trein Brussel - Londen Trein in Engeland Boot Hoek Holland - Harwich
Terug naar:

→ Zuidoost Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Kent, Sussex en Hampshire