Canterbury in Kent - Zuidoost Engeland

Het stadje Canterbury in Kent, zuidoost Engeland Canterbury Cathedral in Kent, Engeland St Augustine's Abbey in Canterbury, Kent Boeken Platteland van Kent Het dorpje Chilham in Kent Devil's Kneading Trough in de Kent Downs Leeds Castle in Kent Het stadje Whitstable in Kent Rondreis door Kent en Sussex in Zuidoost Engeland Rondreis per trein door Zuidoost Engeland

InformatieDe kathedraal van Canterbury in Kent, Engeland

Canterbury is een relatief kleine historische stad in het graafschap Kent in zuidoost Engeland. Het heeft een mooi oud centrum waar onder andere de prachtige kathedraal te vinden is. Dat imposante bouwwerk behoort tot het werelderfgoed en dat komt ook deels omdat het eeuwen lang een beroemd bedevaartoord is geweest. Daarnaast vindt u in de stad een gezellig centrum, een paar musea zoals bijvoorbeeld over de Romeinse Tijd want deze plaats bestaat al erg lang. Ook kunt u de ruïne bekijken van St Augustine's Abbey. Niet ver van hier kunt u ook genieten van natuur en mooie landschappen. Even ten zuidwesten van de stad ligt namelijk het gebied genaamd de Kent Downs, een Area of Outstanding Natural Beauty. Daar kunt u tevens prima wandelen, waaronder langs de meerdaagse wandelroute de North Downs Way die hier ook langs komt. Maar dat is niet alles want in de omgeving kunt u ook één van lands oudste bossen bezoeken (The Blean), twee dierenparken bezoeken en Brogdale Collections gaan bekijken. Dat is de grootste collectie fruitbomen -en planten ter wereld. U kunt op de kaart en hieronder een aantal hotels en bezienswaardigheden vinden.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een prachtig hotel in Canterbury? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Prachtige hotels in Kent en Sussex


Wandelen in Canterbury

Het stadje werd door de moord op Thomas Becket, aartsbisschop van Canterbury in de middeleeuwen, een bedevaartsoord. Zo loopt er een route hier naartoe genaamd de Pilgrim's Way, een wandelroute die ook onderdeel is van de bekendere North Downs Way. Die laatste route gaat door het heuvelachtige deel van de Kent Downs en in het westen door de Surrey Hills maar dit traject is een uitzondering. De route vanuit de heuvels naar Canterbury is een soort van extra alternatieve route door iets vlakker gebied. Zo kunt u vanuit het stadje een pad volgen naar het pittoreske dorpje Chilham. Oostwaarts wandelt u naar het havenstadje Dover en de beroemde witte kliffen. Het westelijke uiteinde van de pelgrimsroute ligt nog een eind verder naar het westen dan de North Downs Way en wel in een ander kathedraalstadje. Dat is Winchester.


Meer info: North Downs Way | Pilgrim's Way


De locatie van Canterbury

Enkele bestemmingen in de buurt

Whitstable Chilham Broadstairs

Mogelijkheden om naar Canterbury te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Canterbury te reizen. Vanuit het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie opties. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook met de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Canterbury duurt daarna nog maar een half uur.

Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 2 uur rijden. Met het openbaar vervoer is overigens ook mogelijk. Zo kunt u met de trein naar Londen. U stapt daar uit op St Pancras International. Op dat station kunt u overstappen op een trein naar Canterbury. Vanuit het stadje kunt u bijvoorbeeld ook met de trein naar andere plaatsen in de omgeving als Ramsgate, Broadstairs, Dover, Chilham en Faversham.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidoost Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Kent, Sussex en Hampshire
→ Bezienswaardigheden in Kent