Arundel in de South Downs - West Sussex

Het stadje Arundel in West Sussex Arundel in de South Downs Ruïne in Arundel, Engeland Arundel Castle in West Sussex Boeken De South Downs in East Sussex Het South Downs National Park in Zuid Engeland Steyning in de South Downs Bramber in de South Downs Steyning Bowl in de South Downs Bognor Regis in West Sussex Weald and Downland Living Sussex West Dean Gardens in West Sussex Rondreis door Kent en Sussex in Zuidoost Engeland Rondreis per trein door Zuidoost Engeland

Informatie, hotels en vakantiehuizenArundel Castle in zuid Engeland

Arundel is een klein historisch stadje in het graafschap West Sussex, zuidoost Engeland. Het heeft met minder dan 4 duizend inwoners de omvang van een dorp en ligt aan de rivier de Arun. De grote trekplijster hier is het prachtige gerenoveerde middeleeuwse Arundel Castle met zijn tuinen en park. Ook kunt u hier het plaatselijke museum en de eveneens mooie kathedraal bezoeken. Het stadje is tevens gesitueerd in het heuvelachtige South Downs National Park waar u bijvoorbeeld prima kunt wandelen maar ook de nodige mooie dorpen en bezienswaardigheden kunt bezichtigen. Het stadje ligt ook niet ver van de badplaatsen Worthing en Bognor Regis. Een dagje relaxen bij de zee is dus mogelijk.

In de regio zijn ook de nodige historische bezoekersattracties zoals het Amberley Museum, Parham House & Gardens, de Bignor Roman Villa en het Weald and Downland Living Museum. Dit is een openluchtmuseum met allemaal oude cottages uit de regio. Daar weer vlakbij vind u ook de West Dean Gardens, mooie tuinen vlakbij het gelijknamige college. Niet ver van hier vindt u ook het stadje Chichester met haar mooie kathedraal en daar vlakbij de Chichester Harbour, een natuurlijk havengebied en tevens één van de minst bebouwde gedeelten van de Engelse zuidkust. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en vakantiehuizen in Arundel en omgeving.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Arundel

Enkele bestemmingen in de buurt

Steyning Bognor Regis Chichester Harbour

Reis plannen naar Arundel

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Arundel te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Arundel duurt daarna nog minimaal 2,5 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Het is ook mogelijk om het vliegtuig te nemen want er zijn vluchten naar Gatwick Airport vanwaar u in ongeveer 50 minuten met de trein naar Arundel kunt reizen. Eenmaal in het stadje kunt u ook met de trein naar andere locaties, zoals Portsmouth, Chichester, Bognor Regis, Worthing en Brighton.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Zuidoost Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Kent, Sussex en Hampshire