Arundel in de South Downs - West Sussex

Het stadje Arundel in West Sussex Arundel in de South Downs Ruïne in Arundel, Engeland Arundel Castle in West Sussex Boeken De South Downs in East Sussex Het South Downs National Park in Zuid Engeland Steyning in de South Downs Bramber in de South Downs Steyning Bowl in de South Downs Bognor Regis in West Sussex Weald and Downland Living Sussex West Dean Gardens in West Sussex Rondreis door Kent en Sussex in Zuidoost Engeland Rondreis per trein door Zuidoost Engeland

InformatieArundel Castle in zuid Engeland

Arundel is een klein historisch stadje in het graafschap West Sussex, zuidoost Engeland. Het heeft met minder dan 4 duizend inwoners de omvang van een dorp en ligt aan de rivier de Arun. De grote trekplijster hier is het prachtige gerenoveerde middeleeuwse Arundel Castle met zijn tuinen en park. Ook kunt u hier het plaatselijke museum en de eveneens mooie kathedraal bezoeken. Het stadje is tevens gesitueerd in het heuvelachtige South Downs National Park waar u bijvoorbeeld prima kunt wandelen maar ook de nodige mooie dorpen en bezienswaardigheden kunt bezichtigen. Het stadje ligt ook niet ver van de badplaatsen Worthing en Bognor Regis. Een dagje relaxen bij de zee is dus mogelijk.

In de regio zijn ook de nodige historische bezoekersattracties zoals het Amberley Museum, Parham House & Gardens, de Bignor Roman Villa en het Weald and Downland Living Museum. Dit is een openluchtmuseum met allemaal oude cottages uit de regio. Daar weer vlakbij vind u ook de West Dean Gardens, mooie tuinen vlakbij het gelijknamige college. Niet ver van hier vindt u ook het stadje Chichester met haar mooie kathedraal en daar vlakbij de Chichester Harbour, een natuurlijk havengebied en tevens één van de minst bebouwde gedeelten van de Engelse zuidkust.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een prachtig hotel in de omgeving van Arundel? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Prachtige hotels in Kent en Sussex


De locatie van Arundel

Enkele bestemmingen in de buurt

Steyning Bognor Regis Chichester Harbour

Mogelijkheden om naar Arundel te reizen

Er zijn verschillende mogelijkheden om vanuit Nederland en België in Arundel te komen. U kunt uiteraard met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Arundel duurt daarna nog ongeveer dan 2,5 uur.

Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ook ongeveer 2,5 uur. Het is ook mogelijk om het vliegtuig te nemen want er zijn vluchten naar (London) Gatwick Airport vanwaar u in ongeveer 50 minuten met de trein naar Arundel kunt reizen. Eenmaal in het stadje kunt u ook met de trein naar andere locaties, zoals Portsmouth, Chichester, Bognor Regis, Worthing en Brighton.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Zuidoost Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Kent, Sussex en Hampshire