Eastbourne en Beachy Head in East Sussex - Engeland

Eastbourne in East Sussex Beachy Head in East Sussex Seven Sisters in de South Downs Cuckmere Valley in East Sussex Litlington White Horse in East Sussex Herstmonceux Castle in East Sussex Battle of Hastings in 1066 Rondreis door Kent en Sussex in Zuidoost Engeland Rondreis per trein door Zuidoost Engeland Boeken

Informatie, hotels en vakantiehuisjes
Eastbourne Pier in East Sussex, Engeland

Eastbourne is een grote badplaats in zuid Engeland. Het ligt in East Sussex en heeft een paar historische attracties waaronder het Redoubt Fortress, een groot strand en een pier. Daarnaast ligt deze bekende vakantiebestemming ook pal aan de rand van het South Downs National Park waar u kunt wandelen in haar mooie glooiende heuvelachtige landschappen maar ook langs haar misschien nog wel mooiere kust. Hier vindt u namelijk Beachy Head en de Seven Sisters, de prachtige witte kliffen waarlangs u kunt wandelen. Dit kustpad behoort tot de South Downs Way, de meerdaagse wandelroute die eindigt (of begint) in deze badplaats. In de omgeving kunt u ook enkele historische bezienswaardigheden bezichtigen, zoals Pevensey Castle, Herstmonceux Castle, Hastings Castle en wat verder weg het beroemde slagveld van Hastings (1066) in het dorpje Battle. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Eastbourne.

Wandelen vanuit Eastbourne

Dit is het begin of eindpunt van de South Downs Way, een meerdaagse wandelroute door het gelijknamige nationale park. Vanuit Eastbourne kunt u direct het wandelpad betreden dat naar Beachy Head leidt en prachtige uitzichten geeft over de Seven Sisters met haar witte krijtrotsen. Als u van een lange wandeling houdt dan kunt u doorlopen richting Birling Gap of helemaal naar Alfriston.

Meer info: South Downs Way | Alfriston - Eastbourne via Seven Sisters en Beachy Head


De locatie van Eastbourne

Enkele bestemmingen in de buurt

Alfriston Lewes Hastings

Mogelijkheden om naar Eastbourne te reizen

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland en België in Eastbourne te komen. U kunt uiteraard met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Eastbourne duurt daarna nog ongeveer 2 uur.

Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid dat u met de trein naar Ashford International reist. Daar kunt u overstappen op een trein naar de badplaats, een rit van ongeveer een uur en 10 minuten. De trein naar Engeland is die van Brussel naar Londen. Vanuit de badplaats kunt u met de trein ook naar andere locaties in de buurt, zoals die andere badplaatsen Brighton en Hastings, het stadje Lewes in de South Downs en Londen (Victoria Station). Dat is nog niet alles want u kunt ook het vliegtuig pakken. Voor de hand ligt dan een vlucht naar (London) Gatwick Airport. Vanaf daar kunt u namelijk in 50 minuten of een uur direct met de trein naar Eastbourne, afhankelijk van de dienst.


Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

Vliegtuig naar Londen Trein Brussel - Londen Trein in Engeland
Terug naar:

→ Zuidoost Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Kent, Sussex en Hampshire