Eastbourne en Beachy Head in East Sussex - Engeland

Badplaats Eastbourne in Zuid Engeland Zicht op Eastbourne in East Sussex, Engeland Mooie hotels in Eastbourne, Engeland Badplaats Eastbourne in East Sussex, Engeland Eastbourne Pier in East Sussex, Engeland Beachy Head in East Sussex Boeken Seven Sisters in East Sussex, Engeland De South Downs in East Sussex Cuckmere Valley in East Sussex Litlington White Horse in East Sussex Herstmonceux Castle in East Sussex Battle of Hastings in 1066 Rondreis door Kent en Sussex in Zuidoost Engeland Rondreis per trein door Zuidoost Engeland

Informatie, hotels en b&b'sEastbourne Pier in East Sussex, Engeland

Eastbourne is een grote badplaats in zuid Engeland. Het ligt in East Sussex en heeft een paar historische attracties waaronder het Redoubt Fortress, een groot strand en een pier. Daarnaast ligt deze bekende vakantiebestemming ook pal aan de rand van het South Downs National Park waar u kunt wandelen in haar mooie glooiende heuvelachtige landschappen maar ook langs haar misschien nog wel mooiere kust. Hier vindt u namelijk Beachy Head en de Seven Sisters, de prachtige witte kliffen waarlangs u kunt wandelen. Dit kustpad behoort tot de South Downs Way, de meerdaagse wandelroute die eindigt (of begint) in deze badplaats. In de omgeving kunt u ook enkele historische bezienswaardigheden bezichtigen, zoals Pevensey Castle, Herstmonceux Castle, Hastings Castle en wat verder weg het beroemde slagveld van Hastings (1066) in het dorpje Battle. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en appartementen in Eastbourne en omgeving.


Wandelen vanuit Eastbourne

Dit is het begin of eindpunt van de South Downs Way, een meerdaagse wandelroute door het gelijknamige nationale park. Vanuit Eastbourne kunt u direct het wandelpad betreden dat naar Beachy Head leidt en prachtige uitzichten geeft over de Seven Sisters met haar witte krijtrotsen. Als u van een lange wandeling houdt dan kunt u doorlopen richting Birling Gap of helemaal naar Alfriston.

Meer info: South Downs Way | Alfriston - Eastbourne via Seven Sisters en Beachy Head


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Eastbourne

Enkele bestemmingen in de buurt

Alfriston Lewes Hastings

Reis plannen naar Eastbourne

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Eastbourne te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Eastbourne duurt daarna nog minimaal 2 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Met het openbaar vervoer gaan is overigens ook mogelijk. Vanuit de badplaats kunt u ook met de trein naar andere locaties in de buurt reizen, zoals die andere badplaatsen Brighton en Hastings, het stadje Lewes in de South Downs, Londen (Victoria Station) en Gatwick Airport.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidoost Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Kent, Sussex en Hampshire