Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Zuidoost Engeland

Herberg in Rye, East Sussex Boeken Breachy Head in East Sussex, Engeland High Weald in Kent, Engeland Chawton in Hampshire Whitstable in Kent

Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Kent

Het stadje Canterbury in Kent

Het graafschap Kent in Zuidoost Engeland wordt altijd aangeduid als de Garden of England vanwege de vele boomgaarden, tuinen en landgoederen. Veel te zien dus. Ook zijn er historische steden zoals Rochester en Chatham aan de Medway en het bekendere Canterbury met haar beroemde middeleeuwse kathedraal. De haven van Dover bevindt zich ook in dit gebied, net als het fraaie dorpje Chilham en het kuststadje Whitstable.

Uiteraard kunt u ook een hotel of vakantiehuis op het mooie platteland van Kent boeken. U vindt er de fraaie landschappen van de High Weald en de Kent Downs. Goede uitvalsbases in de High Weald, en ook omgeven door de nodige tuinen en kastelen, zijn de plaatsen Royal Tunbridge Wells en Goudhurst. De stad Maidstone ligt bijvoorbeeld vlakbij Leeds Castle.
Handig ter ondersteuning: de kaart van Zuidoost Engeland

legenda van kaart

Kent: bekijk informatie, hotels (en huisjes) in:

Broadstairs Canterbury Whitstable

Chilham Dover Folkestone

Rochester Maidstone Royal Tunbridge Wells

Goudhurst groen vlak Westerham

Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Sussex

Het witte paard in de South Downs, East Sussex
Eén van de kenmerken van dit gebied zijn de grote badplaatsen waarvan Brighton waarschijnlijk het bekendst is. Andere bekende voorbeelden in East Sussex zijn Eastbourne en Hastings. Bognor Regis is een voobeeld van een kleinere variant. Overnachten aan zee is dus makkelijk te regelen en ook zijn mooie kustlandschappen nooit ver weg.

Het is ook zeker mogelijk een vakantiehuis of mooi landelijk hotel in de natuur van de South Downs te boeken, bijvoorbeeld in Alfriston vlakbij de prachtige witte kliffen, of in Arundel waar het gelijknamige kasteel te bezoeken is. Een andere grote trekpleister is het historische stadje Rye op het platteland van de High Weald, ook vlakbij de kust. In dat gebied vindt u ook de nodige tuinen, kastelen en historische huizen.Sussex: bekijk informatie, hotels (en huisjes) in:

Rye Battle Hastings

Eastbourne Alfriston Lewes

Brighton Steyning Arundel

Bognor Regis Chichester Harbour Haslemere

Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Hampshire

Het museum van Jane Austen in Hampshire, Engeland

In het graafschap Hampshire vindt u enkele havensteden, namelijk Southampton en ook Portsmouth, befaamd om zijn maritieme verleden -en erfgoed. Daarnaast zijn er ook twee nationale parken waar u van de natuur kunt genieten. Dit zijn de heuvelachtige South Downs, een gebied dat zich over drie verschillende graafschappen uitstrekt en het veel vlakkere New Forest. Dat tweede park wordt niet op deze pagina behandeld.

U kunt verblijven in één van de steden, op het natuurlijke platteland van de nationale parken maar bijvoorbeeld ook in de historische stad Winchester waar u onder andere een mooie kathedraal zult zien. Chawton is het mooie dorpje van Jane Austen en vlakbij Petersfield staat één van de National Park centra.Hampshire: bekijk informatie, hotels (en huisjes) in:

Chawton Petersfield Winchester

Portsmouth groen vlak Southampton
Terug naar:

→ Zuidoost Engeland
→ Andere gebieden in Groot-Brittannië