Wat is er te zien in het graafschap Kent?

Leeds Castle in Kent, Engeland Canterbury Cathedral in Kent Great Dixter House in Kent Hever Castle in Kent Ightham Mote in Kent Rondreis door Kent en Sussex in Zuidoost Engeland Rondreis per trein door Zuidoost Engeland

Kaart met bezienswaardigheden in Kent (+ Sussex en Hampshire)

Bekijk hier de interactieve kaart van Kent (oostelijke helft) en Sussex + Hampshire (westelijke helft). Klik de icoontjes aan voor meer info over de verschillende bezienswaardigheden, natuurgebieden, plaatsen en andere mooie locaties. Lees hier verder over bezienswaardigheden en mooie gebieden in Sussex en Hampshire.

legenda van kaart


Lijst met historische gebouwen, tuinen en andere bezienswaardigheden

Er zijn een behoorlijk aantal mooie historische locaties te bezoeken. U vindt hier historische huizen, kastelen, kustforten. Een flink aantal worden beheerd door de organisaties National Trust (NT) en English Heritage (EH). Bekijk de pagina's van de verschillende bestemmingen om bezienswaardigheden in die plaatsen te bekijken.

Historische huizen vaak met tuin:
Leeds Castle - Stoneacre (NT) - Cobham Hall - Owletts (NT) - Knole (NT) - Down House - Charles Darwin (EH) - Chartwell - Winston Churchill (NT) - Quebec House (NT) - Hever Castle - Chiddingstone Castle - Penshurst Place & Gardens - Scotney Castle (NT) - Sissinghurst Castle (NT) - Smallhythe Place (NT) - Belmont House - Godington House - Quex Park - Bleak House

Tuinen:
The Salutation Gardens - Goodnestone Park Gardens - Brogdale Collections - Mount Ephraim Gardens - Emmetts Garden - Sprivers Garden - Marle Place Gardens - Dunorlan Park - Groombridge Place Gardens - Riverhill Hymalayan Gardens - Pashley Manor Gardens - Biddenden Vineyards (wijngaard) - Chapel Down (wijngaard)

Oudere kastelen en forten:
Rochester Castle (EH) - Upnor Castle (EH) - Reculver Towers & Roman Fort (EH) - Richborough Roman Fort (EH) - Dover Castle (EH) - Deal Castle (EH) - Walmer Castle (EH)

Een aantal musea:
- Canterbury Roman Museum - Whitstable Museum - Herne Bay Museum - Powell Cotton Museum - Fleur de Lis Museum - Dickens House Museum - Ramsgate Maritime Museum - Ramsgate Tunnels - Margate Shell Grotto - Chatham Royal Dockyard - Kent Life - Maidstone Museum & Bentlif Gallery - Maidstone Carriages Museum - Cranbrook Museum

Toeristische spoorlijnen:
- Kent & East Sussex Railway - Spa Valley Railway - Romney, Hythe & Dymchurch Railway

Overige bezienswaardigheden:
Canterbury Cathedral - St Augustine's Abbey (EH) - Rochester Cathedral - Lullingstone Roman Villa (EH) - Bayham Old Abbey (EH) - High Rocks - Eridge Rocks - Howletts Wild Animal Park - Wingham Wildlife Park


Bezoekerspassen kopen voor de National Trust, English Heritage, etc...

Oost: Kent Downs, Canterbury en de kust

Het zuidoosten van Engeland is redelijk dichtbevolkt met de nodige kleinere steden en stadjes maar er zijn ook zeer grote landelijke gebieden met fraai platteland. De Kent Downs Area of Outstanding Natural Beauty is er zo één. Het is een heuvelachtig gebied met lagere heuvels, bos en akkerland. Door dit gebied kunt u de North Downs Way volgen, een meerdaagse wandelroute. Dit heuvelachtige gebied strekt zich uit helemaal tot aan zee en het havenstadje Dover. Het mooie dorpje Chilham met haar houten vakwerkhuizen ligt er ook. In de buurt vindt u Canterbury, één van de bekendste stadjes van Zuid Engeland. Het heeft een gezellig en historisch centrum, en heeft met de middeleeuwse kathedraal een beroemde trekpleister. Niet ver van hier ligt tevens het historische stadje Faversham, het levendige kuststadje Whitstable en ook The Blean. Dat is één van de grootste gebieden met oude bossen in Engeland.

Waar de Downs aan zee komen bevinden zich de kliffen. Beroemd zijn de witte kliffen van Dover maar daar ten noorden liggen de plaatsen waar u van een vakantie aan zee kunt genieten. Daar liggen bijvoorbeeld het historische kuststadje Ramsgate en het badplaatsje Broadstairs dat één van de beste stranden van het graafschap heeft. Het stadje Folkestone ligt even ten zuiden van Dover. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in de westelijke helft van het graafschap, daarover later meer. Hier in het oosten kunt u behalve de kathedraal van Canterbury bijvoorbeeld ook Dover Castle, het Battle of Britain Museum en de boomgaarden van de Brogdale Collection bezichtigen. Kent staat namelijk ook bekend als de Garden of England, niet alleen vanwege de tuinen maar ook vanwege de boomgaarden.

Vakantiebestemmingen in het oosten van Kent

Whitstable Canterbury Chilham

Broadstairs Dover Folkestone

West: Kent Downs en de High Weald

Het westen van Kent is het gebied met de meeste historische schatten in de vorm van kastelen, landhuizen en tuinen en waarvan het grootste gebied behoort tot één van de twee Areas of Outstanding Natural Beauty. De net al genoemde Kent Downs vindt u hier ook weer terug, bijvoorbeeld in de buurt van de kleine steden Maidstone en Rochester dat aan de Medway ligt en vastzit aan Chatham, in de Nederlandse geschiedenis befaamd vanwege de Tocht naar Chatham in 1667, het finest moment van Admiraal Michiel de Ruyter. In de buurt kunt u ook het bijzonder mooie Leeds Castle bezichtigen, één van de bekendere toeristische trekpleisters en ook een openluchtmuseum bezoeken over het plattelandsleven.

Verder naar het westen komt u terecht in een gebied dat vol staat met oude landhuizen, kastelen en tuinen. Op relatief korte afstand van elkaar kunt u de voormalige huizen van Winston Churchill (Chartwell) en Charles Darwin (Down House) bezichtigen en onder andere Hever Castle, Chiddingston Castle en Scotney Castle bezoeken. Een mooi stadje in deze regio en tevens een prima uitvalsbasis voor deze streek en haar vele bezienswaardigheden is Royal Tunbridge Wells. Het is gesitueerd in de High Weald AONB, één van de best bewaarde middeleeuwse cultuurlandschappen van Europa. Dit is een groot landelijk gebied met glooiende heuvels, bos, akkers, velden, boerderijen en zelfs wijngaarden. De grond hier is daar uitermate geschikt voor. Een paar daarvan kunt u bezoeken, namelijk bij Biddenden en Tenterden. Voorbeelden van andere leuke dorpen in het gebied zijn Lamberhurst, Goudhurst en Cranbrook. Liefhebbers van het Engelse platteland kunnen hier hun hart ophalen. The High Weald ligt overigens ook voor een deel in de graafschappen East Sussex, West Sussex en Surrey.

Vakantiebestemmingen in het westen van Kent

Maidstone Rochester Royal Tunbridge Wells

Goudhurst groen vlak Westerham

Terug naar:

→ Zuidoost Engeland