Badplaats Brighton in East Sussex - Zuid Engeland

Brighton in East Sussex Brighton Pier in East Sussex Brighton Royal Pavilion in East Sussex Boeken De South Downs in East Sussex Het South Downs National Park in Zuid Engeland Devil's Dyke in East Sussex Lewes in East Sussex Steyning in de South Downs Seven Sisters in de South Downs Litlington White Horse in East Sussex Rondreis door Kent en Sussex in Zuidoost Engeland Rondreis per trein door Zuidoost Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet Brighton Royal Pavilion in East Sussex, Engeland

Brighton is een grote badplaats aan de zuidkust van Engeland. Het is één van de bekendste en ook grootste badplaatsen in het land. De stad is gesitueerd in het graafschap East Sussex en wordt direct omgeven door de landelijke natuur van het South Downs National Park, een golvend landschap met kleine dorpen -en stadjes, een prachtige kustlijn (bij Eastbourne) en genoeg wandelmogelijkheden. Net ten noorden van Brighton ligt bijvoorbeeld de Devil's Dyke, één van de mooiste locaties in het nationale park. De plek biedt mooie uitzichten en ligt aan de South Downs Way. Die meerdaagse wandelroute doorkruist het nationale park van west naar oost.

In de badplaats zelf kunt u natuurlijk ontspannen op het strand, een wandeling maken over de promenade maar er zijn ook enkele bezienswaardigheden. U vindt hier de iconische pier en u kunt een bezoek brengen aan het stijlvolle Brighton Royal Pavillion waar het museum en de kunstgallerie gevestigd zit. Ook zijn er enkele musea en een Sea Life Centre waar het aquarium staat. In het noorden van de stad vindt u nog Preston Manor, een mooi historisch herenhuis en daar vlakbij het Booth Museum, een natuurhistorisch museum. Voorbeelden van mooie kleinere plaatsen in de buurt zijn Lewes en Steyning. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Brighton.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Brighton

Enkele bestemmingen in de buurt

Alfriston Lewes Steyning

Reis plannen naar Brighton

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Brighton te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Brighton duurt daarna nog minimaal 2,5 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid dat u met de trein vanuit Nederland via Brussel naar Londen reist. Het eindstation is London St Pancras en daar kunt u overstappen op een trein naar de badplaats, een rit van 1,5 uur. Vanuit de badplaats kunt u met de trein ook naar andere locaties in de buurt, zoals die andere badplaats Eastbourne, het stadje Lewes, de havenstad Portsmouth en de luchthaven van Gatwick.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidoost Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Kent, Sussex en Hampshire