Badplaats Brighton in East Sussex - Zuid Engeland

Brighton in East Sussex Brighton Pier in East Sussex Brighton Royal Pavilion in East Sussex Boeken De South Downs in East Sussex Het South Downs National Park in Zuid Engeland Devil's Dyke in East Sussex Lewes in East Sussex Steyning in de South Downs Seven Sisters in de South Downs Litlington White Horse in East Sussex Rondreis door Kent en Sussex in Zuidoost Engeland Rondreis per trein door Zuidoost Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet Brighton Royal Pavilion in East Sussex, Engeland

Brighton is een grote badplaats aan de zuidkust van Engeland. Het is één van de bekendste en ook grootste badplaatsen in het land. De stad is gesitueerd in het graafschap East Sussex en wordt direct omgeven door de landelijke natuur van het het South Downs National Park, een golvend landschap met kleine dorpen -en stadjes, een prachtige kustlijn (bij Eastbourne) en genoeg wandelmogelijkheden. Net ten noorden van Brighton ligt bijvoorbeeld de Devil's Dyke, één van de mooiste locaties in het nationale park. De plek biedt mooie uitzichten en ligt aan de South Downs Way. Die meerdaagse wandelroute doorkruist het nationale park van west naar oost.

In de badplaats zelf kunt u natuurlijk ontspannen op het strand, een wandeling maken over de promenade maar er zijn ook enkele bezienswaardigheden. U vindt hier de iconische pier en u kunt een bezoek brengen aan het stijlvolle Brighton Royal Pavillion waar het museum en de kunstgallerie gevestigd zit. Ook zijn er enkele musea en een Sea Life Centre waar het aquarium staat. In het noorden van de stad vindt u nog Preston Manor, een mooi historisch herenhuis en daar vlakbij het Booth Museum, een natuurhistorisch museum. Voorbeelden van mooie kleinere plaatsen in de buurt zijn Lewes en Steyning. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Brighton.


De locatie van Brighton

Enkele bestemmingen in de buurt

Alfriston Lewes Steyning

Mogelijkheden om naar Brighton te reizen

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland en België in Brighton te komen. U kunt uiteraard met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Brighton duurt daarna nog ongeveer 2,5 uur.

Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid dat u met de trein vanuit Nederland via Brussel naar Londen reist. Het eindstation is London St Pancras en daar kunt u overstappen op een trein naar de badplaats, een rit van 1,5 uur. Vanuit de badplaats kunt u met de trein ook naar andere locaties in de buurt, zoals die andere badplaats Eastbourne, het stadje Lewes in de South Downs, de havenstad Portsmouth en Londen (Victoria Station). Dat is nog niet alles want u kunt ook het vliegtuig pakken. Voor de hand ligt dan een vlucht naar (London) Gatwick Airport. Vanaf daar kunt u namelijk in ongeveer een half uur direct met de trein naar Brighton.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidoost Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Kent, Sussex en Hampshire
→ Bezienswaardigheden in Sussex