Royal Tunbridge Wells in de High Weald - Kent

Royal Tunbridge Wells in Kent High Rocks bij Tunbridge Wells in Kent Scotney Castle in Kent De natuur van de High Weald in Kent Hever Castle in Kent Sissinghurst Castle Garden in Kent Ightham Mote in Kent Goudhurst in Kent Rondreis door Kent en Sussex in Zuidoost Engeland Boeken

Informatie, hotels en vakantiehuisjes
Royal Tunbridge Wells in Kent, Engeland

Royal Tunbridge Wells is een kleine stad in het graafschap Kent in zuidoost Engeland. Het heeft ongeveer 55 duizend inwoners en ligt in het prachtige landelijke gebied genaamd de High Weald. Het werd vroeger een populaire toeristische bestemming vanwege de vondst van thermale bronnen. Uit die periode stammen ook mooie gebouwen, waaronder the Pantiles. Dit is de benaming voor een stijlvolle 18e eeuwse zuilenrij. In deze prachtige historische straat vindt u specialistische winkels, restaurants, café's en ook een hotel. In het centrum van het stadje kunt u een wandelingtje maken in de Calverly Grounds, het fraaie openbare park.

U kunt hier het lokale museum bezoeken maar u kunt ook een rit maken met een stoomlocomotief (of diesel) van de Spa Valley Railway. Dat is een tocht van 30 minuten door de mooie High Weald naar Eridge en stopt ook in Groombridge waar u de tuinen van Groombridge Place kunt bezichtigen. Onderweg kunt u ook uitstappen bij de High Rocks. Dit zijn grote steenformaties die al miljoenen jaren oud zijn en vormen daardoor een attractie opzich. In de omgeving zijn echter nog veel meer mooie bezienswaardigheden te vinden in de vorm van kastelen, statige huizen en tuinen. Dit zijn Hever Castle, Chiddingstone Castle, Penshurst Place & Gardens, Bayham Old Abbey, Groombridge Place Gardens, Marle Place Gardens en Scotney Castle. Nog iets verder weg kunt u nog veel meer mooie locaties bezichtigen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Royal Tunbridge Wells.

Wandelen

Het stadje is dus omgeven door natuur en platteland en dat zorgt ook voor mogelijkheden om te wandelen. Tunbridge Wells ligt bijvoorbeeld aan de High Weald Trail, een meerdaagse wandelroute door het gelijknamige gebied. Zo kunt u westwaarts de paden volgen naar Groombridge en uiteindelijke helemaal door naar Horsham in West Sussex of oostwaarts naar Matfield en uiteindelijk helemaal door naar Rye in East Sussex.

Meer info: High Weald Trail | Kortere routes in de High Weald


De locatie van Royal Tunbridge Wells

Enkele bestemmingen in de buurt

Westerham Goudhurst Maidstone

Mogelijkheden om naar Tunbridge Wells te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Tunbridge Wells te reizen. Vanuit het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie opties. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook met de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Tunbridge Wells duurt daarna nog 1,5 uur.

Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 2,5 uur rijden. Eenmaal in het stadje is het ook mogelijk van de trein gebruik te maken, bijvoorbeeld naar Battle, Hastings aan de kust, Tonbridge en ook Londen (station Charing Cross bij Trafalgar Square). Ook kunt u gebruik maken van de bus, bijvoorbeeld naar Tonbridge, Maidstone, Goudhurst, Cranbrook en Tenterden.


Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

Boot Hoek Holland - Harwich Trein in Engeland Bus in Engeland
Terug naar:

→ Zuidoost Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Kent, Sussex en Hampshire
→ Een rit met de stoomtrein in Engeland