Het dorpje Lacock in Wiltshire - vlakbij de Cotswolds

Lacock in Wiltshire, Cotswolds Het dorp Lacock in Engeland Lacock in Wiltshire, Cotswolds Lacock in Wiltshire, Cotswolds Lacock Abbey in Wiltshire, Cotswolds hotel boeken via GBL Chippenham in Wiltshire, Cotswolds Great Chalfield Manor in Wiltshire, Engeland Bowood House in Wiltshire, Engeland Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds Skyline van Bath in Somerset, Engeland Bradford-on-Avon in Engeland Malmesbury in Wiltshire, Cotswolds Silbury Hill in Wiltshire Avebury Henge in Wiltshire Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland

Informatie, hotels en vakantiehuizenDe abdij van Lacock in Wiltshire, Engeland

Lacock is een prachtig klein dorpje in het noordwesten van het graafschap Wiltshire en ligt ook vlakbij de Cotswolds Area of Outstanding Natural Beauty, een gebied met nóg meer mooie dorpjes. Het dorpje heeft iets meer dan duizend inwoners en wordt bijna in zijn geheel beheerd door de National Trust vanwege zijn grote hoeveelheid historische gebouwen. Het is ook een veel gebruikte filmlocatie voor kostuumdrama's als Downton Abbey, Pride and Prejudice, de film Harry Potter and the Half-Blood Prince en de recente serie Hollow Crown met Benedict Cumberbatch. Naast dat het dorp een attractie op zich is kunt u er ook de Lacock Abbey bezoeken, een historisch landhuis dat gebouwd is op de plaats van de vroegere abdij. Op dit landgoed vindt u tevens het Fox Talbot Museum, vernoemd naar een inwoner die beroemd is geworden door zijn inbreng bij het ontstaan van de fotografie. Het landhuis was tevens de setting van het klaslokaal van Professor Snape in de Harry Potter film.

Het dorp is een historische attractie maar heeft gewoon winkels en hotels mocht u er willen verblijven. Even verderop ligt het grotere stadje Chippenham. In de omgeving van Lacock village is overigens nog veel meer te zien, bijvoorbeeld de historische huizen Bowood House, Corsham Court en Great Chalfield Manor, het prehistorische werelderfgoed van Avebury inclusief Silbury Hill, de schiterende werelderfgoed-stad Bath en uiteraard de natuur en platteland van de Cotswolds. De kathedraalstad Salisbury ligt ook in Wiltshire maar dan een eind verder in het zuiden. Kortom: er is een hele hoop te zien in deze regio. Als u een plek zoekt om te verblijven, kijk dan hier op deze pagina bij de accommodaties in het dorpje. Lacock heeft een paar hele mooie oude herbergen waar u kunt overnachten.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Lacock

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Lacock te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Lacock duurt daarna nog minimaal 3,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over Wiltshire & Somerset
→ Hotels en vakantiehuizen in Wiltshire & Somerset
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds
© 2012-2020 — Groot-Brittannië Liefhebbers