Het dorpje Lacock in Wiltshire - vlakbij de Cotswolds

Lacock in Wiltshire, Cotswolds Het dorp Lacock in Engeland Lacock in Wiltshire, Cotswolds Lacock in Wiltshire, Cotswolds Lacock Abbey in Wiltshire, Cotswolds Boeken Chippenham in Wiltshire, Cotswolds Great Chalfield Manor in Wiltshire, Engeland Bowood House in Wiltshire, Engeland Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds Skyline van Bath in Somerset, Engeland Bradford-on-Avon in Engeland Malmesbury in Wiltshire, Cotswolds Silbury Hill in Wiltshire Averbury in Wiltshire Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland

Informatie, hotels en vakantiehuizenDe abdij van Lacock in Wiltshire, Engeland

Lacock is een prachtig klein dorpje in het noordwesten van het graafschap Wiltshire en ligt ook vlakbij de Cotswolds Area of Outstanding Natural Beauty, een gebied met nóg meer mooie dorpjes. Het dorpje heeft iets meer dan duizend inwoners en wordt bijna in zijn geheel beheerd door de National Trust vanwege zijn grote hoeveelheid historische gebouwen. Het is ook een veel gebruikte filmlocatie voor kostuumdrama's als Downton Abbey, Pride and Prejudice, de film Harry Potter and the Half-Blood Prince en de recente serie Hollow Crown met Benedict Cumberbatch. Bekijk hier een glimp van de National Trust in Lacock. Naast dat het dorp een attractie op zich is kunt u er ook de Lacock Abbey bezoeken, een historisch landhuis dat gebouwd is op de plaats van de vroegere abdij. Op dit landgoed vindt u tevens het Fox Talbot Museum, vernoemd naar een inwoner die beroemd is geworden door zijn inbreng bij het ontstaan van de fotografie. Het landhuis was tevens de setting van het klaslokaal van Professor Snape in de Harry Potter film.

Het dorp is een historische attractie maar heeft gewoon winkels en hotels mocht u er willen verblijven. Even verderop ligt het grotere stadje Chippenham. In de omgeving van Lacock village is overigens nog veel meer te zien, bijvoorbeeld de historische huizen Bowood House, Corsham Court en Great Chalfield Manor, het prehistorische werelderfgoed van Avebury inclusief Silbury Hill, de schiterende werelderfgoed-stad Bath en uiteraard de natuur en platteland van de Cotswolds. De kathedraalstad Salisbury ligt ook in Wiltshire maar dan een eind verder in het zuiden. Kortom: er is een hele hoop te zien in deze regio. Als u een plek zoekt om te verblijven, kijk dan hier op deze pagina bij de accommodaties in het dorpje. Lacock heeft een paar hele mooie oude herbergen waar u kunt overnachten.


De locatie van Lacock

Enkele bestemmingen in de regio

Bath Castle Combe Salisbury

Mogelijkheden om naar Lacock te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Lacock te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Lacock duurt daarna nog ongeveer 3 uur 15 minuten. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ook ongeveer 3 uur 15 minuten rijden. Er rijden geen treinen naar het dorpje het dichtstbijzijnde station vindt u in Chippenham. Dat is ongeveer een kwartier met de bus. Vanuit Chippenham kunt u bijvoorbeeld direct met de trein naar Bath (een kwartier) maar ook naar Bristol en Londen.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Wiltshire & Somerset
→ Hotels en vakantiehuizen in Wiltshire & Somerset
→ Bezienswaardigheden in Wiltshire