De stad Bristol in Zuidwest Engeland

Bristol in Engeland Brunel's Great Bristol in Engeland Clifton Suspension Bridge in Engeland Boeken Skyline van Bath in Somerset, Engeland Blaise Hamlet in Engeland Het landgoed Tyntesfield in Somerset, Engeland Clevedon Pier in Engeland Cheddar Gorge in de Mendip Hills, Somerset Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds

Informatie, hotels en appartementenBrug naar Bristol in Engeland

Bristol is de grootste stad van zuidwest Engeland. Het was altijd één van de belangrijkste havensteden van Engeland en ligt vlakbij de Severn (kust). Daarnaast ligt het ook aan de rivier de Avon waar in het westen de grote Clifton Suspension Bridge over een diepe kloof ligt. Bij deze iconische brug vindt u ook een bezoekerscentrum en vlakbij tevens een klein natuur -en recreatiegebied van de National Trust, namelijk het Leigh Wood. In de stad zelf varen waterbussen over deze rivier, die bij verschillende haltes stoppen. In het centrum kunt u enkele musea bezoeken waaronder de M Shed en het historische schip genaamd Brunel's SS Great Britain. Ook kunt u de Bristol Cathedral en het Georgian House Museum bezichtigen. De dierentuin van de stad bevindt zich een eindje buiten het centrum, in het noorden.

Buiten Bristol is vanzelfsprekend meer te zien. Wat te denken van de stijlvolle stad Bath dat meerdere historische attracties heeft en dat daardoor tot het werelderfgoed behoort. Ook kunt u rondtoeren in de landelijke natuur van de Cotswolds waar u een hele batterij pittoreske dorpjes zult zien. De Mendip Hills in Somerset zijn ook niet ver weg, net als het neogothische landhuis Tyntesfield en het pittoreske gehucht Blaise. Bij de zee vindt u onder andere de pier van Clevedon en daar vlakbij Clevedon Court, een huis van de National Trust. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartementen in Bristol.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Bristol

Enkele bestemmingen in de buurt

Bath Castle Combe Chepstow

Reis plannen naar Bristol

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Bristol te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Bristol duurt daarna nog minimaal 3,5 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. U kunt echter ook met het vliegtuig gaan want het vliegveld ligt niet al te ver buiten de stad. Vanaf Bristol Airport kunt u snel in een half uur met de bus naar het centrum van de stad. Vanaf het station Bristol Temple Meads in het centrum kunt u overigens ook direct met de trein naar bijvoorbeeld Londen (station Paddington), Bath, Cardiff en Exeter reizen.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ The Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds
→ Accommodatie in Wiltshire & Somerset