De stad Bristol in Zuidwest Engeland

Bristol in Engeland Boeken Brunel's Great Bristol in Engeland Clifton Suspension Bridge in Engeland Skyline van Bath in Somerset, Engeland Blaise Hamlet in Engeland Het landgoed Tyntesfield in Somerset, Engeland Clevedon Pier in Engeland Cheddar Gorge in de Mendip Hills, Somerset Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds

Informatie, hotels en appartementenBrug naar Bristol in Engeland

Bristol is de grootste stad van zuidwest Engeland. Het was altijd één van de belangrijkste havensteden van Engeland en ligt vlakbij de Severn (kust). Daarnaast ligt het ook aan de rivier de Avon waar in het westen de grote Clifton Suspension Bridge over een diepe kloof ligt. Bij deze iconische brug vindt u ook een bezoekerscentrum en vlakbij tevens een klein natuur -en recreatiegebied van de National Trust, namelijk het Leigh Wood. In de stad zelf varen waterbussen over deze rivier, die bij verschillende haltes stoppen. In het centrum kunt u enkele musea bezoeken waaronder de M Shed en het historische schip genaamd Brunel's SS Great Britain. Ook kunt u de Bristol Cathedral en het Georgian House Museum bezichtigen. De dierentuin van de stad bevindt zich een eindje buiten het centrum, in het noorden.

Buiten Bristol is vanzelfsprekend meer te zien. Wat te denken van de stijlvolle stad Bath dat meerdere historische attracties heeft en dat daardoor tot het werelderfgoed behoort. Ook kunt u rondtoeren in de landelijke natuur van de Cotswolds waar u een hele batterij pittoreske dorpjes zult zien. De Mendip Hills in Somerset zijn ook niet ver weg, net als het neogothische landhuis Tyntesfield en het pittoreske gehucht Blaise. Bij de zee vindt u onder andere de pier van Clevedon en daar vlakbij Clevedon Court, een huis van de National Trust. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartementen in Bristol.


De locatie van Bristol

Enkele bestemmingen in de buurt

Bath Castle Combe Chepstow

Mogelijkheden om naar Bristol te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Bristol te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Bristol duurt daarna nog ongeveer 3,5 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ook ongeveer 3,5 uur rijden. U kunt echter ook met het vliegtuig gaan want het vliegveld ligt niet al te ver buiten de stad. Vanaf Bristol Airport kunt u snel in een half uur met de bus naar het centrum van de stad. Vanaf het station Bristol Temple Meads in het centrum kunt u overigens ook direct met de trein naar bijvoorbeeld Londen (station Paddington), Bath, Cardiff en Exeter reizen.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ The Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds
→ Accommodatie in Wiltshire & Somerset