Luxe appartementen in Engelse -en Schotse steden

Kensington Palace in Londen Warenhuis Harrods in Londen Bath in Engeland Plymouth in South Devon Manchester in Engeland York Minster in Engeland Calton Hill in Edinburgh, Schotland Glasgow Necropolis, Schotland Boeken

Te beginnen

Op de volgende tabbladen vindt u relatief luxe appartementen en suites in enkele prominente steden in Engeland en Schotland. Het zijn Londen, Bath, Plymouth, Manchester, York, Edinburgh en Glasgow. Uiteraard zijn dit ook plekken waar u goed per trein of vliegtuig + trein kunt komen. In het geval u een rondreis wilt maken kunt u ook (zonder extra kosten) een plan op maat krijgen. Of het nu per auto of met de trein is. Zo'n plan is inclusief accommodaties, reisinfo en meer informatie over de bestemmingen.


Hotel in Schotland Cottage in Engeland


U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland

Genius korting bij booking.com

Als u regelmatig bij booking.com boekt dan heeft u mogelijk recht op de zogenaamde 'genius' korting. Genius is het loyaliteitsprogramma van booking.com. Na meerdere keren geboekt (en verbleven) te hebben krijgt u vanzelf een melding als u eventueel recht hebt op korting (meestal alleen voor specifieke hotels). Deze korting is automatisch gekoppeld aan uw account dus als die korting voor u van kracht is dan kunt u daar ook via Groot-Brittannië Liefhebbers gebruik van maken en tevens sparen voor een volgende keer.

Cheval Harrington Court - South Kensington (Londen)

herberg kent

Cheval Harrington Court (4 sterren) biedt verschillende appartementen in de dure wijk South Kensington. Dit is bijvoorbeeld ook behoorlijk in de buurt van het beroemde stijlvolle warenhuis Harrods. U zit hier ten westen van het centrum van Londen en vlakbij het undergroundstation South Kensington vanwaar u per metro zowel naar het centrum als naar de Kew Gardens kunt reizen. Dichtbij het appartement treft u ook enkele grote musea als het Natural History Museum, het Science Museum en het Victoria & Albert Museum. Ook de grote parken Kensington Gardens en Hyde Park liggen in de buurt.

Prijs per appartement (2 personen): vanaf ongeveer 300 euro per nacht.

Prijs per appartement (4 personen): vanaf ongeveer 700 euro per nacht.


Meer info over en accommodaties in: Kensington and Chelsea

Halcyon Hotel Apartments (Henry Street) - Bath (Somerset)

herberg kent

De Halcyon Hotel Apartments zijn te vinden in de prachtige historische stad Bath in Somerset dat grotendeels tot het werelderfgoed behoort. U kunt hier kiezen voor een suite en appartementen voor verschillende soorten gezelschappen. In alle gevallen is ontbijt inbegrepen. Onderdeel van het werelderfgoed is onder andere het antieke Romeinse Badhuis, de Middeleeuwse abdij en de fraaie Pulteney Bridge. Als u per vliegtuig deze kant op wilt komen dan is het logisch een vlucht te kiezen naar Bristol en dan per trein door naar de stad. Dat is een klein stukje. De stad heeft ook een directe spoorverbinding met Londen (Paddington).

Prijs per suite (2 personen): vanaf ongeveer 200 euro per nacht.

Prijs per appartement (2 personen): vanaf ongeveer 275 euro per nacht.

Prijs per appartement (4 personen): vanaf ongeveer 300 euro per nacht.

Prijs per appartement (6 personen): vanaf ongeveer 380 euro per nacht.


Meer info over en accommodaties in: City of Bath

Drake's Wharf - Plymouth (Devon)

herberg kent

Drake's Wharf is een appartementencomplex in de havenstad Plymouth. De appartementen zijn mooi maar niet persé heel luxe. Het is vooral de locatie aan zee die de meerwaarde vormt. U zit hier aan de zuidkust van Devon en vlakbij Cornwall, omringd door prachtige kustgebieden en andere natuur. Ook het ruige Dartmoor National Park ligt niet ver weg. Plymouth is de grootste stad van het verre zuidwesten, is een belangrijke marinebasis, zeker historisch gezien maar ook nu nog bevindt zich hier de grootste marinebasis van Europa. In de stad zijn enkele musea en een fraaie promenade.

Prijs per appartement (2 personen): vanaf ongeveer 230 euro per nacht.

Prijs per appartement (4 personen): vanaf ongeveer 260 euro per nacht.


Meer info over en accommodaties in: Plymouth

Manchester Corn Exchange - Manchester

herberg kent

Manchester Corn Exchange is een fraai appartementencomplex met 4 sterren in de historische korenbeurs van de stad. U zit hier vlakbij het National Football Museum, de kathedraal en treinstation Manchester Victoria. In het centrum van de stad kunt u zoals in elke stad winkelen en musea bekijken. In het westen van de stad vindt u de Salford Quays waar de Lowry gesitueerd is, evenals het Imperial War Museum en de BBC studios. Het stadion Old Trafford van Manchester United staat daar ook in de buurt. De stad heeft haar eigen luchthaven vanwaar u per trein naar het centrum kunt reizen.

Prijs per appartement (2 personen): vanaf ongeveer 130 euro per nacht.


Meer info over en accommodaties in: Manchester

The Lawrance Luxury Aparthotel - York

herberg kent

Het Lawrance Luxury Aparthotel (4 sterren) staat vlakbij het treinstation en ook centrum van de prachtige historische stad York in Noord Engeland. U kunt hier kiezen voor een appartement maar ook een suite. Beroemd in de stad is de middeleeuwse York Minster, de kathedraal die het stadsgezicht domineert. Bekend is ook het grote spoorwegmuseum dat vlakbij het appartement te vinden is, evenals het smalle middeleeuwse straatje genaamd The Shambles. Per openbaar vervoer naar de stad reizen kan bijvoorbeeld middels een vlucht naar Manchester en dan per trein door naar York. Er is ook een directe treindienst vanuit Londen.

Prijs per appartement (2 personen): vanaf ongeveer 120 euro per nacht.

Prijs per appartement (4 personen): vanaf ongeveer 200 euro per nacht.


Meer info over en accommodaties in: York

Princes Street Suites - Edinburgh

herberg kent

De Princes Street Suites (4 sterren) bevinden zich in een fraai pand binnen het oude centrum van Edinburgh. U zit hier vlakbij het (hoofd)treinstation Waverley en bij de voet van Calton Hill vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad. U zit hier ook vlakbij locaties als de winkelstraat Princes Street, de Royal Mile, Edinburgh Castle en al haar andere historische attracties en mooie straatjes. De stad heeft haar eigen vliegveld dus u kunt er vanuit Nederland zo naar toe vliegen. Vanaf het vliegveld kunt u bijvoorbeeld de tram nemen naar St Andrews Square, vlakbij het appartementencomplex. Het is ook mogelijk om vanuit Londen de reis naar Edinburgh te maken al is dat wel een langere (maar directe) treinrit.

Prijs per appartement (2 personen): vanaf ongeveer 190 euro per nacht.

Prijs per appartement (4 personen): vanaf ongeveer 230 euro per nacht.

Prijs per appartement (6 personen): vanaf ongeveer 340 euro per nacht.


Meer info over en accommodaties in: Edinburgh

Fraser Suites - Glasgow

herberg kent

Fraser Suites is een 4 sterren appartementencomplex in het centrum van Glasgow en er is de mogelijkheid om te ontbijten in het gebouw. U zit hier vlakbij de treinstations Argyll Street en High Street en wat verder van de stations Glasgow Central en Queen Street. Dit is de grootste stad van Schotland en stond in het verleden bekend als de werkplaats van het Britse imperium, onder andere vanwege de scheepsbouw aan de rivier de Clyde. Ga winkelen in de binnenstad, bezoek haar musea en bekijk de Glasgow Necropolis, de prachtige Victoriaanse begraafplaats. Hier in Glasgow kunt u ook op de trein stappen naar Fort William, een schitterende rit door de Highlands van Schotland. De stad heeft haar eigen luchthaven al bevindt die zich een eindje buiten de stad. Een vlucht naar Ediburgh is ook een optie.

Prijs per appartement (2 personen): vanaf ongeveer 120 euro per nacht.

Prijs per appartement (4 personen): vanaf ongeveer 320 euro per nacht.


Meer info over en accommodaties in: Glasgow
Nog meer hele mooie accommodaties:

Luxe stadshotels in Engeland en Schotland
Prachtige luxe hotels in Schotland
Stijlvolle luxere hotels in Kent en Sussex
Authentieke hotels in de pittoreske Cotswolds
Mooie hotels in York en North Yorkshire
Mooie hotels in het Lake District National Park
Mooie hotels met zeezicht in Devon en Cornwall
Prachtige luxe hotels in Wales
Luxe golf resorts in Engeland en Schotland
Luxe kasteelhotels in Engeland en Schotland
Mooie vakantiehuizen in Groot-Brittannië
Luxe hotels bij Hyde Park (Winter Wonderland) in Londen

Mooie vakantiehuizen in Engeland voor grote gezinnen of groepen
Mooie vakantiehuizen in Schotland voor grote gezinnen of groepen