Dag 5: Malvern Hills - zaterdag 7 mei

Het stadje Ledbury in Herefordshire, Engeland

Verslag van de dag

Malvern Hills in Worcestershire, Engeland

Om vanuit mijn vorige verblijfplaats Blockley (Gloucestershire) in Ledbury te geraken nam ik 's ochtends eerst de bus naar Moreton-in-Marsh waar het dichtstbijzijnde treinstation stond en nam daar de trein naar Ledbury. De reden van mijn bezoek was vooral om de Malvern Hills te zien, een vrij smalle strook heuvels die van noord naar zuid uitstrekt in het grensgebied van de graafschappen Herefordshire en Worcestershire. Deze zone heeft de status van Area of Outstanding Natural Beauty en kent vele wandelpaden. Aanvankelijk was het idee om een route te lopen van Colwall via Herefordshire Beacon en Eastnor Castle terug naar Ledbury. Het probleem was echter dat er (mogelijk) onweer was voorspeld voor deze regio. Daar zou niets van terecht komen maar dat wist ik toen nog niet.

Om toch te kunnen wandelen besloot ik de trein naar Great Malvern te pakken. Dit vrij aantrekkelijke stadje ligt pal aan de oostelijke voet van de heuvels en mocht er dan onweer op komst zijn dan kun je vrij snel terugwandelen naar het centrum. De wandelpaden naar de Malvern Hills beginnen letterlijk in het stadje. Ik liep uiteindelijk een route van ongeveer 9 kilometer. Eerst langs de flanken van North Hill, Table Hill en Sugar Loaf Hill en uiteindelijk naar de top van Worcestershire Beacon, met 425 meter het hoogste punt in het gebied. Het totaal te overbruggen hoogtemeters vanuit Great Malvern ligt overigens op 337 meter. Het was droog en best lekker weer maar helaas was het wat heiig en kon je niet zo ver kijken. De foto's zijn dus helaas niet op hun best. De paden zijn behoorlijk breed, duidelijk, makkelijk te volgen en over het algemeen niet al te steil. Tijdens het eerste deel van de klim omhoog heb je overigens ook een mooi uitzicht op de Malvern Priory met daarvoor het mooie Abbey Hotel.

Na deze relatief korte wandelroute heb ik nog even rondgekeken in het stadje en heb toen de trein terug genomen naar Ledbury. Dit is trouwens maar 12 minuten reizen dus je bent er zo. Ledbury is een vrij mooi stadje waar een lange weg doorheen loopt, van het treinstation tot het centrum. Dit is de spreekwoordelijke High Street. In dat centrum staan wel de nodige mooie gebouwen waaronder de fraaie kloktoren (The Barrett Browning Institute), het Market House, het kleine Butchers Row Museum en het Heritage Centre, allen volledig of deels houten vakwerkhuizen, zo typisch voor deze regio. Met name het smalle middeleeuwse straatje (Church Street) dat uitloopt op de kerk is echt mooi om te zien. Daar vind je bijvoorbeeld het kleine museum en een oude pub, de Prince of Wales. De komende dagen zou ik nog meer van de West Midlands te zien krijgen maar dan in het graafschap Shropshire.

Locatie en hotel

herberg kent

Normaal gesproken laat ik hier het hotel zien waar ik zelf verbleven ben maar ik vind het geen aanrader. De kamer rook een beetje raar, het standaard ontbijt was summier en de bacon was verschrikkelijk. Vandaar dat ik hier een alternatief wil laten zien, aan dezelfde High Street hier in het mooie stadje Ledbury. Het Feathers Hotel wordt namelijk prima beoordeeld en is tevens één van de meest in het oogspringende gebouwen van het stadje. Het is een prachtig zwart-wit houten vakwerkhuis vlakbij alle winkels en andere eettentjes. Het stamt uit de 16e eeuw en is karakteristiek voor deze regio waar dit type oude architectuur veel vaker voorkomt dan waar ook in het land.

Ledbury is een stadje in het graafschap Herefordshire, west Engeland. Het ligt pal ten westen van de Malvern Hills. Dit wandelgebied was precies de reden waarom ik deze locatie had uitgezocht. Daarnaast heeft deze plaats ook de nodige mooie gebouwen en een treinstation, voor mij tijdens deze reis ook van groot belang. Je kunt vanaf hier bijvoorbeeld direct naar Hereford, Great Malvern, Worcester en Oxford.

Foto's van deze dag + kaartHet stadje Great Malvern in Worcestershire, Engeland Het stadje Great Malvern in Worcestershire, Engeland Malvern Priory in Worcestershire, Engeland Abbey Hotel in Great Malvern, Engeland Malvern Priory in Worcestershire, Engeland St Anns Well café in Great Malvern, Engeland North Hill in de Malvern Hills, Worcestershire Worcestershire Beacon in de Malvern Hills, Engeland Worcestershire Beacon in de Malvern Hills, Engeland Market Hall in Ledbury, Engeland Winkeltjes in Ledbury, Herefordshire Church Street in Ledbury, Herefordshire High Street van in Ledbury, Herefordshire Straat in Ledbury, Engeland

Wandelroute en kaart: vanuit Great Malvern naar Worcestershire Beacon

kaart wandelroute Malvern Hills
Weergave van de wandelroute: ongeveer 7 kilometer vanuit Great Malvern langs de flanken van North Hill, Table Hill en Sugar Loaf Hill naar de top van Worcestershire Beacon (en uiteindelijk weer terug naar het stadje). Het hoogste punt ligt op 425 meter (337 meter stijging). De route kan op vele momenten worden veranderd omdat er vele paden in dit deel van de Malvern Hills liggen. Als je een gedetailleerde kaart met alle wandelpaden van dit gebied wilt hebben, neem dan de Ordnance Survey Explorer Map van Malvern Hills & Bredon Hill, nummer 190. Hier kun je deze (onder andere) bestellen: wandelkaart 190 - Malvern Hills en Bredon Hill.Reisverslagen per dag

Kenwood House Cotswolds Cotswolds

Cotswolds Malvern Hills Shropshire

Shropshire Norwich Norfolk

Norfolk Norfolk Norfolk

→ Terug naar overzicht Reisverslag Cotswolds, Shropshire en Norfolk