De badplaats Blackpool in Lancashire - Engeland

Blackpool trams in Engeland Blackpool Pier in Engeland Rufford Old Hall in Lancashire Forest of Bowland in Lancashire, Engeland Lancaster in Lancashire Morecambe in Lancashire Morecambe Bay in Lancashire en Cumbria Boeken

Informatie, hotels en appartementen
De badplaats Blackpool in Lancashire, Engeland

Dit is een authentiek Engelse badplaats in het graafschap Lancashire, noordwest Engeland. Ooit was het één van de meest geboekte vakantiebestemmingen van het land. Toen heel vroeger arbeiders voor het eerst vakantie kregen ging men vaak met de familie naar één van de grote badplaatsen in het land. Blackpool was dé bestemming in het noordwesten al komen er ook nu nog wel veel mensen. Het is echter niet meer in de staat die het toen was. De badplaats heeft uiteraard een strand, het typische vermaak dat Britse badplaatsen vaak hebben zoals bij het 'Pleasure Beach' en drie pieren. Het mooiste gebouw is de hoge Blackpool Tower, een soort kleinere versie van de Eiffeltoren in Parijs. Daarin zit ook 's land mooiste ballroom, bij u misschien bekend uit de BBC show Strictly Come Dancing. Ook kunt u in de stad een bezoek brengen aan Sea Life Blackpool.

In de regio zijn nog meer locaties die u zou kunnen bezoeken. Denk aan het mooi onderhouden stadje Lytham St Anne's waar u ook Lytham Hall kunt bezichtigen en verschillende andere historische huizen als Rufford Old Hall, Samlesbury Hall en Astley Hall. De natuur is ook niet ver weg. Zo kunt u gaan wandelen of rondtoeren in het Forest of Bowland, een heuvelachtige landschap met bos maar ook met open landerijen. De gevaarlijke zandbanken van Morecambe Bay en het kasteel van Lancaster bevinden zich ook relatief in de buurt.


De locatie van Blackpool

Enkele bestemmingen in de buurt

Lancaster Liverpool Nottingham

Mogelijkheden om naar Blackpool te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Blackpool te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. Vertrekt u in Nederland dan kunt u één van beide veerdiensten naar noord Engeland nemen, namelijk de 15,5 durende overtocht van IJmuiden naar Newcastle of de 12 uur durende vaart van Rotterdam naar Hull. Vanaf die havens duurt de autorit nog respectievelijk 2 uur 45 minuten en 2,5 uur. Beide boten varen 's nachts zodat u 's ochtends arriveert. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen en ook die overtocht vertrekt naar Hull. U gaat dan aan boord in Zeebrugge, wederom een nachtdienst. Ook deze vaart duurt 12 uur.

Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. Vanaf Manchester Airport kunt u namelijk in ongeveer 1 uur 45 minuten rechtstreeks met de trein naar de badplaats reizen. Eenmaal in Blackpool kunt u ook met de trein in andere plaatsen komen zoals bijvoorbeeld Preston, Lytham, Bolton en Manchester. In de badplaats kunt u ook tevens gebruik maken van de tram, in de plaats zelf maar ook naar Fleetwood.


Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Vliegtuig naar Engeland Trein in Engeland Bus in Engeland
Terug naar:

→ Lancashire
→ Accommodatie in Lancashire