De badplaats Blackpool in Lancashire - Engeland

Badplaats Blackpool in Engeland Blackpool trams in Engeland Badplaats Blackpool in Lancashire Blackpool Pier in Engeland Boeken Rufford Old Hall in Lancashire Forest of Bowland in Lancashire, Engeland Lancaster in Lancashire Morecambe in Lancashire Morecambe Bay in Lancashire en Cumbria

Informatie, hotels en appartementenDe badplaats Blackpool in Lancashire, Engeland

Dit is een authentiek Engelse badplaats in het graafschap Lancashire, noordwest Engeland. Ooit was het één van de meest geboekte vakantiebestemmingen van het land. Toen heel vroeger arbeiders voor het eerst vakantie kregen ging men vaak met de familie naar één van de grote badplaatsen in het land. Blackpool was dé bestemming in het noordwesten al komen er ook nu nog wel veel mensen. Het is echter niet meer in de staat die het toen was. De badplaats heeft uiteraard een strand, het typische vermaak dat Britse badplaatsen vaak hebben zoals bij het 'Pleasure Beach' en drie pieren. Het mooiste gebouw is de hoge Blackpool Tower, een soort kleinere versie van de Eiffeltoren in Parijs. Daarin zit ook 's land mooiste ballroom, bij u misschien bekend uit de BBC show Strictly Come Dancing. Ook kunt u in de stad een bezoek brengen aan Sea Life Blackpool.

In de regio zijn nog meer locaties die u zou kunnen bezoeken. Denk aan het mooi onderhouden stadje Lytham St Anne's waar u ook Lytham Hall kunt bezichtigen en verschillende andere historische huizen als Rufford Old Hall, Samlesbury Hall en Astley Hall. De natuur is ook niet ver weg. Zo kunt u gaan wandelen of rondtoeren in het Forest of Bowland, een heuvelachtige landschap met bos maar ook met open landerijen. De gevaarlijke zandbanken van Morecambe Bay en het kasteel van Lancaster bevinden zich ook relatief in de buurt.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) veilig bij booking.com. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken heeft u niet alleen veel keus maar beloont u tevens (zonder extra kosten) automatisch de inzet die al jarenlang, dagelijks in deze website gestopt wordt. Het is de reden waarom deze uitgebreide site kan bestaan. Extra: als u wilt kunt u als beloning een eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een vakantieplan op maat.

De locatie van Blackpool

Enkele bestemmingen in de buurt

Lancaster Liverpool Nottingham

Reis plannen naar Blackpool

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Blackpool te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Voor de hand ligt een overtocht met de nachtboot van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull vanwaar het nog ongeveer 2 uur 45 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een korte overtocht naar Dover of een nog langere dienst naar Newcastle. Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. Vanaf Manchester Airport kunt u namelijk in ongeveer 1 uur 45 minuten rechtstreeks met de trein naar de badplaats reizen. Eenmaal in Blackpool kunt u ook met de trein in andere plaatsen komen zoals bijvoorbeeld Preston, Lytham, Bolton en Manchester. In de badplaats kunt u ook tevens gebruik maken van de tram, in de plaats zelf maar ook naar Fleetwood.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Lancashire
→ Hotels en vakantiehuizen in Lancashire