Het historische stad Lancaster in Lancashire

Lancaster in Lancashire Morecambe in Lancashire Morecambe Bay in Lancashire en Cumbria Forest of Bowland in Lancashire, Engeland Arnside in Cumbria Kirkby Lonsdale in Cumbria Blackpool trams in Engeland Boeken

Informatie en hotelsLancaster Castle in Lancaster, Engeland

Lancaster is een relatief groot historisch stadje in het noorden van het graafschap Lancashire, noordwest Engeland. Het heeft ongeveer 45 duizend inwoners, ligt aan de rivier de Lune en zit bijna vast aan de badplaats Morecambe. De zee is dus niet ver weg. Het stadje heeft de nodige historische bezienswaardigheden waaronder het kasteel en de Judges Lodgings, een stijlvol huis waar ook het Museum of Childhood gevestigd zit. Daarnaast kunt u ook het stedelijk museum, het King's Own Royal Regiment Museum, het Cottage Museum en het Lancaster Maritime Museum bezoeken. Er zijn ook nog overblijfselen te zien van een oud Romeins badhuis.

De net genoemde badplaats bevindt zich aan de weide Morecambe Bay, een baai die Lancashire deelt met Cumbria. U zult in de verte de bergen van het Lake District National Park kunnen zien. Het heeft bij eb een enorme zandvlakte die overigens levensgevaarlijk is vanwege drijzand en snel opkomend water als de vloed weer aanbreekt. De stad ligt tevens vlakbij twee mooie natuurgebieden, namelijk de heuvels van het Forest of Bowland en het aan de kust gesitueerde Arnside & Silverdale. Beiden hebben de status van Area of Outstanding Natural Beauty. U zit hier ook relatief in de buurt van de grote badplaats Blackpool met zijn iconische rode toren en verschillende pieren.


De locatie van Lancaster

Enkele bestemmingen in de buurt

Blackpool Kirkby Lonsdale Kendal

Mogelijkheden om naar Lancaster te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Lancaster te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. Vertrekt u in Nederland dan kunt u één van beide veerdiensten naar noord Engeland nemen, namelijk de 15,5 durende overtocht van IJmuiden naar Newcastle of de 12 uur durende vaart van Rotterdam naar Hull. Vanaf die havens duurt de autorit nog respectievelijk 2 uur 15 minuten en 2,5 uur. Beide boten varen 's nachts zodat u 's ochtends arriveert. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen en ook die overtocht vertrekt naar Hull. U gaat dan aan boord in Zeebrugge, wederom een nachtdienst. Ook deze vaart duurt 12 uur.

Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. Vanaf Manchester Airport kunt u namelijk in ongeveer 1,5 a 2 uur (afhankelijk van de dienst) rechtstreeks met de trein naar het stadje reizen. Eenmaal in Lancaster kunt u met de trein ook een flink aantal andere plaatsen bereiken zoals bijvoorbeeld Morecambe, Preston, Birmingham, Carlisle, Glasgow en ook de haven van Heysham waar veerboten vertrekken naar het eiland Man in de Ierse Zee. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om zonder over te stappen naar Oxenholme en Penrith te reizen. Deze twee plaatsen liggen aan de rand van het Lake District National Park.


Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Vliegtuig naar Engeland groen vlak Trein in Engeland
Terug naar:

→ Lancashire
→ Accommodatie in Lancashire