Het historische stadje Lancaster in Lancashire

Lancaster in Lancashire Rivier de Lune in Lancashire, Engeland Boeken Morecambe in Lancashire Morecambe Bay in Lancashire en Cumbria Forest of Bowland in Lancashire, Engeland Arnside in Cumbria Kirkby Lonsdale in Cumbria Blackpool trams in Engeland

Informatie en hotelsLancaster Castle in Lancaster, Engeland

Lancaster is een relatief groot historisch stadje in het noorden van het graafschap Lancashire, noordwest Engeland. Het heeft ongeveer 45 duizend inwoners, ligt aan de rivier de Lune en zit bijna vast aan de badplaats Morecambe. De zee is dus niet ver weg. Het stadje heeft de nodige historische bezienswaardigheden waaronder het kasteel en de Judges Lodgings, een stijlvol huis waar ook het Museum of Childhood gevestigd zit. Daarnaast kunt u ook het stedelijk museum, het King's Own Royal Regiment Museum, het Cottage Museum en het Lancaster Maritime Museum bezoeken. Er zijn ook nog overblijfselen te zien van een oud Romeins badhuis.

De net genoemde badplaats bevindt zich aan de weide Morecambe Bay, een baai die Lancashire deelt met Cumbria. U zult in de verte de bergen van het Lake District National Park kunnen zien. Het heeft bij eb een enorme zandvlakte die overigens levensgevaarlijk is vanwege drijzand en snel opkomend water als de vloed weer aanbreekt. De stad ligt tevens vlakbij twee mooie natuurgebieden, namelijk de heuvels van het Forest of Bowland en het aan de kust gesitueerde Arnside & Silverdale. Beiden hebben de status van Area of Outstanding Natural Beauty. U zit hier ook relatief in de buurt van de grote badplaats Blackpool met zijn iconische rode toren en verschillende pieren.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) veilig bij booking.com. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken heeft u niet alleen veel keus maar beloont u tevens (zonder extra kosten) automatisch de inzet die al jarenlang, dagelijks in deze website gestopt wordt. Het is de reden waarom deze uitgebreide site kan bestaan. Extra: als u wilt kunt u als beloning een eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een vakantieplan op maat.

De locatie van Lancaster

Enkele bestemmingen in de buurt

Blackpool Kirkby Lonsdale Kendal

Reis plannen naar Lancaster

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Lancaster te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 2 uur 15 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf laatst genoemde haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer. Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. Vanaf Manchester Airport kunt u namelijk in ongeveer 1,5 a 2 uur (afhankelijk van de dienst) rechtstreeks met de trein naar het stadje reizen. Eenmaal in Lancaster kunt u met de trein ook een flink aantal andere plaatsen bereiken zoals bijvoorbeeld Morecambe, Preston, Birmingham, Carlisle, Glasgow en ook de haven van Heysham waar veerboten vertrekken naar het eiland Man in de Ierse Zee.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Lancashire
→ Hotels en vakantiehuizen in Lancashire