Haslemere en de Hindhead Commmons - Surrey Hills

Haslemere in Surrey Boeken Devil's Punch Bowl in Surrey Chiddingfold in Surrey Jane Austen's House in Chawton, Hampshire Winkworth Arboretum in Surrey Guildford in Surrey Leith Hill in Surrey

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Haslemere in Surrey, Engeland

Haslemere is één van de mooiste stadjes in Surrey, zuidoost Engeland. Het heeft ongeveer 17 duizend inwoners, de nodige faciliteiten, accommodaties en fraaie gebouwen. U vindt hier huizen (deels) van hout maar ook de voor deze regio zo typische 'tilehung' cottages. Dat zijn huisjes waarvan een deel van de gevel bestaat uit hangende dakpannen. Die stijl zult bijvoorbeeld ook in het nabijgelegen dorpje Chiddingfold en in delen van East -en West Sussex terug vinden, graafschappen die hier vlakbij liggen. Haslemere ligt in de natuur van de Surrey Hills en heeft ook een eigen museum. Het stadje wordt dus omringd door heuvels en ligt op de grens van twee prachtige gebieden. Pal ten zuiden van het stadje ligt namelijk ook nog het veel groterer nationale park de South Downs.

In de omgeving liggen ook verschillende natuurlijke locaties van de National Trust zoals de Hindhead Commons, Marley Common en de Black Down, het hoogste punt in het nationale park. In de omtrek zijn ook andere bezoekersattractie te vinden zoals het Winkworth Arboretum, de Ramster Hall Gardens, de Cowdray Ruins, Petworth House en het voormalige huis van de beroemde schrijfster Jane Austen. De stad Guildford bevindt zich ook redelijk in de buurt. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en vakantiehuizen in Haslemere.

Wandelen rondom Haslemere

Zoals gezegd wordt het stadje aan alle kanten omringd door fraaie natuurgebieden en dat biedt de nodige wandelmogelijkheden. Wandel bijvoorbeeld naar Black Down en geniet van de uitzichten, doe hetzelfde bij de Devil's Punch Bowl, een fraaie locatie in de Hindhead Commons of maak een korte wandeling op het platteland direct rond Haslemere. Om maar wat te noemen.

Meer info: Rondje Haslemere | Hindhead Commons en de Devil's Punch Bowl | Black Down


De locatie van Haslemere

Enkele bestemmingen in de buurt

Chiddingfold Chawton Petersfield

Mogelijkheden om naar Haslemere te reizen

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland en België in Haslemere te komen. Voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Haslemere duurt daarna nog 2 uur.

Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 2,5 uur rijden. Eenmaal in het stadje kunt u ook gebruik maken van de trein, bijvoorbeeld naar Londen (station Waterloo) in het noorden en de historische havenstad Portsmouth in het zuiden. Die spoorlijn loopt voor een deel door de South Downs. Die trein stopt bijvoorbeeld ook in Guildford en Petersfield. U kunt tevens gebruik maken van de bus, bijvoorbeeld naar Hindhead, Farnham, Witley, Midhurst, Chiddingfold, Godalming en Guildford.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Surrey & Berkshire
→ Accommodatie in Surrey & Berkshire