Haslemere en de Hindhead Commmons - Surrey Hills

Haslemere in Surrey Boeken Devil's Punch Bowl in Surrey Chiddingfold in Surrey Jane Austen's House in Chawton, Hampshire Winkworth Arboretum in Surrey Guildford in Surrey Leith Hill in Surrey

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Haslemere in Surrey, Engeland

Haslemere is één van de mooiste stadjes in Surrey, zuidoost Engeland. Het heeft ongeveer 17 duizend inwoners, de nodige faciliteiten, accommodaties en fraaie gebouwen. U vindt hier huizen (deels) van hout maar ook de voor deze regio zo typische 'tilehung' cottages. Dat zijn huisjes waarvan een deel van de gevel bestaat uit hangende dakpannen. Die stijl zult bijvoorbeeld ook in het nabijgelegen dorpje Chiddingfold en in delen van East -en West Sussex terug vinden, graafschappen die hier vlakbij liggen. Haslemere ligt in de natuur van de Surrey Hills en heeft ook een eigen museum. Het stadje wordt dus omringd door heuvels en ligt op de grens van twee prachtige gebieden. Pal ten zuiden van het stadje ligt namelijk ook nog het veel groterer nationale park de South Downs.

In de omgeving liggen ook verschillende natuurlijke locaties van de National Trust zoals de Hindhead Commons, Marley Common en de Black Down, het hoogste punt in het nationale park. In de omtrek zijn ook andere bezoekersattractie te vinden zoals het Winkworth Arboretum, de Ramster Hall Gardens, de Cowdray Ruins, Petworth House en het voormalige huis van de beroemde schrijfster Jane Austen. De stad Guildford bevindt zich ook redelijk in de buurt. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en vakantiehuizen in Haslemere.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) veilig bij booking.com. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken heeft u niet alleen veel keus maar beloont u tevens (zonder extra kosten) automatisch de inzet die al jarenlang, dagelijks in deze website gestopt wordt. Het is de reden waarom deze uitgebreide site kan bestaan. Extra: als u wilt kunt u als beloning een eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een vakantieplan op maat.

Wandelen rondom Haslemere

Zoals gezegd wordt het stadje aan alle kanten omringd door fraaie natuurgebieden en dat biedt de nodige wandelmogelijkheden. Wandel bijvoorbeeld naar Black Down en geniet van de uitzichten, doe hetzelfde bij de Devil's Punch Bowl, een fraaie locatie in de Hindhead Commons of maak een korte wandeling op het platteland direct rond Haslemere. Om maar wat te noemen.

Meer info: Rondje Haslemere | Hindhead Commons en de Devil's Punch Bowl | Black Down


De locatie van Haslemere

Enkele bestemmingen in de buurt

Chiddingfold Chawton Petersfield

Reis plannen naar Haslemere

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Haslemere te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Haslemere duurt daarna nog minimaal 2 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. In het stadje kunt u ook gebruik maken van de trein, bijvoorbeeld naar Londen (station Waterloo) in het noorden en de historische havenstad Portsmouth in het zuiden. Die spoorlijn loopt voor een deel door de South Downs. Die trein stopt bijvoorbeeld ook in Guildford en Petersfield.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Surrey & Berkshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Surrey & Berkshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Kent, Sussex en de South Downs