Dumfries and Galloway in Zuidwest Schotland

Galloway Forest Park in Schotland Het stadje Dumfries in Schotland Sweetheart Abbey in Dumfries and Galloway, Schotland Rockcliffe in Dumfries and Galloway, Schotland Mull of Galloway in Schotland

Galloway Forest Park, Rhins of Galloway en meer...

Dumfries and Galloway is het grootste raadsgebied in zuidwest Schotland. Het is een relatief dunbevolkt gebied met alleen kleinere steden en dorpen. Voorbeelden van stadjes zijn Gretna, Dumfries en Stranraer. Het heeft een voornamelijk heuvelachtig en op sommige plekken zelfs bergachtig karakter. De hogere toppen zijn te vinden in het Galloway Forest Park waar u van de natuur kunt genieten en bij Moffat in het oosten. Daar vlakbij kunt u ook de Grey Mare's Tail zien, de waterval die onderdeel uitmaakt van een natuurreservaat.

Mooie natuur is echter ook te zien aan zee want het raadsgebied heeft ook een behoorlijk lange kustlijn. Aan de zuidkust ziet u een landschap van estuaria, baaien, kliffen en zelfs kwelders. U vindt er de National Scenic Areas Nith Estuary, de East Stewartry Coast en de Fleet Valley. Op de foto ziet u Rockcliffe, een natuurgebied van de National Trust of Scotland (tevens naam van het dorpje) dat onderdeel uitmaakt van de East Stewartry Coast. Dit is redelijk in de buurt van het dorp Castle Douglas. Verder westwaarts ligt het schiereiland Machars waar bijvoorbeeld het dorpje Isle of Whithorn is gesitueerd en helemaal in het uiterste zuidwesten van Schotland bevindt zich het hamervormige schiereiland Rhins of Galloway. Daar liggen onder andere het kustdorp Portpatrick, de Logan Botanic Garden en het rotsachtige kustlandschap van de Mull of Galloway. Als u vanuit het schiereiland noordwaarts rijdt dan komt u terecht in Ayrshire. Naast alle natuur zijn in de net genoemde gebieden ook een klein aantal historische bezienswaardigheden te bezichtigen zoals bijvoorbeeld Drumlanrig Castle, het Threave Estate en de ruïne van Glenluce Abbey. Op de pagina hieronder kunt u een uitgebreide interactieve kaart bekijken met daarop allerlei bezienswaardigheden in Zuidwest Schotland.

Bezienswaardigheden in Zuidwest Schotland + kaart

Plaatsen om te gaan kijken en/of overnachten

Dumfries Castle Douglas Portpatrick

Kaart van Dumfries & Galloway

Kaart van Dumfries and Galloway in Schotland

Kijk dus op deze pagina voor een interactieve kaart met aanklikbare icoontjes:

Bezienswaardigheden in Zuidwest Schotland + kaart