Castle Douglas en omgeving - Dumfries & Galloway

Rockcliffe in Dumfries and Galloway, Schotland Boeken Urr Water in Dumfries and Galloway, Schotland Galloway Forest Park in Schotland Kirkcudbright in Dumfries and Galloway, Schotland Sweetheart Abbey in Dumfries and Galloway, Schotland New Abbey Corn Mill in Dumfries and Galloway, Schotland Caerlaverock Castle in Dumfries and Galloway, Schotland Dumfries in Zuidwest Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenThreave Castle in Castle Douglas, Schotland

Castle Douglas en Dalbeattie zijn twee kleine stadjes, eigenlijk dorpen. Ze hebben elk rond de 4 duizend inwoners en bevinden zich op ongeveer 10 kilometer van elkaar, in het raadsgebied Dumfries & Galloway, zuidwest Schotland. Castle Douglas ligt vlakbij de rivier de Dee, bij het oude Threave Castle, het historische en natuurlijke Threave Estate en niet ver van het bergachtige Galloway Forest Park. Dalbeattie ligt in een heuvelachtig landschap aan de rivier Urr Water en het bevindt zich bijna aan de rand van een prachtig beschermd kustgebied, namelijk de East Stewartry Coast. Dat is een gevarieerd en geaccidenteerd kustgebied met onder andere bos, duinen en kliffen. Hier vindt u ook Rockcliffe, de naam van een dorpje en van één van 's lands mooiste kustgebieden. Het wordt beheerd door de National Trust for Scotland. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Castle Douglas.


Wandelen vanuit Castle Douglas

U kunt hier natuurlijk ook wandelen. Er zijn bijvoorbeeld relatief korte routes te volgen rond Threave Castle, het Threave Estate en bij Carlingwark Loch. Of trek naar de kust en wandel bijvoorbeeld in het fraaie kustgebied rond het dorpje Rockcliffe. Vlakbij ziet u ook het estuarium van Urr Water, het dorpje Kippford en Rough Island, een natuurreservaat.

Meer info: Routes in Castle Douglas en omgeving | Rockcliffe


Gebruik maken van service?

U kunt via deze pagina uiteraard zelf uw accommodaties boeken, er is veel keus. Door via Groot-Brittannië Liefhebbers bij booking.com te boeken beloont u tevens de grote inzet die al jarenlang in deze website gestopt wordt. Ik dank u bij voorbaat. U kunt ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief reisinformatie, bestemmingsinfo en te boeken accommodaties. Ook in te zien tijdens uw vakantie/rondreis. Heeft u interesse? Lees in dat geval hieronder verder:


Cottage in Engeland GB


De locatie van Castle Douglas

Enkele bestemmingen in de regio

Dumfries Portpatrick ayr

Reis plannen naar Castle Douglas

Er zijn verschillende manieren om naar Castle Douglas te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 3 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Schotland
→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Schotland