Castle Douglas en omgeving - Dumfries & Galloway

Rockcliffe in Dumfries and Galloway, Schotland Boeken Urr Water in Dumfries and Galloway, Schotland Galloway Forest Park in Schotland Kirkcudbright in Dumfries and Galloway, Schotland Sweetheart Abbey in Dumfries and Galloway, Schotland New Abbey Corn Mill in Dumfries and Galloway, Schotland Caerlaverock Castle in Dumfries and Galloway, Schotland Dumfries in Zuidwest Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenThreave Castle in Castle Douglas, Schotland

Castle Douglas en Dalbeattie zijn twee kleine stadjes, eigenlijk dorpen. Ze hebben elk rond de 4 duizend inwoners en bevinden zich op ongeveer 10 kilometer van elkaar, in het raadsgebied Dumfries & Galloway, zuidwest Schotland. Castle Douglas ligt vlakbij de rivier de Dee, bij het oude Threave Castle, het historische en natuurlijke Threave Estate en niet ver van het bergachtige Galloway Forest Park. Dalbeattie ligt in een heuvelachtig landschap aan de rivier Urr Water en het bevindt zich bijna aan de rand van een prachtig beschermd kustgebied, namelijk de East Stewartry Coast. Dat is een gevarieerd en geaccidenteerd kustgebied met onder andere bos, duinen en kliffen. Hier vindt u ook Rockcliffe, de naam van een dorpje en van één van 's lands mooiste kustgebieden. Het wordt beheerd door de National Trust for Scotland. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Castle Douglas.


Wandelen vanuit Castle Douglas

U kunt hier natuurlijk ook wandelen. Er zijn bijvoorbeeld relatief korte routes te volgen rond Threave Castle, het Threave Estate en bij Carlingwark Loch. Of trek naar de kust en wandel bijvoorbeeld in het fraaie kustgebied rond het dorpje Rockcliffe. Vlakbij ziet u ook het estuarium van Urr Water, het dorpje Kippford en Rough Island, een natuurreservaat.

Meer info: Routes in Castle Douglas en omgeving | Rockcliffe


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Castle Douglas

Enkele bestemmingen in de regio

Dumfries Portpatrick ayr

Reis plannen naar Castle Douglas

Er zijn verschillende manieren om naar Castle Douglas te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 3 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Schotland
→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Schotland