Mooie luxe hotels in Engelse -en Schotse steden

St Pancras International treinstation in Londen Bath in Engeland Oxford in Engeland Liverpool in Engeland Manchester in Engeland York Minster in Engeland Calton Hill in Edinburgh, Schotland Glasgow Necropolis, Schotland Boeken

Te beginnen

Op de volgende tabbladen vindt u luxe hotels in enkele van de bekendste steden van Groot-Brittannië. Het zijn Londen, Bath, Oxford, Liverpool, Manchester en York in Engeland en Edinburgh + Glasgow in Schotland. Uiteraard zijn dit ook plekken waar u goed per trein of vliegtuig + trein kunt komen. In het geval u een rondreis wilt maken kunt u ook (zonder extra kosten) een plan op maat krijgen. Of het nu per auto of met de trein is. Zo'n plan is inclusief accommodaties, reisinfo en meer informatie over de bestemmingen:


Hotel in Schotland Cottage in Engeland


U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland

Genius korting bij booking.com

Als u regelmatig bij booking.com boekt dan heeft u mogelijk recht op de zogenaamde 'genius' korting. Genius is het loyaliteitsprogramma van booking.com. Na meerdere keren geboekt (en verbleven) te hebben krijgt u vanzelf een melding als u eventueel recht hebt op korting (meestal alleen voor specifieke hotels). Deze korting is automatisch gekoppeld aan uw account dus als die korting voor u van kracht is dan kunt u daar ook via Groot-Brittannië Liefhebbers gebruik van maken en tevens sparen voor een volgende keer.

St. Pancras Renaissance Hotel - Londen

herberg kent

Het St Pancras Renaissance Hotel staat bij het internationale treinstation St Pancras in Londen. Als u dus vanuit Nederland of België met de trein naar Londen reist bent u vrijwel direct op plaats van bestemming. Dit prachtige Victoriaanse bouwwerk is een 5 sterrenhotel en per underground zit u zo in het centrum van Londen. Een eindje ten noorden van hier vindt u de markten van Camden en ten westen het groen van Regent's Park. Het British Museum staat op 2 kilometer wandelen. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van een taxi.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 400 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, terras, spa en zwembad.


Meer info over en hotels in: Greater London

Royal Crescent Hotel & Spa - Bath (Somerset)

herberg kent

Het Royal Crescent Hotel staat in de schitterende compacte stad Bath in Somerset. Dit is een luxe 5 sterrenhotel in een prachtig historisch pand, één van de beroemdste stadswoningen van Engeland. Dit is de stijvolle Royal Crescent, onderdeel van het werelderfgoed van de stad. Ook onderdeel van dat werelderfgoed is het antieke Romeinse Badhuis, de Middeleeuwse abdij en de fraaie Pulteney Bridge. Het hotel staat op loopafstand van het treinstation Bath Spa maar niet direct ernaast. U zou een taxi kunnen nemen vanaf het treinstation. Als u wilt vliegen dan is het logisch een vlucht te kiezen naar Bristol en dan per trein door naar de stad. Dat is een klein stukje. De stad heeft ook een directe spoorverbinding met Londen (Paddington).

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 350 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, terras, tuin, spa en zwembad.


Meer info over en hotels in: City of Bath

The Old Bank - Oxford (Oxfordshire)

herberg kent

Het Old Bank Hotel staat in het centrum van de beroemde universiteitsstad Oxford en telt 5 sterren. Het pand staat op korte afstand van enkele fraaie universiteiten als het Merton College en het All Souls College, en uiteraard vlakbij alle musea, botanische tuinen en andere mooie gebouwen. De stad is ook bekend van tv. Denk aan Morse, Lewis en Harry Potter, en is tevens de woonplaats geweest van de beroemde auteur J.R.R. Tolkien, zelf een hoogleraar. Als u hier per vliegtuig heen wou willen dan ligt een vlucht naar Heathrow of Birmingham voor de hand. De stad heeft ook een directe spoorverbinding met Londen (Paddington).

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 400 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en terras.


Meer info over en hotels in: Oxford

DoubleTree by Hilton Hotel - Liverpool (Merseyside)

herberg kent

Het DoubleTree by Hilton Hotel staat in het centrum van de stad Liverpool in noordwest Engeland. Het 4 sterrenhotel staat in de buurt van treinstation Moorfields en ook in de buurt van het grotere station Liverpool Lime Street. Deze stad is uiteraard bekend vanwege de Beatles, de buitengewon beroemde popgroep uit de jaren '60 en '70. De band heeft zelfs zijn eigen museum. Dat staat overigens in het havengebied en dat behoort tot het werelderfgoed. U zult daar enkele zeer imposante gebouwen zien en verschillende musea kunnen bezoeken. Liverpool heeft haar eigen luchthaven maar een vlucht naar Manchester zou ook kunnen.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 150 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en spa.


Meer info over en hotels in: Liverpool

The Principal - Manchester

herberg kent

The Principal is een prachtig gerenoveerd hotel in het centrum van de stad Manchester in Noord Engeland. Het hotel heeft 5 sterren en staat vlakbij treinstation Manchester Oxford Road. In het centrum van de stad kunt u zoals in elke stad winkelen en musea bekijken. In het westen van de stad vindt u de Salford Quays waar de Lowry gesitueerd is, evenals het Imperial War Museum en de BBC studios. Het stadion Old Trafford van Manchester United staat daar ook in de buurt. De stad heeft haar eigen luchthaven vanwaar u per trein naar het centrum kunt reizen.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 200 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar en restaurant.


Meer info over en hotels in: Manchester

Grand Hotel & Spa - York

herberg kent

Het Grand Hotel & Spa (5 sterren) staat in het centrum van het oude York, de mooiste stad van Noord Engeland met tal van bezienswaardigheden in de vorm van musea en oude gebouwen. Beroemd is de middeleeuwse York Minster, de kathedraal die het stadsgezicht domineert. Bekend is ook het grote spoorwegmuseum, het York Castle Museum en het smalle middeleeuwse straatje genaamd The Shambles. Per openbaar vervoer naar de stad reizen kan bijvoorbeeld middels een vlucht naar Manchester en dan per trein door naar York. Er is ook een directe treindienst vanuit Londen.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 200 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, spa en zwembad.


Meer info over en hotels in: York

The Principal George Street - Edinburgh

herberg kent

De Principal aan George Street in het centrum van Edinburgh is een 5 sterren hotel dat gesitueerd is in een prachtig 18e eeuws pand. U zit hier onder andere vlakbij de Princes Street, de Royal Mile, Edinburgh Castle, het treinstation Waverley en al haar andere historische attracties en mooie straatjes. Is deze accommodatie volgeboekt op deze data? Dan is The Principal Charlotte Square een andere fraaie 5 sterren accommodatie. Ook die staat in de buurt van het centrum maar ietsje verder weg. De stad heeft haar eigen vliegveld dus u kunt er vanuit Nederland zo naar toe vliegen. Vanaf het vliegveld kunt u bijvoorbeeld de tram nemen naar St Andrews Square, vlakbij het appartementencomplex. Een reis per taxi is uiteraard ook een mogelijkheid. Het is ook mogelijk om vanuit Londen de reis naar Edinburgh te maken al is dat wel een langere (maar directe) treinrit.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 270 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, terras en fitnessruimte.


Meer info over en hotels in: Edinburgh

Blythswood Square - Glasgow

herberg kent

Blythswood Square is een luxe hotel met 5 sterren in het centrum van Glasgow. Dit is de grootste stad van Schotland en stond in het verleden bekend als de werkplaats van het Britse imperium, onder andere vanwege de scheepsbouw aan de rivier de Clyde. Het hotel staat op gelijke afstand van de twee treinstations Queen Street en Glasgow Central. Ga winkelen in de binnenstad, bezoek haar musea en bekijk de Glasgow Necropolis, de prachtige Victoriaanse begraafplaats. Hier in Glasgow kunt u ook op de trein stappen naar Fort William, een schitterende rit door de Highlands van Schotland. De stad heeft haar eigen luchthaven al bevindt die zich een eindje buiten de stad. Een vlucht naar Ediburgh is ook een optie.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 250 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar en restaurant.


Meer info over en hotels in: Glasgow
Nog meer hele mooie accommodaties:

Luxe stadsappartementen in Engeland en Schotland
Prachtige luxe hotels in Schotland
Stijlvolle luxere hotels in Kent en Sussex
Authentieke hotels in de pittoreske Cotswolds
Mooie hotels in York en North Yorkshire
Mooie hotels in het Lake District National Park
Mooie hotels met zeezicht in Devon en Cornwall
Prachtige luxe hotels in Wales
Luxe golf resorts in Engeland en Schotland
Luxe kasteelhotels in Engeland en Schotland
Mooie vakantiehuizen in Groot-Brittannië
Luxe hotels bij Hyde Park (Winter Wonderland) in Londen

Mooie vakantiehuizen in Engeland voor grote gezinnen of groepen
Mooie vakantiehuizen in Schotland voor grote gezinnen of groepen