Tarbert in Argyll & Bute - West Schotland

Het stadje Tarbert aan Loch Fyne in Argyll and Bute Het kuststadje Tarbert in West Schotland Tarbert Castle in Argyll and Bute, Schotland Boeken Loch Fyne in Schotland Het kustdorpje Crinan in Schotland Cairnbaan en het Crinan Canal in Schotland Inveraray Castle in Schotland Het dorpje Campbeltown op Kintyre in Schotland Whiskystokerij op Islay, Schotland Kyles of Bute in West Schotland Isle of Arran in West Schotland Rondreis door de Westelijke Hooglanden en Argyll

Informatie, hotels en huisjesHet kustdorp Tarbert in Argyll and Bute, Schotland

Tarbert is een klein kustdorp in het raadsgebied Argyll & Bute, één van de westelijke regionen van Schotland. Het oude van oorsprong vissersdorp heeft minder dan 1500 inwoners en bevindt zich op een smal stukje land, daar waar het langwerpige schiereiland Kintyre zo ongeveer begint. De natuurlijke haven van deze plaats ligt aan Loch Fyne, een langwerpig zeemeer. Slechts enkele kilometers meer naar het zuidwesten ligt West Loch Tarbert. Daar ligt tevens het gehucht Kennacraig waar u de veerboot kunt pakken naar het eiland Islay, bekend om haar vele whiskystokerijen. Ook is er een dienst naar het veel kleinere Colonsay. In Tarbert zelf kunt u overigens de veerboot nemen naar Portavadie op het schiereiland Cowal. Dat is redelijk dichtbij het fraaie kustlandschap van de Kyles of Bute en ook het eiland Bute. Niet heel ver ten zuiden van het dorp in Cloanaig kunt u de veerboot nemen naar Lochranza op het bergachtige eiland Arran.

In de regio zijn ook enkele historische bezienswaardigheden, veelal uit een ver verleden. In het kustplaatsje zelf ziet u de ruïne van Tarbert Castle maar wat verder weg Skipness Castle, Castle Sween en de prehistorische locaties van Kilmartin Glen waaronder het Dunadd Hill Fort, de kroningsplaatsen van de koningen van Dalriada. Het mooie Inveraray Castle staat nog wat verder weg. Campbeltown is een kustplaats in het zuiden van Kintyre. Het Crinan Canal ligt ook redelijk in de buurt. Dat is een meer dan 15 km lang kanaal met sluizen en bruggen. Kijkt u rechts voor hotels, b&b's en vakantiehuizen in het dorp en omgeving.

Wandelen in Tarbert

Het landschap in dit deel van Argyll & Bute is niet echt bergachtig maar wel veelal behoorlijk heuvelachtig. Ook vindt u hier de nodige geaccidenteerde kustgebieden. Kijkt u hier voor een aantal routes in deze streken.

Meer info: Routes in Tarbert en op Kintyre


De locatie van Tarbert

Enkele bestemmingen in de buurt

Crinan Isle of Bute Isle of Jura

Mogelijkheden om naar Tarbert reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Tarbert te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 5,5 uur rijden.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 6,5 a 7,5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar Hull, ook met een duur van 12 uur. Als u trouwens van plan bent om na uw verblijf in dit dorp nog verder te reizen naar één van de eilanden in de buurt (lees het eerste tabblad), bekijkt u dan hier de verschillende overtochten: Veerdiensten vanaf Tarbert en Kintyre. Tarbert is geen plaats waar u zo even met het openbaar vervoer kunt komen. Als u er eenmaal bent kunt u wel gebruik maken van de bus naar Lochgilphead en Skipness.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Argyll en de Inner Hebrides
→ Hotels en vakantiehuizen in Argyll en de Inner Hebrides
→ Bezienswaardigheden in Argyll and Bute