Prachtige hotels in North Yorkshire

York Minster in Engeland Scarborough in North Yorkshire North York Moors National Park in Engeland Harrogate in North Yorkshire Warfedale in North Yorkshire Hawes in het Yorkshire Dales National Park Boeken Luxe hotel in landelijk Engeland

Te beginnen

Op de volgende tabbladen ziet u een klein aantal stijlvolle hotels met een behoorlijke mate van luxe. Verblijf bijvoorbeeld in de oude stad York, vlakbij badplaats Scarborough of in en rondomd de natuur van de twee grote nationale parken die het graafschap North Yorkshire rijk is: de North York Moors en de Yorkshire Dales. Het spreekt voor zich dat dit slechts een greep is uit het aanbod in dit gebied. Als één van de accommodaties is volgeboekt, de prijs u te hoog is of als u gewoon wat anders zoekt in deze regio, kijk en zoek dan vooral verder op de onderstaande pagina. Daar kunt u voor elke Engelse streek (en andere delen van Groot-Brittannië) specifiek op zoek naar een prima hotel, b&b of ander type verblijfplaats. In het geval u een rondreis wilt maken kunt u ook (zonder extra kosten) een plan op maat krijgen. Dat is inclusief accommodaties, reisinfo en meer informatie over de bestemmingen:


Hotel in Schotland Cottage in Engeland

Grand Hotel & Spa - York

herberg kent

Het Grand Hotel & Spa (5 sterren) staat in het centrum van het oude York, de mooiste stad van Noord Engeland met een tal van bezienswaardigheden in de vorm van musea en oude gebouwen. Beroemd is de middeleeuwse York Minster, de kathedraal die het stadsgezicht domineert. Bekend is ook het grote spoorwegmuseum. Daarnaast ligt de stad ook centraal als het gaat om het bezoeken van de twee nationale parken in het graafschap al is dat wel een eindje rijden, mooi voor een rondrit.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 200 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, spa en zwembad.


Meer info over en hotels in: York

Black Swan Hotel - Helmsley

herberg kent

Het Black Swan Hotel (4 steren) is een prachtig oud hotel en is gesitueerd in Helmsley. Dit dorpje ligt helemaal in het zuidwesten van het North York Moors Natioal Park en in de buurt van enkele bekende historische trekpleisters. Denk dan vooral aan het imposante Castle Howard, de ruïne van Rievaulx Abbey en de World of James Herriot. U vindt u hier in de buurt tevens het Sutton Bank National Park Centre.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 170 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en tuin.


Meer info over en hotels in: Helmsley

Wrea Head Hall Country House Hotel - Scarborough

herberg kent

Wrea Head Hall is een fraai historisch landhuis en tevens 4 sterren hotel net buiten de authentiek Engelse badplaats Scarborough. U zit hier tevens pal aan de rand van het North York Moors National Park met zijn heuvels, heidevelden, groene valleien, hoge kliffen en mooie kustdorpjes. Een bezoek aan het imposante Castle Howard behoort bijvoorbeeld ook tot de mogelijkheden. Dat is wel een eindje rijden.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 170 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en terras.


Meer info over en hotels in: Scarborough

Rudding Park - (in de buurt van) Harrogate

herberg kent

Rudding Park is een prachtig landgoed met daarop een 4 sterren hotel. Het staat in de buurt van het stijlvolle stadje Harrogate en vlakbij de natuur van Nidderdale en iets verder de Yorkshire Dales. Uistapjes naar Knaresborough en mogelijk York behoren ook tot de mogelijkheden. Op het landgoed kunt u bijvoorbeeld ook gaan golven, de tuinen bekijken en in de buurt de Great Yorkshire Show bezoeken. Dat grote evenement vindt plaats één keer per jaar in juli.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 380 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, spa, zwembad en golfbaan.

Sportieve activiteiten in de omgeving: fietsen en golven.


Meer info over en hotels in: Harrogate

Bezoeken: Great Yorkshire Show

Grassington House - Grassington

herberg kent

Grassington House is mooi 5 sterren hotel in het gelijknamige dorpje. Het bevindt zich in Wharfedale, één van de valleien in het heuvelachtige Yorkshire Dales National Park. In de omgeving kunt u de natuur bewonderen zoals hier in de buurt bij Malham Tarn, de Stump Cross Caverns (grotten) bezichtigen of Bolton Abbey bezoeken. Om eens iets te noemen.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 150 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en terras.

Sportieve activiteiten in de omgeving: wandelen, fietsen, paardrijden en golven.


Meer info over en hotels in: Grassington

Simonstone Hall Hotel - Simonstone

herberg kent

Het Simonstone Hall Hotel is prachtig gelegen 3 sterren hotel in het noordelijke deel van het Yorkshire Dales National Park. Het staat in het kleine Simonstone, niet ver van het dorpje Hawes en nog dichter bij de Hardraw Waterfall. U zit hier in de landelijke pracht van Wensleydale waar ook veelvuldig gefilmd werd voor de tv-serie over James Herriot. In Hawes kunt u nog naar het museum of de kaasmakerij bezoeken.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 180 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en terras.

Sportieve activiteiten in de omgeving: met name wandelen.


Meer info over en hotels in: Hawes
Nog meer hele mooie accommodaties:

Stijlvolle luxere hotels in Kent en Sussex
Authentieke hotels in de pittoreske Cotswolds
Mooie hotels in het Lake District National Park
Mooie hotels met zeezicht in Devon en Cornwall
Prachtige luxe hotels in Schotland
Prachtige luxe hotels in Wales
Luxe golf resorts in Engeland en Schotland
Luxe kasteelhotels in Engeland en Schotland
Luxe stadshotels in Engeland en Schotland
Luxe stadsappartementen in Engeland en Schotland
Mooie vakantiehuizen in Groot-Brittannië
Luxe hotels bij Hyde Park (Winter Wonderland) in Londen