Vind een mooi verblijf op Orkney en Shetland

Boeken op de Orkney eilanden Ring of Brodgar op Orkney, Schotland Shetland in Schotland Luxe hotel in landelijk Engeland

Hotels en vakantiehuizen op Orkney

Deze eilandengroep voor de noordkust van Schotland is behoorlijk snel te bereiken omdat het relatief dicht bij het vasteland gesitueerd is. Ook kunt u er komen vanaf Aberdeen aan de oostkust maar dat is een langere overtocht. Het grootste eiland heet Mainland Orkney dat bekend is vanwege haar prehistorische werelderfgoed, in de vorm van steencirkels en een oude nederzetting. De grootste plaats is het dorp Kirkwall waar ook enkele veerdiensten arriveren en waar u een hotel zou kunnen boeken. Orkney is ook een plaats voor liefhebbers van de natuur. Zo is het zuidelijke deel samen met het kleinere eiland Hoy een beschermd natuurlijk gebied en ook zijn er verspreid over de eilandjes verschillende natuurreservaten te bezoeken, vaak van belang voor vogels.
Over het boeken, een eigen pagina (extra) en uitgebreide service

U boekt hier uw accommodatie(s) veilig bij booking.com. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken heeft u niet alleen veel keus maar beloont u tevens (zonder extra kosten) automatisch de inzet die al jarenlang, dagelijks in deze website gestopt wordt. Het is de reden waarom deze uitgebreide site kan bestaan. Extra: als u wilt kunt u als beloning een eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een vakantieplan op maat.


Handig ter ondersteuning: de kaart van Orkney en Shetland

legenda van kaart

Hotels en vakantiehuizen op Shetland

De twee grote eilandengroepen worden vaak in één adem genoemd maar Shetland ligt wel een heel eind verder uit de kust van Schotland, namelijk tussen de Faeröer eilanden en het zuiden van Noorwegen. Het is dus echt afgelegen en u vindt er slechts kleine dorpjes. De grootste plaats, en misschien de plek waar u een hotel zou willen boeken, is Lerwick. Hier arriveren ook de veerboten vanaf de noord -en oostkust van Schotland. Er zijn verschillende overeenkomsten met de Orkney eilanden, namelijk dat het bestaat uit één relatief groot eiland en meerdere kleine exemplaren, dat er prehistorische bezienswaardigheden zijn, dat een deel van het gebied beschermd is en ook dat u er de nodige natuurreservaten kunt bezoeken. Meestal reservaten voor verschillende soorten vogels.Terug naar:

→ Orkney & Shetland
→ Hotels en vakantiehuizen in Groot-Brittannië (overzicht alle gebieden)