Killarney National Park, Dingle en Ring of Kerry

Muckross House in Killarney, Zuidwest Ierland

De kaart van County Kerry

Bekijk hier de interactieve kaart van County Kerry in het zuidwesten van Ierland. Klik de icoontjes aan voor meer info over de verschillende bezienswaardigheden, natuurgebieden en andere mooie locaties.Informatie

Gap of Dunloe in het Killarney National Park in County Kerry

Het graafschap Kerry ligt in een dunbevolkt gebied in het uiterste zuidwesten van Ierland. Het heeft slechts kleine stadjes als Killarney, Tralee en Listowel en dorpen als Dingle, Kenmare en Killorgin. Het graafschap bestaat uit een deel 'gewoon' vasteland en ook uit drie deels bergachtige schiereilanden, namelijk Dingle, Beara en Iveragh.

Iveragh is de middelste en tevens de grootste van de drie, en is vooral bekend onder de naam Ring of Kerry. Aan het begin hiervan ligt tevens het mooie Killarney National Park dat ook wat bergachtig is en waar ook enkele kleine meren te bewonderen zijn. Alle drie de schiereilanden zijn geschikt als wandelgebieden, alle drie hebben ook een eigen meerdaagse wandelroute.

Meer info: Killarney (town) - Dingle (town)

Historische gebouwen en musea

Deze regio is vooral in trek vanwege de mooie kusten en bergachtige natuur maar u kunt bijvoorbeeld ook meegaan op boottochten waarbij u onder andere dolfijnen kunt zien. Er zijn verschillende locaties waar dat kan, waaronder in Dingle. Er zijn ook enkele historische bezienswaardigheden te bezoeken zoals Muckross House, Derynane House en St. Fionan′s Monastery op Skellig Michael. Dit eiland behoort tot het werelderfgoed en ligt een eindje uit de kust van County Kerry. Het behoort tot de Skellig Islands en is tevens een natuurreservaat.

Verschillende bezienswaardigheden:
Muckross House - Muckross Abbey - Ross Castle - Innisfallen Island - Derynane House - Skellig Experience - Skellig Michael - Kerry Bog Village Museum - Ilnacullin (Garnish Island) - County Kerry Museum - Kerry Writers Museum - Dingle Oceanworld - Gallarus Oratory - Blasket Centre
Terug naar:

→ County Kerry