Dingle in County Kerry - Zuidwest IerlandHet dorp Dingle in County Kerry, Ierland Schiereiland Dingle in County Kerry, Ierland Dingle in zuid Ierland Landschap van Dingle in zuidwest Ierland

Informatie

De kust van het schiereiland Dingle, Ierland

Dingle is een klein stadje, eigenlijk een dorp, op het gelijknamige schiereiland. Het heeft ongeveer 2 duizend inwoners en bevindt zich in het graafschap Kerry, zuidwest Ierland. Het is gesitueerd aan een baai, aan de zuidkust van het bergachtige schiereiland en ligt aan de mooie meerdaagse wandelroute de Dingle Way, één van de populairste meerdaagse wandelroutes van het land. Mede daardoor vindt u hier de nodige hotels, b&b's en pubs. U kunt ook meegaan op boottochten op zee, bijvoorbeeld om dolfijnen te zien. Vlakbij de pier staat tevens Dingle Oceanworld, aquariums met onder andere 's lands grootste collectie aan haaien. Sinds een paar jaar heeft deze plaats ook een bierbrouwerij en een whiskystokerij. De bierbrouwerij verzorgt ook een tour. Behalve mooie natuur zijn er enkele bezienswaardigheden in de buurt te vinden waaronder het Blasket Centre en de oude Gallarus Oratory. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Dingle.

Openbaar vervoer

Op het schiereiland rijden geen treinen. Maar vanuit het dorp kunt u wel met de bus reizen, bijvoorbeeld naar Tralee, waar het dichtstbijzijnde treinstation gesitueerd is. Vanuit Tralee kunt u bijvoorbeeld direct naar de stad Cork reizen. Daar vindt u ook een internationale luchthaven.
Openbaar vervoer:

→ Met het vliegtuig naar Ierland
→ Met de veerboot naar Ierland
Terug naar:

→ County Kerry
→ Accommodatie in County Kerry
→ Plaatsen in Groot-Brittannië en Ierland