Bezoek een leuke antiekmarkt of antiekstadje in Engeland

Antiekwinkel in Petworth, Engeland

Voor de liefhebbers van antiek, vintage en andere verzamelobjecten

Engeland is een land van tradities en de liefde en respect voor het verleden speelt daar ook een grote rol in. Dat zie je terug in de fraaie stadscentra, historische stadjes, behoud van landgoederen -en kastelen maar ook in het verzamelen van antiek. Verspreid over het land zijn er ook zogenaamde 'car boot sales', vlooienmarkten waar van alles te koop.. Daar gaat deze pagina niet over. Hier ziet u de data en locaties van de grote internationale antiekmarkten in Engeland, de markten van de International Antiques & Collectors Fairs. Elke maand van het jaar kunt u in het land er 1, 2, 3 of 4 bezoeken. Ze worden altijd in het zuiden of midden van Engeland georganiseerd, op een aantal vaste locaties. Er zijn enorm veel kraampjes met antiek, vintage en andere verzamelobjecten. De wekelijkse (zaterdag) antiekmarkt op Portobello Road in Londen hoort niet tot de IACF maar moet hier toch even genoemd worden omdat het zeer bekend is en misschien leuk is voor een ieder die de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk eens bezoekt.

Antiekmarkten in Engeland - data voor 2023

Hieronder ziet u een lijst met daarop de grote antiekmarkten. Alle data + meer info vindt u ook terug op de onderstaande website. De enige uitzondering is de zaterdagse markt op Portbello Road in Londen.


International Antiques & Collectors Fairs | Portobello Market - Antiques & Brica-Brac


1. Portobello Market: Antiques & Bric-a-Brac (Londen)

Data: elke zaterdag van de week.

Plaats/streek: Kensington & Chelsea (Londen)


1. Alexandra Palace Antiques & Collectors Fair (Londen)

Dit grote voormalige paleis staat in het noorden van Groot-Londen.

Data 2023: zondag 3 september.

Plaats/streek: Groot-Londen


2. Ardingly International Antiques & Collectors Fair (West Sussex)

Ardingly is een dorp in het graafschap West Sussex, Zuidoost Engeland. De markt vindt plaats op het South of England Showground even ten noorden van het dorp.

Data 2023: dinsdag 7 + woensdag 8 maart | dinsdag 18 + woensdag 19 april | dinsdag 20 + woensdag 21 juni | dinsdag 18 + woensdag 19 july | dinsdag 5 + woensdag 6 september | dinsdag 7 + woensdag 8 november

Plaats/streek: Kent, Sussex en Hampshire


3. Newbury Antiques & Collectors Fair (Berkshire)

Newbury is een stadje in het graafschap Berkshire, Zuid Engeland. De markt vindt plaats op het Newbury Showground een eindje ten noorden van het stadje.

Data 2023: maandag 3 juli

Plaats/streek: Newbury


4. Shepton Mallet - Antiques, Vintage & Collectors Fair (Somerset)

Shepton Mallet is een stadje in het graafschap Somerset, Zuidwest Engeland. De markt vindt plaats op het Royal Bath & West Showground een eindje ten zuiden van het stadje.

Data 2023: vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 maart | vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni | vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september | vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 november

Plaats/streek: Somerset en Wiltshire


5. Peterborough Festival of Antiques (Cambridgeshire)

Peterborough is een kathedraalstad in het graafschap Cambridgeshire, Oost Engeland. De markt vindt plaats op het East of England Showground een eindje ten zuidwesten van de stad.

Data 2023: vrijdag 7 + zaterdag 8 april | vrijdag 29 + zaterdag 30 september

Plaats/streek: Peterborough


6. Newark International Antiques & Collectors Fair

Newark-on-Trent is een stadje in het graafschap Nottinghamshire, Oost Engeland. De markt vindt plaats op het Newark and Nottinghamshire Showground even ten noordoosten van het stadje.

Data 2023: donderdag 9 + vrijdag 10 februari | donderdag 30 + vrijdag 31 maart | donderdag 1 + vrijdag 2 juni | donderdag 10 + vrijdag 11 augustus | donderdag 5 + vrijdag 6 oktober | donderdag 7 + vrijdag 8 december

Plaats/streek: Nottinghamshire en Leicestershire


6. Runway Monday at Newark Antiques and Collectors Fair

Newark is een stadje in het graafschap Nottinghamshire, Oost Engeland. De markt vindt plaats op de landingsbaan bij het Newark Air Museum, dat is op een steenworp afstand van het Newark and Nottinghamshire Showground even ten noordoosten van het stadje.

Data 2023: maandag 20 februari | maandag 13 maart | maandag 8 mei | maandag 26 juni | maandag 26 september | maandag 18 september | maandag 13 oktober | maandag 20 november

Plaats/streek: Nottinghamshire en Leicestershire

Stadjes met buitensporig veel antiekwinkels

U hoeft overigens niet persé naar een markt om oude spullen te zien. In elke stad of stadje staat wel een antiekwinkel of zelfs meerdere. Zeker wanneer u een grotere historische stad bezoekt als Bath, York, uiteraard het zeer grote Londen en bijvoorbeeld ook het oude centrum van badplaats Brighton. Hier wil ik zes kleinere plaatsen speciaal uitlichten omdat daar bovengemiddeld veel van dergelijke winkels zijn te bezoeken:


1. Petworth - West Sussex

Er is geen plek buiten Londen waar meer dan 30 antiekwinkels zijn, behalve het kleine stadje Petworth in West Sussex, gesitueerd in het South Downs National Park, Zuidoost Engeland. Daar vindt u 35 stuks, echt enorm veel voor zo'n relatief kleine plaats. Is qua locatie te combineren met een bezoek aan de Ardingly International Antiques & Collectors Fair.

Plaats: Petworth


2. Hungerford - Berkshire

Hungerford is het antiekstadje van het graafschap Berkshire, gesitueerd in de landelijke natuur van de North Wessex Downs (Zuid Engeland). Het heeft drie antiekcentra en ook nog 'losse' antiekzaken. Ook wordt er elke maand een vlooienmarkt georganiseerd. Is qua locatie te combineren met een bezoek aan de Newbury Antiques & Collectors Fair.

Plaats: Newbury


3. Frome - Somerset

Het stadje Frome ligt in het graafschap Somerset, Zuidwest Engeland. Het heeft enkele antiekwinkels en de nodige zaakjes waar vintage spullen -en kleding verkocht wordt. Is qua locatie te combineren met een bezoek aan de Shepton Mallet Antiques, Vintage & Collectors Fair.

Regio: Somerset en Wiltshire


4. Honiton - Devon

Het stadje Honiton ligt aan de rand van de Blackdown Hills in Devon, Zuidwest Engeland. het heeft 18 antiekzaken, nog enkele veilingen en is daarmee het meest prominente antiekstadje van Zuidwest Engeland. Is qua locatie te combineren met een bezoek aan de Shepton Mallet Antiques, Vintage & Collectors Fair.

Plaats: Honiton


5. Lostwithiel - Cornwall

Lostwithiel is een plaats in het verre zuidwesten van Engeland en is de 'antiekhoofdstad' van het graafschap Cornwall. U vindt er een klein aantal antiek en vintagewinkels en ook worden er regelmatig van dergelijke markten georganiseerd.

Regio: Cornwall en Devon


6. Tetbury - Gloucestershire

Het prachtige stadje Tetbury is hét antiekstadje van de pittoreske Cotswolds in het graafschap Gloucestershire. U vindt er meer dan 20 antiekwinkels. Elke vrijdag kunt u in het nabijgelegen stadje Cirencester een antiekmarkt bezoeken in de oude Corn Hall. Is qua locatie te combineren met een bezoek aan de grote Shepton Mallet Antiques, Vintage & Collectors Fair.

Plaats: Tetbury


Gebruik maken van service?

U kunt op het vorige tabblad meer informatie vinden over de evenementen zelf en over de plaatsen en/of gebieden waar ze plaatsvinden. Op en via de pagina's van de plaatsen en gebieden kunt u tevens zoeken naar hotels, vakantiehuizen en dergelijke. Als u op vakantie wilt naar Groot-Brittannië en bijvoorbeeld een rondreis wilt maken dan kunt u ook een plan op maat aanvragen. Daarin kan ik qua planning en locatie van accommodaties ook rekening houden met het bezoek aan een antiekmarkt. Een (online) vakantieplan op maat is inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak
Terug naar:

→ Tips voor een vakantie in Groot-Brittannië


Misschien ook interessant:

→ Kerstmarkten in Groot-Brittannië

→ Jaarlijkse evenementen (cultuur, muziek, traditie, tuinen)

→ Beroemde jaarlijkse sportevenementen

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers