Winkelstraten -en winkelcentra in Londen

Leadenhall Market in Londen, Engeland Royal Exchange in Londen Covent Garden in Londen, Engeland Piccadilly Circus in Londen, Engeland Winkelstraat Oxford Street in Londen Warenhuis Selfridges in Bond Street, Londen, Engeland Winkelstraat Carnaby Street in Londen Royal Arcade in Bond Street, Londen, Engeland Warenhuis Harrods met kerst bezoeken in Londen Sloane Square in Chelsea met kerst in Londen Portobello Road in Londen

Populaire (historische) locaties om te shoppen

Londen is een zeer grote stad in Engeland en daar is van alles te zien waaronder prachtige stijlvolle architectuur, historische bezoekersattracties, musea en fraaie parken maar natuurlijk zijn er ook populaire winkelstraten, historische winkelgalerijen en mooie winkelcentra. Hieronder zullen een aantal locaties de revue passeren waarvan de meeste in het centrum te vinden zijn en enkele net daarbuiten. Ook de genoemde wijken buiten het centrum zijn populair en gezellig druk.

Het meest populaire winkelgebied in de stad is in de zogenaamde West End, binnen het stadsdeel City of Westminster. Deze omgeving is bekend vanwege de theaters maar dus ook zeker vanwege de mooie winkelstraten. Populair zijn Oxford Street, Regent Street, Carnaby Street en het meer exclusieve Bond Street. In Oxford Street staat overigens ook het beroemde warenhuis Selfridges waar ook nog eens populaire tv-serie over gemaakt is. Die serie heette Mr Selfridge en speelde af aan het begin van de 20e eeuw. Vlakbij het net al genoemde Piccadilly Circus vind u ook drie mooie winkelgalerijen. Dat zijn overdekte winkelstraten en alle drie zijn historisch van aard. De eerste twee bestaan al sinds de 19e eeuw en de derde sinds het begin van de 20e. Het gaat hier om de Royal Arcade aan Old Bond Street en om de Burlington Arcade en de Piccadilly Arcade aan de straat genaamd Piccadilly.

Om gelijk maar door te gaan op het onderwerp winkelgallerij: de Leadenhall Market in de Londense city is ook een prachtig exemplaar. Ook deze overdekte markthal is van Victoriaanse makelij en kunt er winkelen combineren met het genieten van een historische omgeving. Dit is ook in de buurt van de Royal Exchange, het voormalige beursgebouw met haar stijlvolle neoclassistische architectuur. Dat pand doet nu dienst als winkelcentrum voor luxeuze winkels en merken. Het net genoemde Selfridges is dus een bekend - al lang bestaand - warenhuis maar Harrods is waarschijnlijk nog een stuk bekender. Dat bevindt zich echter niet in het centrum maar verder westwaarts in de wijk Knightsbridge, vlakbij Kensington. Nabij het warenhuis vindt u ook de zeer geliefde (luxere) winkelstraat Sloane Street in Chelsea (met als zuidelijk einde het op de foto getoonde Sloane Square). Een eind ten noordwesten van hier ligt de wijk Notting Hill en daar vindt u Portobello Road waar elke dag markt is en op de zaterdag een antiekmarkt, de grootste ter wereld. Maar ook op het hieronder behandelde Covent Garden is er een antiekmarkt.

Op één van de foto's ziet u ook een glimp van Covent Garden, de naam van een district dat ook bekend staat om haar winkelmogelijkheden. Zo heb je daar de gezellige winkelstraten van Seven Dials, het prachtige begin 19e eeuwse winkelcentrum de Covent Garden Market en naast de opera de Royal Opera Arcade, de oudste winkelgalerij van Londen, net even ouder dan de net al genoemde Burlington Arcade. Beiden zijn gebouwd in het Regency tijdperk. De eerder genoemde overdekte winkelgallerijen de Leadenhall Market en de Royal Arcade zijn decennia later vervaardigd en dat zijn mooie voorbeelden van Victoriaanse architectuur.

Wilt u gebruik maken van service?

U kunt via de links die u her en der in de tekst ziet staan meer info vinden en ook hotels en appartementen boeken. Het is echter ook mogelijk om hulp te krijgen in de vorm van een online Vakantieplan op Maat. Dat is inclusief bestemmingsinformatie, tips, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar als u alleen de hoofdstad wilt bezoeken dan kunt u ook gerust contact met mij opnemen. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien. Kijk eens hier in het geval een rondreis langs meerdere steden misschien interessant voor u is (maar ook als u alleen Londen wilt bezoeken):


Winkelstad in Engeland
vlak

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers