Centrum van Londen - Westminster en omgeving

St James Park in Londen Trafalgar Square in de City of Westminster, Londen Hyde Park in Londen Westminster Palace in Londen Westminster Abbey in Londen Winkelstraat Regent Street in Londen Winkelstraat Carnaby Street in Londen Sherlock Holmes 221B Baker Street in Londen hotel boeken via GBL St Paul's Cathedral in Londen Warenhuis Harrods in Londen Kensington Palace in Londen Primrose Hill in Londen Een reis naar Londen

Informatie, hotels en appartementenKerst in Londen

Londen is de hoofdstad van Engeland en hier is uiteraard ontzettend veel te zien. Dat geldt helemaal voor de City of Westminster zoals dit centrale stadsdeel heet. Het bestaat uit verschillende wijken zoals bijvoorbeeld Marylebone, Mayfair, Paddington, Soho en Pimlico waar Tate Britain gesitueerd is. U kunt in het gebied vele historische gebouwen en musea bezichtigen waaronder het koninklijke Buckingham Palace, Westminster Abbey, het parlement en Apsley House, het voormalige huis van de beroemde Duke of Wellington. Of wat te denken van enkele van 's lands beroemdste musea zoals de National Gallery en het British Museum. Ook is er bijvoorbeeld een museum van de beroemde schrijver Charles Dickens en het Sherlock Holmes Museum op 221b Baker Street. Als u een groot fan bent van de populaire tv serie over de briljante detective, kijkt u dan hier op de speciale pagina van Sherlock. Daarop vindt u veel meer locaties die in de films te zien zijn. Een serie die ook in de Britse hoofdstad gesitueerd is maar dan in een heel ander tijdperk is Bridgerton, zeer populair op netflix.

Er zijn uiteraard ook andere bezienswaardigheden zoals de London Eye om van uitzichten over Londen te kunnen genieten en Madame Tussaud bij Regent's Park. Daarnaast kunt u flink gaan wandelen als u wilt en dan niet alleen door de grote openbare parken Hyde Park en de Kensington Gardens maar ook langs de rivier de Theems. Het Thames Path is bewegwijzerd en bevindt zich aan beide zijden van de rivier. Dat levert tientallen kilometers wandelplezier op. Als u van kunst en cultuur houdt en naast musea ook nog graag het theater wilt bezoeken dan zou u naar de West End kunnen gaan waar de mogelijkheden talrijk zijn. Zie de kaart. Daar in de buurt vindt u ook Regent Street, een beroemde winkelstraat in Londen. Daar vlakbij zijn ook andere bekende winkelstraten zoals Carnaby Street, Oxford Street en het exclusieve Bond Street met haar dure merken.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Andere bestemmingen in Londen

Mogelijkheden om naar Londen te reizen

St Pancras International in Londen, Engeland

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Londen te reizen. Zo kunt u met de trein gaan. Vanaf Amsterdam Centraal duurt dat 4,5 a 5,5 uur. Het kaartje dat u koopt is geldig vanaf elk station in Nederland. Uw reist met de Intercity Direct (of Thalys) naar Brussel en stapt dan over op de Eurostar naar Londen. Eindstation is St Pancras International. Ook kunt u met het vliegtuig naar Londen. Er zijn 6 luchthavens die de naam London dragen maar die liggen behalve Heathrow en het City Airport wel buiten de stad. Daarnaast is het mogelijk de veerboot te pakken van Hoek van Holland naar Harwich. Vanaf Harwich kunt u de aansluitende trein naar London Liverpool Street nemen, een reis van ongeveer 2 uur. Dat treinticket kunt u bij de overtocht bijboeken. Kijkt u hieronder voor de verschillende vervoersmiddelen en ook voor informatie om met underground, trein en bus uw weg in Londen te vinden.

London Visitor Oyster Card

Uw reis plannen door Londen

De reis naar Londen

Veerboot naar Engeland
Trein naar EngelandVliegtuig naar Groot-Brittannië
Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over vakantie vieren in Londen
→ Hotels en appartementen in Londen
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers