Vakantie in de Western Highlands

Pass of Glencoe in de Western Highlands, Schotland

Op vakantie naar de regio rondom Glen Coe en Loch Lomond

De Western Highlands zijn onderdeel van de bergachtige hooglanden van Schotland. Deze pagina gaat het over het nationale park Loch Lomond & the Trossachs en het noordelijker gelegen gebied rondom Glen Coe. Hier vindt u ook de hoogste berg van het land, namelijk de Ben Nevis en ook de bekende wandelroute genaamd de West Highland Way bevindt zich in deze streken. Het nationale park is enerzijds vernoemd naar Loch Lomond, samen met Loch Ness het grootste meer van Schotland en anderzijds naar The Trossachs, het oostelijke deel van het park waar verschillende kleinere meren en bosrijke berglandschappen te zien zijn. Voorbeelden van plaatsen in het park zijn Luss, Drymen en Callander. Het gebied 'Ben Nevis & Glen Coe' is ook bergachtig maar het landschap voelt wat ruiger aan en heeft minder begroeiing. Hier niet ver vandaan vindt u het stadje Fort William, de grootste plaats in de omgeving en gelegen aan Loch Linnhe. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in de buurt van Loch Lomond of andere delen van de Western Highlands. Of bekijk eerst de uitgelichte vakantiebestemmingen en zoek daar een accommodatie.


Stadje in de Highlands van Schotland
Hotel in SchotlandStoomtrein in Schotland
GBGraag op rondreis door de Western Highlands?

Rondreizen door de Highlands of Scotland kan uiteraard ook. De linker variant is een autorondreis door dit deel van de Hooglanden en naar het westelijker gelegen Argyll waar u de kust ook nog kan opzoeken. De rechter variant is een rondreis met de trein. In dit gebied zijn namelijk ook enkele prachtige spoorlijnen waar u van schitterende uitzichten kunt genieten. Het aantal bestemmingen is dan uiteraard wel een stuk beperkter.


Reis plannen naar de Western Highlands

Op de volgende tabbladen vindt u een mooie autorondreis door de Highlands en enkele voorbeelden van mooie vakantiebestemmingen in deze specifieke streek. Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar de Western Highlands kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland

Bekijk enkele leuke plaatsen

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers