Vakantie in Greater London

Houses of Parliament in Londen, Engeland

Op vakantie in het dynamische maar ook groene Londen

Londen is de grote metropool van het Verenigd Koninkrijk en heeft een keur aan bezienswaardigheden in de vorm van historische gebouwen en musea. Een groot deel van de stad is gebouwd rondom de rivier de Theems waaronder Westminster in het centrum, het oude hart van de Londense City, Greenwich meer naar het oosten en het groenere Richmond helemaal in het westen. Andere wijken zijn ook de moeite waard zoals Kensington vlakbij het grote Hyde Park. Bezichtig de beroemde bezoekersattracties als Westminster Abbey, St Paul's Cathedral, het British Museum, de National Gallery en de enorm grote Kew Gardens.

De stad staat niet alleen bekend om haar vele bezienswaardigheden maar ook om haar groene karakter. Wandel door de grote parken verspreid over Londen of over de vele kilometers aan wandelpaden langs de rivier de Theems. Winkels zijn er uiteraard in overvloed, denk bijvoorbeeld aan het beroemde en behoorlijk exclusieve warenhuis Harrods. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b of appartement in Londen.

Parlement in Londen
Hotel in Engeland


Bekijk specifieke bestemmingen in Londen

Hieronder staan 6 uitgelichte stadsdelen in de Britse hoofdstad. Westminster en de City of London vormen zo ongeveer het centrum van Londen. Kensington & Chelsea is een mooie wijk ten westen daarvan, Richmond & Kew ligt in het verre (groene) westen, Greenwich juist in het oosten en Camden meer in het noorden al ligt dat wel zowat tegen het centrum aan.Met het ov naar en door Londen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland of België naar Londen te reizen. Dat kan bijvoorbeeld met het vliegtuig, met de veerboot (en dan trein) maar natuurlijk is de meest logische optie met de trein (Eurostar) door de kanaaltunnel. U kunt zowel in Nederland als België een directe treindienst nemen. Kijk hieronder verder als u een ticket wilt kopen (of meer info wenst) voor de Eurostar vanuit Nederland. Eenmaal in de hoofdstad kunt u gebruik maken van uitgebreide openbaar vervoersmogelijkheden waaronder de metro, de London Tube.

Treinstation in Londen, Engeland
Metrokaart van Londen in Engeland


Genieten van winkelen en/of kerstsfeer in Londen

Elk jaar vindt er één van de grootste kerstfestijnen plaats in Londen en dat is het Hyde Park Winter Wonderland aan de rand van het centrum. U vindt daar uiteraard een kerstmarkt maar daarnaast ook veel attracties, shows en eetgelegenheden en dergelijke. Ook is de stad uiteraard feestelijk aangekleed en dat geldt bijvoorbeeld ook voor de prachtige tuinen van Kew waar een heel lang verlicht traject is uitgezet. Genieten van sfeer in de stad kan sowieso, bijvoorbeeld in de winkelstraten en winkelcentra. Kijk dan ook eens hieronder.


© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers