Vakantie in Zuidoost Wales

Op vakantie in de bergen van zuidoost Wales

Op vakantie in de Brecon Beacons, Wye Valley en omstreken

Zuid Wales is het dichtbevolkste deel van het land, er zijn een paar steden maar ook grote dunbevolkte natuurgebieden waar u van de rust kunt genieten. Hier in het zuidoosten vindt u bijvoorbeeld het mooie landschap van de Wye Valley Area of Outstanding Natural Beauty, een licht heuvelachtig en groen gebied rond de gelijknamige rivier dat zich uitstrekt tot in Herefordshire, Engeland. De rivier stroomt via het stadje Chepstow met zijn kasteel in zee. Verder landinwaarts liggen de heuvels en bergen van het Brecon Beacons National Park waar u kunt verblijven in dorpen of kleine stadjes zoals Brecon, Abergavenny en Llandovery. De grootste plaats is de hoofdstad Cardiff dat aan zee is gelegen. Niet ver van hier ligt de kleinere stad Newport. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden in het gebied zijn Chepstow Castle, Cardiff Castle, Tredegar House en het industriƫle werelderfgoed van Blaenavon. Hier in 'the Valleys' waren de mijnbouw en zware industrie zeer belangrijk. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Zuidoost Wales. Of bekijk eerst de uitgelichte vakantiebestemmingen en zoek daar een accommodatie.


Stadje in Zuidoost Wales
Hotel in EngelandKasteel in Glamorgan
GBMaak een autorondreis door Zuid Wales

U ziet hieronder een voorbeeld staan van een autorondreis door Zuid Wales. Dat stelt u in staat alle mooie gebieden te bekijken, dus ook het zuidwesten met haar fraaie kustgebieden. Uiteraard kunt u de reis ook uitbreiden door het noorden van het land te bezoeken. Een combinatie met gebieden in Engeland behoort uiteraard ook zeker tot de mogelijkheden.


Reis plannen naar Zuidoost Wales

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Zuidoost Wales kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Wales
Cottage in Engeland

Bekijk enkele leuke plaatsen

© 2012-2022 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers