Vakantie in Noord Schotland

De bergen van Sutherland in Noord Schotland

Op vakantie in de ruige Northwest Highlands en omstreken

Noord Schotland is samen met het westen van het land verreweg het ruigst en minst bevolkt. Dat komt uiteraard vanwege het bergachtige karakter. Dat geldt overigens niet voor elk gebied, zo is het landschap in het verre noordoosten (Caithness) vlak en is er zowaar ook een stad die u kunt bezoeken. Dit is Inverness, gesitueerd vlakbij zee en aan de rand van de hooglanden. Het grootste deel van dit gebied wordt ingenomen door de Northwest Highlands, de bergachtige regio die ook uit verschillende beschermde gebieden bestaat. Dit zijn onder andere Wester Ross, Assynt en Kyle of Tongue. In deze streken vindt u slechts dorpen als Torridon, Gairloch en Ullapool. In het vlakkere noordoosten zijn de plaatsen wat groter zoals Tain, Thurso en Wick. Deze stadjes liggen allen aan zee. Historische bezienswaardigheden zijn er minder. Het imposante Dunrobin Castle is een schitterende uitzondering. In de stad Inverness kunt u nog eens gaan winkelen. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in de Noordelijke Hooglanden van Schotland. Of bekijk eerst de uitgelichte vakantiebestemmingen en zoek daar een accommodatie.


Dorp in Noord Schotland
Hotel in SchotlandKasteel in Caithness
GBOp autorondreis naar het noorden van Schotland

Hieronder staat een rondreis door de Hooglanden van Schotland waarin ook dit relatief ruige gebied is opgenomen. Dat geeft u de mogelijkheid om vooral fraaie natuur te zien in de vorm van bergen en meren, maar ook af en toe een historische locatie. Met de trein rondreizen in het verre noorden van Schotland kan wel maar dan langs de oostkust, helemaal noordwaarts tot aan de kust van Caithness waar je bijvoorbeeld ook met de veerboot naar Orkney kunt.


Reis plannen naar Noord Schotland

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar het noorden van Schotland kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland

Bekijk enkele leuke plaatsen

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers