Ullapool en Loch Broom in Noordwest Schotland

De havenplaats Ullapool en Loch Broom in de Highlands van Schotland Het dorp Ullapool aan de zee in de Highlands van Schotland hotels boeken via GBLCorrieshalloch Gorge in Noord Schotland Loch Bad a Ghaill in Assynt, Schotland Knockan Crag in de Northwest Highlands, Schotland Gairloch in Wester Ross in Schotland Loch Maree in Wester Ross, Schotland Inverewe Garden in Schotland De berg Beinn Eighe in de Hooglanden van Schotland Dunrobin Castle in Schotland

Informatie over deze bestemmingDe bergen rondom Ullapool in de Northwest Highlands van Schotland

Ullapool is een dorpje in Northwest Highlands van Schotland en ligt vlakbij zee aan Loch Broom. Ondanks het feit dat het maar 1500 inwoners heeft, is het de grootste plaats in de omtrek en is het ook een populaire bestemming vanwege haar ligging. Ook is dit een plek van belang omdat hier de veerboot naar Stornoway vertrekt, het havenstadje op het grote eiland Lewis. Het dorp wordt omgeven door verschillende prachtige bergachtige landschappen. Het zit ingeklemd tussen twee grote National Scenic Areas, gebieden die vanwege hun natuurlijk schoonheid bescherming verdienen. Dit zijn Wester Ross waar u bijvoorbeeld Beinn Eighe, de Torridon Hills en Loch Maree kunt vinden en Assynt-Coigach waar u bijvoorbeeld het mooie landschap van Inverpolly en het natuurreservaat Knockan Crag kunt bekijken. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Corrieshalloch Gorge, een bosrijke kloof met wandelpaden en een 45 meter hoge waterval bekend als de Falls of Measach.

Naast de ruige natuur kunt u in het dorp ook het lokale museum bezichtigen en er zijn in de omgeving ook een paar tuinen te bezichtigen. Vijf kilometer ten zuiden van het dorp vindt u de Leckmelm Shrubbery and Arboretum en verder weg in Poolewe de Inverewe Garden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Ullapool. Het is ook één van de grotere plaatsen in dit westelijke deel van de North Coast 500, de kustroute door het uiterste noorden van Schotland. Het westelijke deel is zeer dunbevolkt gebied. Pas wanneer u in het nooroosten komt en ook als u daar verder afzakt naar het zuiden passeert u enkele stadjes en dorpen. Het westen van deze North West Highlands zijn ook tamelijk ruiger dan de oostelijke regionen waar dus ook veel meer bebouwing is.


Wandelen in Ullapool

Dit dunbevolkte gebied in de hooglanden van Schotland is een prima regio voor mensen die graag in ruige landschappen wandelen. In de omgeving kunt u verschillende gemakkelijke en pittige routes lopen, zowel vanuit Ullapool, in de bergen van Wester Ross of in het aparte grimmig aandoende landschap van Assynt:

➦ Meer info: Routes in het gebied rond Ullapool
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers