Vakantie in County Durham

De North Pennines in County Durham en Cumbria, Engeland

Op vakantie in de regio rondom Durham en de North Pennines

County Durham is de naam van een graafschap in noordoost Engeland. Het laat een mix zien van enkele niet al te grote steden zoals Hartlepool, Stockton-on-Tees en Darlington maar ook van de nodige natuur. De bekendste plaats is uiteraard de historische stad Durham dat deels tot het werelderfgoed behoort en dat ook een aantal bezienswaardigheden heeft. In het westen van het graafschap vindt u de heuvels en ook de natuur. Hier bevindt zich de North Pennines Area of Outstanding Natural Beauty, een behoorlijk ruig gebied met heuvels, zelfs bergen, dalen en ook watervallen. U kunt hier wandelen maar dat kan ook in het beschermde kustgebied. Vroeger was dat een dumpplaats voor de mijnindustrie maar inmiddels een natuurgebied met wandelpaden. Zowat aan de rand van dit gebied ligt het kleine stadje Barnard Castle. Voorbeelden van bezienswaardigheden zijn de Durham Cathedral, het Beamish openluchtmuseum, het Bowes Museum en de High Force Waterfall. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in County Durham.


Museum in County Durham
Hotel in EngelandGraag op autorondreis en treinrondreis door County Durham?

Misschien bent u wel van plan om wat langer op vakantie te gaan en zo meer van Noord Engeland te zien. U zou dan één van de onderstaande rondreizen kunnen maken. De linker variant is een autorondreis waarbij u naast dit graafschap (bijvoorbeeld) ook het mooie Lake District in het noordwesten kunt bezoeken. De rechter versie is een rondreis per trein. De mogelijkheden zijn dan beperkter maar u kunt dan nog steeds naar enkele mooie historische steden en natuurgebieden reizen.


Reis plannen naar County Durham

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar County Durham kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland


Drie specifieke bestemmingen:

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers