De historische stad Durham in Noord Engeland

De stad Durham in Noord Engeland De stad Durham in County Durham Durham aan de rivier de Wear in Engeland Durham Cathedral in Noord Engeland Durham Castle in Noord Engeland hotel boeken via GBL Beamish Living Museum of the North, County Durham Durham Heritage Coast in Noord Engeland Het havenstadje Hartlepool in Country Durhm, Noord Engeland North Pennines in Noord Engeland Newcastle in Tyne and Wear, Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe stad Durham in noordoost Engeland

Durham is een relatief kleine en historische stad in noordoost Engeland. Enkele gebouwen in de stad behoren zelfs tot het werelderfgoed. Het meest in het oogspringende gebouw is de kathedraal die al in de 11e eeuw gebouwd is door de Noormannen die Engeland enkele decennia daarvoor veroverden. Het gebouw maakte ook haar opwachting in de films over Harry Potter. Ook Durham Castle is een World Heritage Site. Sinds de eerste helft van de 19e eeuw doet het al dienst als universiteit. Het is te bezichtigen als u meegaat met een rondleiding. Er zijn ook enkele mooie bruggen over de rivier de Wear die door de stad stroomt. Musea zijn er ook, namelijk de Palace Green Library waar de collecties van de universiteit te zien zijnen het Oriental Museum.

In de regio zijn uiteraard meer bezienswaardigheden waaronder het openluchtmuseum Beamish, ook bekend als het Living Museum of the North. De grotere stad Newcastle-upon-Tyne bevindt zich ook redelijk in de buurt. Dat is een plaats met fraaie bruggen en verschillende musea. Als u van de natuur wilt genieten dan kunt u naar de heuvelachtige North Pennines Area of Outstanding Natural Beauty maar ook naar de Durham Heritage Coast, een kustgebied met een industrieël verleden waar je nu mooi kunt wandelen. Aan die kust ligt ook het havenstadje Hartlepool. In dat havengebied kunt u verschillende historische bezienswaardigheden vinden die te maken hebben met het maritieme verleden en met de oorlog. Zo kunt u daar bezoeken het National Museum of the Royal Navy waar op hetzelfde complex ook het Hartlepool Museum gesitueerd is, evenals het schip de HMS Trincomalee. Aan de andere kant van de haven vindt u het Heugh Battery Museum. Kijkt u rechts om hotels, b&b's en vakantiehuizen in de stad Durham te vinden.Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Durham

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar de stad Durham te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 40 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit meer dan een uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer. Als u met het openbaar vervoer reist dan kunt u daar ook met U kunt ook gaan vliegen. Een mogelijkheid is dan een vlucht te nemen naar Newcastle. Vanaf de luchthaven kunt u vervolgens in ongeveer 25 minuten met de metro in die stad komen. Vanaf dat station is het nog maar 12 minuten met de trein naar Durham.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over County Durham
→ Hotels en vakantiehuizen in County Durham
© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers