De stad Newcastle-upon-Tyne in Noord Engeland

Rivier de Tyne in Newcastle, Engeland De stad Newcastle in Tyne and Wear, Engeland Newcastle-upon-Tyne in Engeland Newcastle in de avond, Engeland hotel boeken via GBL Arbeia Roman Fort in South Shields, Noord Engeland Whitley Bay in Tyne and Wear, Noord Engeland Souter Lighthouse in Noord Engeland Durham in Noord Engeland Hexham Abbey in Northumberland, Noord Engeland Hadrian's Wall in Northumberland, Noord Engeland Beamish Living Museum of the North, County Durham

Informatie, hotels en appartementenDe stad Newcastle in noord Engeland

Newcastle-upon-Tyne is met meer dan 250 duizend inwoners één van de grootste steden van noordoost Engeland. Het zit vast aan Gateshead dat aan de andere kant van de rivier de Tyne ligt en behoort tot het graafschap Tyne and Wear. Vlakbij, in de haven van North Shields arriveert de veerboot uit IJmuiden. Dat is een nachtboot. Daarover leest u meer op het derde tabblad. In de stad vindt u enkele goede musea zoals de Laing Art Gallery, het Great North Museum en aan de andere kant van de brug in Gateshead de Shipley Art Gallery. Newcastle is ook de thuisbasis van Inspector Vera Stanhope in de populaire Engelse tv serie Vera.

Als u van een alcoholisch drankje houdt dan kunt u aan de oever van de rivier ook de Tyne Bank Brewery bezoeken. Bekijk wat betreft bier ook deze pagina over bierbrouwerijen in Engeland. Daarnaast ligt kunt u ten westen van de stad de wereldberoemde Hadrian's Wall bezichtigen terwijl ook aan de kust er restanten zijn van de vroegere Romeinse overheersing. In South Shields staat bijvoorbeeld Arbeia Roman Fort. Voorbeelden van andere locaties in de buurt van Newcastle die u eventueel zou kunnen bezoeken zijn het enorme beeldhouwwerk de Angel of the North, de Tynemouth Priory en de natuur en tuinen van Gibside. Als u net de grens overtrekt naar het graafschap Durham dan staat daar het mooie openluchtmuseum Beamish en nog wat verder het stadje Durham met haar fraaie kathedraal en kasteel. Newcastle is door haar spoorverbindingen ook prima gesitueerd voor een treinrondreis door Noord Engeland en Schotland.


Wandelen langs Hadrian's Wall

Pal ten oosten van de stad in Wallsend begint de meerdaagse wandelroute langs de enorm lange Muur van Hadrianus. Het moet wel gezegd dat de mooiste secties een eind verder landinwaarts zijn gesitueerd. Ook kunt u eens gaan kijken bij de kust. Ten noorden van Sunderland vindt u bijvoorbeeld het natuurgebied The Leas (gestiueerd bij het Souter Lighthouse) en ten zuiden van die stad de fraaie Durham Heritage Coast.

Meer info: Hadrian's Wall Path


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Newcastle

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar de stad Newcastle-upon-Tyne te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een zeer logische optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar de haven naar North Shields. Vandaar is het een half uur rijden naar de stad. Als u als voetpassagier reist dan kunt u gebruik maken van de bus. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit een paar uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel een heel stuk langer. Een andere mogelijkheid is om met het vliegtuig te gaan. Vanaf de luchthaven kunt u vervolgens in ongeveer 25 minuten met de metro in de stad komen. Eenmaal in Newcastle kunt u ook gebruik maken van de trein en wel verschillende kanten op. Voorbeelden van bestemmingen zijn Sunderland, Durham, York, Berwick-upon-Tweed, Edinburgh en een paar locaties bij Hadrian's Wall zoals Haltwhistle.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Tyne & Wear
→ Accommodatie in Tyne & Wear
© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers