Vakantie in Essex en Cambridgeshire

Straatje in een stadje in graafschap Essex, Engeland

Op vakantie in de regio rondom Harwich en Cambridge

Deze graafschappen liggen in het oosten van Engeland, het deel van het land waar de landschappen vlak zijn. Essex ligt aan zee en grenst aan het verstedelijkte gebied rondom Londen. Hier vindt u steden als Colchester en Chelmsford maar bijvoorbeeld ook de badplaats Southend-on-Sea. In het grensgebied met het graafschap Suffolk ligt het mooie beschermde platteland van de Dedham Vale, een fraai stuk platteland met mooie dorpjes niet heel ver van de haven van Harwich. De bekendste locatie in Cambridgeshire is ongetwijfeld de stad Cambridge met zijn wereldberoemde universiteiten en vele musea. Voorbeelden van andere historische bezienswaardigheden in dit graafschap zijn het Wimpole Estate, Anglesey Abbey en de kathedralen van Ely en Peterborough. Het oudste natuurreservaat van Engeland ligt ook in dit graafschap. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Cambridgeshire en Essex. Of bekijk eerst de uitgelichte vakantiebestemmingen en zoek daar een accommodatie.


Stad in Cambridgeshire, Engeland
Hotel in EngelandHistorisch huis in Essex
Kathedraal in CambridgeshireEen rondreis maken naar het oosten van Engeland?

Als u van plan bent wat langer op vakantie te gaan en meer locaties in dit deel van het land te bezoeken, kijkt u dan (ook) hieronder. De linker variant is een autorondreis door East Anglia, inclusief de stad Cambridge. Dan kunt u mooie steden maar bijvoorbeeld ook de nodige fraaie landgoederen en natuurlijke kustgebieden bekijken als u wilt. De rechter versie is een treinrondreis door dit oostelijke deel van Engeland waaronder ook weer de beroemde universiteitsstad maar mogelijk ook steden als Norwich en Nottingham.


Reis plannen naar Essex en Cambridgeshire

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Essex en Cambridgeshire kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland


Bekijk enkele leuke plaatsen

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers