Saffron Walden en Audley End House in Essex

Mooie herberg in het stadje Saffron Walden in Essex, Engeland Gekleurde huizen in het stadje Saffron Walden, Engeland Het historische stadje Saffron Walden in Essex, Engeland Audley End House in Essex hotel boeken via GBL Het dorpje Finchingfield in Essex Wimpole Hall in Cambridgeshire, Engeland Cambridge in Engeland Lavenham in Suffolk, Engeland Melford Hall in Suffolk Sudbury in Suffolk Paycocke's House in Essex

Informatie, hotels en vakantiehuizenHet stadje Saffron Walden in Essex, Engeland

Saffron Walden is een oud stadje in het noorden van het graafschap Essex. Het herbergt nog een aantal middeleeuwse gebouwen en heeft ongeveer 14 duizend inwoners. U vindt er één van de oudste musea van het land waar u leert over de lokale geschiedenis maar ook over andere zaken zoals natuurhistorie. Het meest in het oogspringende gebouw is echter Audley End House, toen in de 17e eeuw één van de meest imposante landhuizen van Engeland. Het is door de eeuwen heen verwaarloosd maar ook weer deels gerenoveerd. U kunt verschillende delen en interieuren bekijken. Buiten vindt u de tuinen en mooie uitzichten over het platteland van Essex. Het interieur van dit fraaie huis heeft ook gediend als filmlocatie voor tv-serie The Crown. Daarnaast is er nog een attractie in het stadje en dat is de Bridge End Garden, een formele 19e eeuwse tuin. Die vindt u in dezelfde straat als de Fry Art Gallery waar u schilderijen kunt bekijken van kunstenaars die een link hebben met deze streek.

In de omgeving is overigens nog veel meer te zien. Denk bijvoorbeeld aan het Imperial War Museum (Duxford), de fraaie stad Cambridge, het middeleeuwse dorp Lavenham dat een attractie op zich is met zijn houten vakwerkhuizen, Wimpole Hall, Mountfitchet Castle en het bijbehorende middeleeuwse dorpje van de Noormannen. Mooie plaatsjes in de omgeving zijn bijvoorbeeld het stadje Thaxted en het dorpje Finchingfield. Mocht u hier in de zomermaanden vertoeven dan kunt u nog naar het stadje Hitchin in Hertfordshire reizen waar u door uitgestrekte lavendelvelden kunt wandelen.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Saffron Walden

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Saffron Walden te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Saffron Walden duurt daarna nog minimaal 1,5 uur. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over Essex en Cambridgeshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Essex en Cambridgeshire
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers