Vakantie in het Lake District National Park en Cumbria

Meer met bootjes in het Lake District National Park, Engeland

Op vakantie in het bergachtige merengebied van Engeland

Het Lake District National Park kan worden betiteld als één van de mooiste landschappen van Engeland. Het is gesitueerd in het uiterste noordwesten van dit deel van Groot-Brittannië en naast de mooie meren heeft het ook een bergachtig, deels heuvelachtig terrein. Hierdoor is het ook een populair gebied om te wandelen. Vrij recent heeft het niet naast de status van nationaal park tevens dat van werelderfgoed gekregen. De grootste meren zijn Lake Windermere en Derwentwater maar er zijn nog meer kleinere varianten zoals Ullswater en Buttermere. Meegaan op boottochten is op bepaalde meren ook een mogelijkheid.

In het Lake District vindt u slechts dorpen met een geringe omvang zoals Keswick, Grasmere, Bowness-on-Windermere, Ambleside, Coniston en Hawkshead. Het is echter een vrij populaire vakantiebestemming dus u zult waarschijnlijk behoorlijk wat volk tegenkomen en dan met name in de zomermaanden. Naast de prachtige natuur zijn er tevens historische bezienswaardigheden te zien zoals de huizen van William Wordsworth en Muncaster Castle. Het graafschap Cumbria heeft overigens meer mooie gebieden zoals de North Pennines. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in het Lake District. Of bekijk eerst de uitgelichte vakantiebestemmingen en zoek daar een accommodatie.


Dorp in het Lake District, Engeland
Hotel in het Lake DistrictSteencirkel in Cumbria
GBOp rondreis naar en door het Lake District

Het Lake District National Park is een prachtig natuurgebied en zeer geschikt om te wandelen. Maar misschien wilt u wel meer fraaie streken in Noord Engeland bezoeken. Kijk dan vooral bij de autorondreis hieronder (links). Een treinrondreis behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Er is een verbinding naar het nationale park en verder is het vervoer per bus zeer goed geregeld tussen de prominente plaatsen.


Reis plannen naar het Lake District

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar het Lake District National Park kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland


Bekijk enkele leuke plaatsen

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers