Vakantie in het North York Moors National Park

Heide in het North York Moors National Park, North Yorkshire

Op vakantie in de heidevelden en kustgebieden van North Yorkshire

Het North York Moors National Park is een groot gebied in het graafschap North Yorkshire, noord Engeland. U vindt er heidevelden, heuvels, mooie valleien en ook prachtige kustgebieden met wandelpaden. In het binnenland vindt u slechts kleine plaatsen als Danby, Helmsley en Pickering. U kunt prima wandelen in de North York Moors en dat geldt ook zeker voor het kustgebied met zijn kliffen en baaien. Aan het einde van de zomer kunt u de prachtige heidevelden in bloei zien. Ze verkleuren dan van bruin naar paars. Aan zee kunt u het historische stadje Whitby bezoeken en ook pittoreske dorpjes als Runswick Bay, Staithes en Robin Hood's Bay. De fraaie Victoriaanse badplaats Scarborough bevindt zich aan de rand van het park. In en even buiten het park zijn ook historische bezienswaardigheden zoals Rievaulx Abbey, Castle Howard en de World of James Herriot. York, één van 's lands mooiste steden, bevindt zich ook in de regio. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in de North York Moors (en omstreken). Of bekijk eerst de uitgelichte vakantiebestemmingen en zoek daar een accommodatie.


Kuststadje in de North York Moors, Engeland
Hotel in EngelandKasteel in North Yorkshire
GBGraag op rondreis door North Yorkshire?

Als u graag het graafschap North Yorkshire uitgebreider wilt verkennen, kijkt u dan ook zeker hieronder. De linker variant is een autorondreis door Noord Engeland waar u de North York Moors en de stad York kunt bezichtigen. Als u liever met het openbaar wenst te reizen dan kunt u de rechter variant bekijken. Dat is een treinrondreis over mooie spoorlijnen, inclusief nationale parken en een paar historische steden. Met de juiste planning is een fraaie reis te maken.


Reis plannen naar de North York Moors

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar het North York Moors National Park kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland


Bekijk enkele leuke plaatsen

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers