York - de prachtige oude stad in North Yorkshire

De stad York in North Yorkshire De stad York in Engeland Smal straatje in York, Engeland Het oude winkelstraatje Shambles in York, Engeland York Minster in Engeland York Castle Museum in Engeland National Railway Museum in York, Engeland hotel boeken via GBL North York Moors National Park in Engeland Yorkshire Dales National Park in Noord Engeland Castle Howard in Yorkshire

Informatie, hotels en appartementenDe stad York in noord Engeland

York is een prachtige en zeer populaire historische stad in North Yorkshire, Noord Engeland. Er zijn vele bezienswaardigheden in de vorm van prachtige historische gebouwen en musea. U kunt hier uiteraard de imposante York Minster betreden maar er zijn ook andere oude panden te bezoeken zoals bijvoorbeeld het Mansion House, Treasurer's House en Barley Hall. De stad heeft ook enkele mooie musea waaronder het Yorkshire Museum, Quilt Museum en het York Castle Museum. Het hoogtepunt van dit laatste museum is de Victorian Kirkgate Street, een bijzonder sfeervolle 19e eeuwse winkelstraat. Het ademt de sfeer uit de verhalen van Charles Dickens. In de stad is overigens ook gefilmd voor de fraaie tv-serie Gentleman Jack.

Wat ook zeker de moeite waar is, is het grote en fraaie spoorwegmuseum. Dat bevindt zich bij het treinstation van de stad en daar kunt u ook eens een rit maken met een oude stoomtrein. Zo is dit één van de uiteinden van The Dalesman Steam Railway en ook kunt u rijden met de Scarborough Spa Express. Voor de terugweg zult u dan wel de 'gewone' trein moeten pakken. Die stoomtreinen rijden overigens op bepaalde data dus goed plannen is wel nodig.

Daarnaast zijn er een paar modernere historische musea (experiences), namelijk het Jorvik Viking Centre en de York Dungeon. Ook bekend is de smalle middeleeuwse winkelstraat genaamd The Shambles. Het centrum heeft meer mooie smalle straatjes met leuke winkeltjes, tea rooms en dergelijke. De grotere winkelstraten zijn onder andere Coney Street, Daveygate en Parliament Street. Ook kunt u bijvoorbeeld een rondvaart maken, de stad ligt namelijk aan de rivier de Ouse. Als u overigens van plan bent hier langer te blijven, houdt er dan rekening mee dat er relatief in de buurt ook twee prachtige nationale parken gesitueerd zijn. Dit zijn de North York Moors in het noordoosten en de Yorkshire Dales ten noordwesten van de stad. Een auto is dan uiteraard wel zo handig. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en appartementen in York en omgeving.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar York

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar York te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Voor de hand ligt een overtocht met de nachtboot van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull vanwaar het nog ongeveer 1,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een korte overtocht naar Dover of een nog langere dienst naar Newcastle. Daarnaast is het ook mogelijk om met het vliegtuig naar de stad te reizen en daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Zo kunt u naar Durham Tees Valley Airport, Leeds Bradford Airport, Newcastle Airport en Manchester Airport. Deze laatse is waarschijnlijk het meest praktisch omdat u vanaf deze luchthaven direct met de trein in 1,5 a 2 uur in de stad kunt komen. Eenmaal in York kunt u ook met de trein naar een hele hoop andere plaatsen gaan zoals Durham, Newcastle, Edinburgh, Scarborough, Leeds, Harrogate en Londen (station King's Cross).


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de North York Moors
→ Vakantie vieren in de Yorkshire Dales

→ Badplaats, stadjes en dorpen in de North York Moors
→ Stadjes en dorpen in de Yorkshire DalesOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de North York Moors
→ Hotels en vakantiehuizen in de Yorkshire Dales

© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers