York - de prachtige oude stad in North Yorkshire

Het oude winkelstraatje Shambles in York, Engeland De stad York in North Yorkshire De stad York in Engeland Smal straatje in York, Engeland York Castle Museum in Engeland National Railway Museum in York, Engeland hotels boeken via GBLNorth York Moors National Park in Engeland Yorkshire Dales National Park in Noord Engeland Castle Howard in Yorkshire

Informatie over deze bestemmingDe York Minster in noord Engeland

York is een prachtige en zeer populaire historische stad in North Yorkshire, Noord Engeland. Er zijn vele bezienswaardigheden in de vorm van prachtige historische gebouwen en musea. Het is al lange tijd een plaats van belang. Het was zelfs de hoofdstad van de Vikingen hier in Engeland, onderdeel van het Koninkrijk Jorvik. Daar is niet veel meer van te zien maar toch heeft het wel een populaire historische, bijzondere attractie en dat is het Jorvik Viking Centre. U kunt hier uiteraard de imposante York Minster betreden maar er zijn ook andere oude panden te bezoeken zoals bijvoorbeeld het Mansion House, Treasurer's House en Barley Hall. De stad heeft ook enkele mooie musea waaronder het Yorkshire Museum, Quilt Museum en het York Castle Museum. Het hoogtepunt van dit laatste museum is de Victorian Kirkgate Street, een bijzonder sfeervolle 19e eeuwse winkelstraat. Het ademt de sfeer uit de verhalen van Charles Dickens.

Wat ook zeker de moeite waar is, is het grote en fraaie spoorwegmuseum. Dat bevindt zich bij het treinstation van de stad en daar kunt u ook eens een rit maken met een oude stoomtrein. Zo is dit één van de uiteinden van The Dalesman Steam Railway en ook kunt u rijden met de Scarborough Spa Express. Voor de terugweg zult u dan wel de 'gewone' trein moeten pakken. Die stoomtreinen rijden overigens op bepaalde data dus goed plannen is wel nodig.

Daarnaast zijn er een paar modernere historische musea (experiences), zoals de al genoemde Viking-attractie en ook de York Dungeon. Ook bekend is de smalle middeleeuwse winkelstraat genaamd The Shambles. Het centrum heeft meer mooie smalle straatjes met leuke winkeltjes, tea rooms en dergelijke. De grotere winkelstraten zijn onder andere Coney Street, Daveygate en Parliament Street. Ook kunt u bijvoorbeeld een rondvaart maken, de stad ligt namelijk aan de rivier de Ouse. Als u overigens van plan bent hier langer te blijven, houdt er dan rekening mee dat er relatief in de buurt ook twee prachtige nationale parken gesitueerd zijn. Dit zijn de North York Moors in het noordoosten en de Yorkshire Dales ten noordwesten van de stad. Een auto is dan uiteraard wel zo handig. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en appartementen in York en omgeving.


Op een speciale locatie overnachten in York?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In de stad zijn genoeg mooie hotels en ook b&b's te boeken. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige vier of zelfs vijfsterrenhotel? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht. twee in het centrum, één pal aan de rand en de andere twee nog steeds op loopafstand van alles attracties:

4 en 5 vijfsterrenhotels in York


De kerstsmarkt van York bezoeken

Elk jaar kunt in november en december een kerstmarkt bezoeken in het fraaie centrum van York en uiteraard ook genieten van de historische setting, mooie winkels en gezellige pubs en restaurants. Lees hier verder:

Kerstsfeer proeven in York
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via de e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers