Vakantietips voor Groot-Brittannië

Mooi dorpje in Groot-Brittannië Historisch Londen in Engeland Het Engeland uit Peaky Blinders Poldark in Cornwall Nationale Parken in Groot-Brittannië Met de stoomtrein langs het Harry Potter viaduct Oude kastelen in Groot-Brittannië

Vind ideeën en inspiratie voor een vakantie in Groot-Brittannië

Bekijk hieronder een aantal themapagina's betreffende historische steden, badplaatsen, fraaie dorpen, stadjes maar ook stoomtreinen. De Britten hechten zeer aan hun oude spoorlijnen (heritage railways). Of ga op reis naar Schotland als u een groot whiskyliefhebber bent. Er zijn tal van whiskystokerijen om te bezoeken. Hieronder vindt u tevens een pagina over bierbrouwerijen in Engeland. Bekijk waar u een rondleiding kunt krijgen om het brouwproces te bekijken en uiteraard ook bier kunt proeven.

De kans is ook groot dat u door de prachtige Britse tv series geïnspireerd bent geraakt om het land te bezoeken. Hieronder kunt u bekijken waar een aantal van die mooie detectives gefilmd zijn. Denk aan Midsomer Murders, Father Brown, Vera, Sherlock en Hidden. Zeer populair dezer dagen is de misdaadserie Peaky Blinders waar het rauwe criminele Engeland uit 1919 aan bod komt. Bekijk ook het derde tabblad voor nog meer bekende series en tv-programma's als Poldark en Downton Abbey. Als u van plan bent om met het gezin naar Groot-Brittannië op vakantie te gaan dan vindt u daar ook een handige pagina voor. Onderaan deze pagina treft u ook nog pagina met daarop jaarlijkse evenementen inclusief enkele festivals. Denk aan de beroemde Schotse Highland Games maar ook het historische Engelse spektakel genaamd Kynren is een belevenis. Of houdt u van sport? Hieronder vindt u ook een lijst met bekende sportevenement waaronder enkele beroemde paardenraces, het bekende Six Nations Rugby en andere typisch Britse evenementen als de Henley Royal Regatta. U zou in Engeland ook eens een grote antiekmarkt kunnen bezoeken.

Bekijk de eerste 12 themapagina's

Allerlei soorten bezienswaardigheden en natuur

Groot-Brittannië heeft een hele rits historische bezienswaardigheden in de vorm van kastelen, landgoederen, tuinen, parklandschappen, kathedralen, abdijruïnes, industrieël erfgoed, Romeinse overblijfselen en zo meer. Een aantal van deze locaties behoren tot het werelderfgoed. Ook zijn er veel mogelijkheden om een ritje te maken met een oude stoomtrein, vaak over een fraai traject met onderweg leuke staitonnetjes. Bekijk ook de pagina met daarop huizen van en musea over beroemde Britse schrijvers en dichters. Denk aan Charles Dickens, Jane Austen en J.R.R. Tolkien. Bekijk ook pagina's die specifiek gaan over de nationale parken van Groot-Brittannië en over mooie heidevelden. Het gros van alle moorland (hooggelegen heidevelden) bevindt zich namelijk in het Verenigd Koninkrijk.

Bekijk de themapagina's

Filmlocaties uit beroemde tv-series en Harry Potter films

Op het eerste tabblad kunt u kijken waar allerlei detective series zijn en/of worden opgenomen. Hier vindt u nog informatie over enkele andere series en films. Zo is er uigebreide aandacht voor het grotendeels in Cornwall opgenomen Poldark en uiteraard de enorm populaire films van Harry Potter U kunt hier een aantal belangrijke filmlocaties vinden, van Londen tot de ruige Highlands van Schotland. Ook is er een pagina over het al lang gestopte maar o zo populaire Downton Abbey. Dat imposante kasteel is uiteraard in Engeland te bezoeken. Een programma dat dagelijks op de BBC te zien is en zeer aanlokkelijk werkt om het Britse platteland te bezoeken is Escape to the Country (Droomhuis op het Platteland). Hidden Villages was een prachtige serie over verborgen dorpjes op het Britse platteland, gepresenteerd door Penelope Keith. Salvage Hunters gaat over een antiekdealer die het land afstruind naar interessante spullen.

Bekijk de themapagina's

Op rondreis door Groot-Brittannië

U kunt op basis van alle informatie op deze website uw eigen vakantie plannen en hotels, b&b's en/of vakantiehuizen zelf boeken. Het is echter ook mogelijk om een vakantieplan op maat aan te vragen. Als basis daarvoor zou u één of meerdere van de autorondreizen of treinrondreizen kunnen gebruiken die op de site te vinden zijn. Hieronder ziet u 6 voorbeelden maar er zijn er veel meer.

De 8 voorbeelden


© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers