Vakantietips voor Groot-Brittannië

Houten gebouwen in Tudor Engeland Oude pub in Engeland Idyllisch platteland in Engeland Prachtige bergen in Schotland Kusten in Engeland Badplaatsje in Engeland Mooi dorpje in Groot-Brittannië Historisch Londen in Engeland

Vind ideeën en inspiratie voor een vakantie in Groot-Brittannië

Bekijk hieronder een aantal themapagina's die kunnen helpen bij het bepalen van uw volgende vakantiebestemming(en). Ook hier geldt weer: rechtsonder vindt u een uitgebreid overzicht aangaande natuur en historisch erfgoed waar nog meer info te vinden is over wat je zoal kunt gaan zien in Groot-Brittannië. Er is heel veel op dat vlak. Zo worden er bijvoorbeeld gebieden en plaatsen uitgelicht die u in films en series voorbij heeft zien komen. U ziet hieronder ook een pagina die aandacht besteed aan de prachtige Tudor architectuur die op vele plaatsen te zien is maar op de website staan ook pagina's over het Romeinse, Regency en Victoriaanse tijdperk. Links daarheen kunt u weer vinden op de 'Natuur en erfgoed' pagina. Escape to the Country - of misschien nog beter bekend onder de naam Droomhuis op het Platteland - is misschien voor u wel een inspiratie om naar Engeland, Wales en/of Schotland op vakantie te willen. Er zijn geen specifieke themapagina's over idyllisch platteland of mooie kusten omdat beiden zo vaak voorkomen, uiteraard in de éne streek meer dan in de andere. Dat geldt ook voor de bergen. Die zijn zoals u waarschijnlijk weet in Schotland te vinden maar zoals u misschien niet weet ook in Engeland en Wales.

U kunt ook dagelijks tips lezen op de fb-pagina. Volg het hier: Groot-Brittannië Liefhebbers op facebook


Bekijk de volgende themapagina's
Nog enkele thema's

Groot-Brittannië heeft een hele rits historische bezienswaardigheden in de vorm van kastelen, landgoederen, tuinen, parklandschappen, kathedralen, abdijruïnes, industrieël erfgoed, Romeinse overblijfselen en zo meer. Een aantal van deze locaties behoren tot het werelderfgoed. Kijkt u voor dit soort onderwerpen vooral weer op de 'Natuur en erfgoed' pagina rechtsonder. De eerste twee onderwerpen hieronder zijn vooral interessant voor mensen die met de kinderen op reis gaan al zullen de meeste Harry Potter fans inmiddels ook niet meer zo jong zijn. De derde knop is interessant als u de hond wenst mee te nemen op vakantie én geen zin hebt om de planning voor uw rekening te nemen. Daaronder staan nog twee pagina's over geliefde alcoholische dranken in Groot-Brittannië en dan gaat het natuurlijk met name om het bezoeken van bierbrouwerijen en whiskystokerijen.
Gezellige Britse evenementen bezoeken?

Wilt u een gezellig Brits evenement bijwonen? In het najaar is er de mogelijkheid om mooie kerstmarkten te bezoeken en eerder in het jaar kunt u naar één of meerdere van de county shows waar het boerenleven gevierd wordt. De derde button leidt u naar de pagina over de Military Tattoo in Edinburgh, de populaire zomerse taptoe bij het kasteel.

Op rondreis door Groot-Brittannië

U kunt op basis van alle informatie op deze website uw eigen vakantie plannen en hotels, b&b's en/of vakantiehuizen zelf boeken. Het is echter ook mogelijk om een vakantieplan op maat aan te vragen. Als basis daarvoor zou u één of meerdere van de autorondreizen of treinrondreizen kunnen gebruiken die op de site te vinden zijn. Hieronder ziet u 8 voorbeelden maar er staan nog een klein aantal meer op de website. Mooi wandelen is ook heel goed mogelijk want Groot-Brittannië is echt een wandel(ei)land. Voor een rondreis - oe het nu met de auto of trein is - kunt u gratis een (online) vakantieplan op maat aanvragen.

Acht voorbeelden© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers