Vakantietips voor Groot-Brittannië

Mooi dorpje in Groot-Brittannië Historisch Londen in Engeland Kostuumdrama's en detectiveseries uit Engeland op tv Nationale Parken in Groot-Brittannië Met de stoomtrein langs het Harry Potter viaduct Oude kastelen in Groot-Brittannië Koninklijke kastelen bezoeken in Groot-Brittannië

Vind ideeën en inspiratie voor een vakantie in Groot-Brittannië

Bekijk hieronder een aantal themapagina's betreffende historische steden, badplaatsen, fraaie dorpen, stadjes maar ook stoomtreinen. De Britten hechten zeer aan hun oude spoorlijnen (heritage railways). De kans is groot dat u door de prachtige Britse tv series geïnspireerd bent geraakt om het land te bezoeken. Hieronder vind u een uitgebreid overzicht waar de gebieden en plaatsen vinden waar bepaalde kostuumdrama's en detectiveseries zijn gefilmd, over de typische Engelse instituties en tradities als de pub (en herberg) en thee drinken. Bekijk ook verschillende uitgelichte steden en streken waar u in luxe kunt overnachten, in het geval u zoekt naar dat (meer dan een) beetje extra. Hieronder vindt u ook overzichten met grote antiekmarkten, culturele -en sportevenementen. U zou in Engeland ook eens een grote antiekmarkt kunnen bezoeken. Bekijk het volgende tabblad om nog meer themapagina's te bekijken, bijvoorbeeld over kastelen, kathedralen, nationale parken, bierbrouwerijen, whiskystokerijen en attracties die geschikt zouden kunnen zijn voor kinderen.

Bekijk de eerste 18 themapagina's

Allerlei soorten bezienswaardigheden en natuur

Groot-Brittannië heeft een hele rits historische bezienswaardigheden in de vorm van kastelen, landgoederen, tuinen, parklandschappen, kathedralen, abdijruïnes, industrieël erfgoed, Romeinse overblijfselen en zo meer. Een aantal van deze locaties behoren tot het werelderfgoed. Ook zijn er veel mogelijkheden om een ritje te maken met een oude stoomtrein, vaak over een fraai traject met onderweg leuke staitonnetjes. Bekijk ook de pagina met daarop huizen van en musea over beroemde Britse schrijvers en dichters. Denk aan Charles Dickens, Jane Austen en J.R.R. Tolkien. Bekijk ook pagina's die specifiek gaan over de nationale parken van Groot-Brittannië en over mooie heidevelden. Het gros van alle moorland (hooggelegen heidevelden) bevindt zich namelijk in het Verenigd Koninkrijk.

Bekijk de themapagina's

Op rondreis door Groot-Brittannië

U kunt op basis van alle informatie op deze website uw eigen vakantie plannen en hotels, b&b's en/of vakantiehuizen zelf boeken. Het is echter ook mogelijk om een vakantieplan op maat aan te vragen. Als basis daarvoor zou u één of meerdere van de autorondreizen of treinrondreizen kunnen gebruiken die op de site te vinden zijn. Hieronder ziet u 6 voorbeelden maar er staan nog een aantal meer op de website. Onderaan ziet u ook nog twee themapagina's wat betreft een vakantie, namelijk een rondreis waarbij de nadruk ligt op het bezoeken van gebieden waar Britse kostuumdrama's en/of detectivesereis zijn opgenomen, of een variant waarbij je mooi kunt wandelen. Een combinatie kan uiteraard ook, u krijgt immers een (online) vakantieplan op maat.

Acht voorbeelden

Fan van Britse series of wandelen?

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers