Combineer een rondreis met een wandelvakantie in Engeland

Wandelvakantie in Engeland Rondreis door landelijk Engeland Wandel over kustpaden in Engeland Wandel over heuvels en bergen in Engeland Stadsbezoek in Engeland

Gebieden verkennen, mooie plaatsen bezoeken én wandelen

Lees hier verder als u graag veel wilt wandelen maar tegelijk ook wat rust wilt inbouwen en een rondreis door Engeland wilt maken. Misschien wilt u naast natuur en landelijke pracht namelijk ook wel historische steden, kastelen, tuinen en pittoreske dorpjes zien. Als u een wandelvakantie boekt dan loopt u echt elke dag waarbij u in een aantal gevallen ook dagelijks moet verkassen. Wilt u dus lekker veel wandelen maar ook de nodige rust inplannen en rondreizen door Engeland? Ik kan dan voor u een plan op maat maken. Zo zijn er bijvoorbeeld prachtige kustpaden aan de Engelse Zuidkust, schilderachtig platteland verder in het binnenland, heuvels en bergen in Noord Engeland en nog veel meer geschikte gebieden.

Hoe gaat het in zijn werk? U leest hieronder wat een vakantieplan inhoudt en hoe u er één kunt aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U krijgt een online reisplan dat u thuis op uw gemak bestemming voor bestemming kunt boeken en dat ook tijdens de rondreis te bekijken is, bijvoorbeeld op uw tablet of uiteraard smartphone. Als u een autorondreis maakt dan zijn de mogelijkheden uiteraard uitgebreider maar ook voor de treinreiziger bestaan uitstekende locaties om te wandelen. Lees toch vooral hier verder:


Cottage in Engeland
GB

Waar kunt u bijvoorbeeld wandelen?

Engeland is een bijzonder geschikt land om te wandelen. Er zijn vele wandelpaden in allerlei fraaie gebieden. Zo telt het land 10 nationale parken en nog veel meer Areas of Outstanding Natural Beauty. Dat zijn beschermde gebieden maar dan zonder de extra faciliteiten die een nationaal park heeft. De schilderachtige Cotswolds is bijvoorbeeld een gebied met een dergelijke status. Engeland heeft tevens meer dan duizend kilometer aan kustpaden die ook nog eens bewegwijzerd zijn. Die zijn te vinden in het noordoosten, oosten en zuidoosten maar vooral in het zuidwesten. Voor hogere heuvels, bergen en meren, trek dan noordwaarts.

Gaat u 7 a 10 dagen op vakantie, beperk de rondreis dan tot een bepaald deel van het land. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van de kustgebieden van Devon en Cornwall met het licht heuvelachtige land van de Cotswolds. Of ga naar Noord Engeland om te wandelen langs over het Hadrian's Wall Path, in het North York Moors National Park met zijn groene dalen en hoge kliffen, en de bergen, meren en romantische valleien van het Lake District National Park. Gaat u twee tot drie week op pad dan behoort een meer uitgebreide rondreis uiteraard tot de mogelijkheden. In alle streken zijn ook andere bezienswaardigheden in de vorm van historische steden -en attracties. Als u met de trein reist (en eventueel stukjes met de bus) dan zijn de mogelijkheden beperkter maar toch ken ik genoeg zeer geschikte locaties om mooie routes te wandelen en leuke plaatsen te bezoeken.

Enkele voorbeelden van mooie wandelgebieden

Terug naar:

→ Wandelen in Groot-Brittannië
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers