Attracties voor kinderen in Engeland, Wales en Schotland

Kelham Island Brewery in Sheffield, Engeland

Waar kunt u met de kinderen / het gezin naar toe in Groot-Brittannië?

Hieronder ziet u een uitgebreide interactieve kaart met daarop bezoekersattracties die geschikt zijn voor kinderen of die eventueel leuk zijn om aan hen te laten zien. Er staan namelijk ook een aantal bekende kastelen tussen, enkele beroemde historische locaties zoals Stonehenge en enkele tuinen waar je mooi rond kunt lopen. Op de pagina's van de verschillende gebieden binnen deze website vindt u nog veel meer van dergelijke kaarten met bezienswaardigheden terug. Er is in Groot-Brittannië namelijk erg veel te zien. Wat ziet u - afgezien van een aantal kastelen - zoal op de kaart hieronder? U vindt er oa. dierentuinen, zee-aquaria, enkele lavendelboerderijen (zomer), grotten (showcaves), openluchtmusea, modeldorpjes, auto -en spoorwegmusea, filmlocaties uit de Harry Potter films (inclusief de Warner Bros Studio's) en ook locaties waar het gezin een mooie rit kan maken met een oude stoomtrein (soms een dieseltrein). Er zijn veel van dergelijke oude spoorlijnen in het land.

De net genoemde attracties kunnen leuk zijn voor jong en oud maar er staan ook een flink aantal locaties op de kaart die vóóral leuk zijn voor kinderen. Zo staan er een aantal grote pretparken op (inclusief Legoland) waar je bijvoorbeeld op rollercoasters kunt stappen en ook bijna alle 'Go Ape' centra, outdoorlocaties die geschikt zijn voor actieve kinderen. Go Ape heeft verschillende locaties in Groot-Brittannië waar je actief kunt zijn tussen en in de bomen door attracties te beleven als de Tree Top Challenge, Tree Top Adventure, Zip Trekking en rijden met een Forest Segway. Bekijk de websites via de kaart om te zien wat er op die plekken precies te doen is. De meeste van deze Go Ape's zijn vooral geschikt voor oudere kinderen, meestal boven de 10 jaar.

Interactieve kaarten:
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt op deze pagina zelf voor uw gezin een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken in Groot-Brittannië. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. U kunt met de familie in een vakantiehuis of appartement verblijven of eventueel met zijn allen in een familiekamer overnachten. Zo'n vakantieplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien.

Cottage in Engeland
Hotel in Engeland

Voorbeelden van autorondreizen

U kunt de kaart op het vorige tabblad als leidraad nemen voor de planning van uw reis maar u kunt ook onderstaande reizen gebruiken als basis voor de aankomende vakantie. Het is slechts een greep, er staan nog meer reizen op de website (ook per trein). Op basis van zo'n reis kunt u (zoals u heeft kunnen lezen op de vorige pagina) een plan op maat aanvragen. De reizen hieronder zijn slechts een idee en op basis van uw wensen kan ik de bestemmingen aanpassen. De reizen hieronder zijn ook met elkaar te combineren want misschien wilt u wel met het gezin naar Zuid Engeland én naar Wales op vakantie of naar Noord Engeland + Schotland. Op de interactieve kaart zult u zien dat de meeste pretparken meestal gesitueerd zijn vlakbij de grote bevolkingscentra. Daar zijn ook zeker mooie streken te vinden maar het zijn dus niet persé de meest voor de hand liggende vakantiegebieden.

Dus stel dat er in de regio rondom Londen allerlei attracties zijn die de familie graag wil bezoeken dan is het misschien een goed idee daar enkele of een klein aantal dagen te verblijven en de rest van de vakantie in een gebied door te brengen met mooiere natuur, landelijke pracht, kleinere historische steden, pittoreske dorpen en/of fraaie kustgebieden met stranden. Met name het zuidwesten van Engeland is geliefd vanwege de mooie kusten + stranden. Ook Wales kent bijvoorbeeld de nodige stranden. Schotland is het land van de bergachtige natuur en ook wel mooie kastelen. Daar zult u minder specifieke attracties voor kinderen vinden. Info over alle gebieden vindt u terug op de website.

Bekijk 6 rondreizen


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers