Droomhuis op het platteland (tv) - BBC en SBS6

Cotswolds in Engeland Dorset in Engeland Cornwall in Engeland Suffolk in Engeland Yorkshire in Engeland Aberdeenshire in Schotland Snowdonia in Wales

Geïnspireerd geraakt om landelijk Groot-Brittannië te bezoeken?

Het zijn lang niet altijd reisprogramma's die inspireren tot het vakantie vieren in een land. Escape to the Country is een tv programma waarbij niet reizen centraal staat maar wonen. Al jarenlang kunt u 's middags doordeweeks dit programma op de BBC bekijken en ook in het weekend komt het wel eens voorbij. In Nederland worden oudere afleveringen uitgezonden op SBS6 onder de titel 'Droomhuis op het Platteland'. Het programma gaat over mensen die uit drukkere gebieden willen verhuizen naar de landelijke rust van Groot-Brittannië. Elke keer staat een bepaald gebied centraal waarbij de presentator de mensen drie verschillende huizen laat zien. Altijd twee die ongeveer voldoen aan hun wensen en één 'mystery house'.

Escape to the Country laat dus mooie huizen in prachtige landelijke gebieden zien en dan zult u waarschijnlijk tot de conclusie komen dat het Engelse platteland bijzonder fraai is. Dat geldt uiteraard ook voor Wales en Schotland. Meestal wordt er naar huizen gezocht in een redelijk afgebakend gebied, meestal een bepaalde streek in een graafschap(pen). Komt u de namen tegen van gebieden en graafschappen, of zelfs plaatsen? Zoekt u toch vooral via de zoekbalk boven want veel bestemmingen staan op deze website.

Vind uw vakantiebestemming of zoek hulp

Hieronder vindt u een overzicht met tal van gebieden in Groot-Brittannië waar u verder kunt kijken of zelfs accommodaties kunt boeken. Als u op basis van wat u gezien hebt op tv (of deze website) graag een rondreis wilt maken naar die regionen dan kunt u ook (gratis) een plan op maat aanvragen.


Hotel in de Cotswolds
Cottage in Engelandbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers