Herfst en winter in Engeland, Wales en Schotland

In de herfst op reis door Engeland In de herfst op reis door Groot-Brittannië In het najaar op reis door Groot-Brittannië In de herfst op tuinrondreis door Engeland In de winter op reis door Groot-Brittannië In de winter op reis door Engeland In de winter op vakantie in Engeland In de winter op wandelvakantie in Engeland In de winter op vakantie in Engeland

Op vakantie tijdens het koudere jaargetijde

De meeste mensen gaan logischerwijs in de zomer of het late voorjaar op vakantie naar Groot-Brittannië maar als u de tijd heeft dan kunt u natuurlijk ook in het najaar of zelfs de winter het land bezoeken. Er zijn tal van fraaie landelijke gebieden en ook grote nationale parken waar u van prachtige herfstkleuren kunt genieten. Denk aan een bezoek aan één van de vele tuinen of landgoederen waar dergelijke kleuren te zien zijn. In de winter wordt het landschap ruiger en onbegroeider en met een beetje geluk (als u daar van houdt) zelfs wit van de sneeuw. Logischerwijs is de kans op sneeuw het grootste in de bergachtige regionen van Groot-Brittannië, namelijk het noorden van Engeland, grote delen van Wales en grote delen van Schotland. Verblijf bijvoorbeeld in een sfeervolle herberg op een landelijke plek of een leuk dorpje waar u 's avonds nog gezellig kunt eten en drinken.

Het kan natuurlijk ook zijn dat u niet zo zeer voor de natuur of landelijke schoonheid naar Groot-Brittannië maar om één of meerdere historische steden te bezoeken. Verblijf dan in een leuk hotel en ga struin overdag langs musea, kathedralen en gezellige winkelstraten. Ook op dat vlak is veel moois te zien. Vergeet ook niet dat er ook tal van schitterende kustgebieden zijn te vinden met badplaatsen, havensteden, kuststadjes en schilderachtige vissersdorpen. De kustregionen - met name die in het zuidwesten - zijn qua klimaat juist zeer mild waardoor vrieskou daar niet veel voorkomt. Misschien dat u besneeuwde heuveltoppen in Dartmoor zult aantreffen. Op de website staan een aantal voorbeelden van autorondreizen maar ook treinrondreizen die elk een bepaald deel van Groot-Brittannië bestrijken. Aangezien u een plan op maat krijgt zijn echter allerlei combinaties te maken, gebaseerd op uw wensen. Kijk en lees hieronder verder: verschillende autorondreizen in Engeland, Wales en Schotland of de acht voorbeelden van treinrondreizen.


Wilt u graag op rondreis?Loch in Schotland
Kustlandschap in Wales
Terug naar:

→ Tips voor een vakantie in Groot-Brittannië


Kerstmarkt(en) bezoeken?

→ Kerstmarkten bezoeken in november en/of december

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers